Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Mondene
Publicitate
Pamflet
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41007
De la 07 Ianuarie 2003
93993021

Românul şi concertele

  • 1 July 2009, 23:00
Evoluând cu paşi repezi, românul nu se mai mulţumeşte cu concertele susţinute de broaştele ţării, ci se dedă audierii live ale numeroaselor trupe muzicale celebre în lume, a numeroşilor solişti de reputaţie, mereu cu prezenţă concertistică la Bucureşti şi alte mari centre ale patriei. Doar câte un nostalgic mai jinduieşte după concertele care au făcut furori pe vremuri, cele din "Cântarea României" şi care-l omagiau pe primul tovarăş al ţării, tov. Nicolae Ceauşescu, leader-ul de partid şi de stat din acei ani aşazişi glorioşi.
Când îşi fac apariţia marile vedete muzicale ale Globului, suflarea românească spectatoare îşi demonstrează frenezia, dând buluc în sălile şi arenele puse la îndemână şi cu grijă de către autorităţi. Nu contează că preţul biletelor este extrem de ridicat căci, cu toată criza de acum, românimea este prezentă masiv, dând frâu liber aplauzelor şi chiotelor pozitive. Se vede treaba, România şi-a câştigat un loc de frunte în galeria marilor vedete. Să o ţină tot aşa! Ce-or face şi or drege aleşii noştri europarlamentari nu ştim încă, dar marile concerte cu desfăşurare pe plaiurile noastre mioritice sunt bunul mesager pentru promovarea imaginii frumoase a României în lume. Dincolo de corupţie, tâlhării, violuri, găinării, afaceri imobiliare, spargeri, sechestrări de persoane, răpiri, evaziuni fiscale, alarme cu bombă - false ş.a., fenomene curente şi greu de stârpit, spre disperarea românilor cuminţi şi adânc răbdători.
Vânjos, cum îl ştim, românul nu pune la socoteală nici decibelii maximali care îi atacă timpanul şi cerebelul, posibil şi alte organe anatomice din dotare, înfruntând stoic şi eroic primejdia, dând dovadă de mare caracter, cu alte cuvinte. este un comportament remarcabil, atingător de ideal. Măcar pe această cale mai disipăm din confuzia celor care, ignoranţi sadea, ne mută capitala ţării la Budapesta sau Sofia. Privite în coraborare, concertele vedetelor lumii fac bună casă cu alte domenii atractive - liniuţele cu maşini bengoase pe timp de noapte, festivalurile motocicletelor, viaţa de club sau cazino, compania fiţelor autohtone, dând o nouă şi insolită imagine ţării şi poporului ei.
Putem vorbi de o prezenţă internaţională activă şi dinamică, relevând forţa creatoare a românului, mereu cu capul sus, spre înălţimi frumoase. Astfel, putem constata cu uşurinţă că fiecare generaţie îşi vede de ale ei, dar şi că românul are şapte vieţi, cum a afirmat nu o dată, un poet sau altul. Nimic nu-i poate sta în calea românului, capabil să depăşească orice greutăţi.
Nu negăm, şi un concert în luncă are farmecul său, în compania unor păsări favorite, fiind cunoscute proprietăţile benefice şi relaxante ale ieşirilor la iarbă verde. Deci, la concerte! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Criză de comisari la Garda de Mediu Botoşani
noul şef îi fereşte de ispite pe angajaţii din subordine
Au şi botoşănenii „Săgeata albastră”!
Contestaţiile strică socotelile autorităţilor şi ale firmei Tehnic Asist
Marginalii la un amplu program de manifestări culturale "Ştefan Luchian"
Capra cu trei iezi
Ministerul Educaţiei preconizează noi modificări în sistemul de examinare
Directorii de spitale au zilele numărate
Beleaua cu tichetele de sănătate pică tot pe cei care muncesc
cel puţin aşa a decis ministerul Sănătăţiinoul bir este cu 50% mai mare decât cel actual şi se adaugă la cel vechi
Încercările de copiat la Bac n-au leac deocamdată
Filarmoniştii botoşăneni ar cânta şi la ţară, dar nu au scaune
Accidentat de către un atelaj hipo scăpat de sub control
D-le Pogea, dar pentru boii care plătesc la zi datoriile la stat, ce daţi ?
Comuniştii au început deja fraudarea alegerilor din iulie
utilizând televiziunile Moldova1,N4 si NIT
S-a plătit trădarea intereselor româneşti?
Bani maghiari pentru PNL şi PSD în anul 2007
Părintele Băsescu exorcizează demonii civici
A fost realizată cea mai completă hartă a Pământului
Antrenament politic
Pe cine îl doare în pix pentru Memorialul Ipoteşti ?
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI JOI 2 iulie
Joaca lui Blaga si Videanu cu micutul Boc
Spectacol: „ Apus de Soare “
de BARBU ŞTEFĂNESCU DELAVRANCEA
Magda Pălimariu, vacanţă all’italiano la început de vară
Casierii comune E.ON în judeţul Botoşani pentru plata facturilor de gaze şi electricitate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă