Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17174
De la 07 Ianuarie 2003
122877241

Românul şi copilul din flori

  • 15 February 2009, 23:00
La noi, la români, se înregistrează un ridicat număr de copii din flori pe cap de locuitor, indicator, totodată, al aventurilor erotico-sexuale ale naţiunii, al demografiei trecute şi contemporane. În înscrisuri se cunoaşte mama, tatăl fiind natural, adică necunoscut. Este posibil, având în vedere relaţiile interumane, să existe, o realitate, mai mulţi taţi. Nu am putea spune cu certitudine că ne confruntăm cu neprevăzutul vieţii. În fond, neprevăzutul a jucat şi joacă un rol important în mersul istoriei omenirii.
Un copil din flori este o sintagmă, dacă analizăm serios, chiar plăcută, trimiţătoare la natură, florile fiind bijuteria acesteia, frumos mirositoare, demne de dăruit, aşternut al iubirii, al tinereţii şi nu numai, asigurând un cadru ambientalo-sexual de vis, de speranţă şi împlinire. Colo-ntr-o poieniţă cu flori, sub feeria lunii dar şi a soarelui, sub triluri de păsărele diverse, dragostea se derulează spontan, mai mult sau mai puţin, protejată de ochii indiscreţi ai vecinilor de bloc, ai soţului sau soţiei, în bătaia sinceră şi de neuitat a inimilor, pentru ca, în final, să se zămislească binecuvântatul copil din flori, care, se zice, este atins de noroc de la naştere, oricând mai răzbătător în viaţă decât copilul rânduit cu grijă, pus sub o atentă supraveghere medicală în procesul de facere, înconjurat de grijă părintească şi de grija partidelor şi statului.
Lăsat să vină pe lume, copilul din flori întruchipează spiritul de voinţă hotărâtă al mamei, predispusă la numeroase eforturi şi sacrificii întru zămislirea sa, pentru creşterea sa sănătoasă, eventuala durere trecând, copilul (însă) rămânând, ca un dar, ca o speranţă. Ce încântător sună: copil din flori! Viaţa, ca în asemenea caz, se mai dovedeşte odată mai presus de orice. Şi, apoi, orice româncă poate aspira la un copil din flori, nimeni putând a-i lua acest cuvenit drept. Mulţi califică acţiunea fetei o greşeală de tinereţe. De ce?
Mult mai bine ar fi ca un atare act să fie primit cu chiot de bucurie de către părinţi, cu laude peste laude, odrasla dovedind o bună fertilitate şi fecunditate, semn al unei comportări materne frumoase, odată cu trecerea anilor. Superficial, se mai gândeşte că un copil din flori este numai bun de dat la stat, în loc să fie văzut ca viitor stâlp al familiei întemeiate ulterior, odată şi odată.
De vină sunt zgaibele astea de prejudecăţi, care lovesc şi sfâşie dragostea noastră adevărată. Asistăm impasibili, în loc de a face ceva pentru ca numărul copiilor din flori să sporească, spre folosul general. Unde este acţiunea organelor, chemate să-şi consume eforturile benefice?
Mari şi numeroase exemple pot fi date cu copii din flori care au atins celebritatea, unii schimbând cursul evenimentelor sau al lumii. Spre mândria tuturor şi a lor. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor XXXII
(Ioan Rotundu)
Sos de ţelină
O revistă din ce în ce mai atractivă
Povestea veselă a unui mort
Mica publicitate
Horoscop
Flutur crede că bugetul local ar putea fi aprobat în luna martie
Criza economică muşcă din nou, sporind numărul şomerilor
Amenzi pentru muzică difuzată în local şi băutură lipsă la gramaj
72 mii euro pentru informarea ţiganilor
Acţiuni sportive de imagine
Asistenţii maternali continuă să fie bătaia de joc a Protecţiei Copilului
Huţuleac vrea o lege a acţiunilor voluntare
Contribuţia la pensiile private nu va suferi majorări
Ce-a pierdut la masa arbitrajului ar putea câştiga la cea a judecătorilor
Încă o instituţie a judeţului care nu-şi găseşte identitatea
Furnizorii de medicamente vor de la spitale plata cu banii jos
România, bine ai intrat în lumea civilizată!
Ioan Rotundu
Flămânzeanul comandor „Foozie” Berbunschi a trecut în nefiinţă la numai 47 de ani
Pe unde mai umblă Boc cu... mâinile
Nou lot de ţigări confiscat de poliţiştii de frontieră
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog