Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Decese
Publicitate
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8342
De la 07 Ianuarie 2003
120803615

Românul şi iubirea de primăvară

  • 30 April 2009, 23:00
La fel ca celelalte anotimpuri, primăvara a venit cu tot ce ţine de ea: martie cu 1 şi 8, cu mărţişoare şi luna cadourilor pentru femei; aprilie se înscrie cu Ziua Mondială a Păcălelilor; mai, cu cireşele de mai, departe de a epuiza toate bucuriile.
Odată cu căldura anotimpului, românul se dedică unei iubiri noi şi călduroase, de primăvară, vegetaţia renăscută fiindu-i de partea sa, precum soarele şi luna şi, cum altfel, actul erotic. O iubire nouă devine trebuitoare, nota de prospeţime tentând şi aici, poate şi prin faptul că iarna trecută i-a cam limitat posibilităţile de exprimare erotică.
Aşa că, luând mândruţa de mână, poate porni vioi şi cu spiritul de iniţiativă creatoare pe poteci, prin păduri şi lunci. Nu-l mai iau frigurile, în schimb, îl iau căldurile. Primăvara, uitând, cât de cât, de greutăţile materiale, nicicând epuizate, iubirea vine ca o salvare, ca un remediu şi este păcat să nu şi-o apropie, să nu se lase fermecat şi copleşit de ea.
Florile îi sunt oferite la discreţie de darnica Mamă Natură, culegerea lor în doi având un farmec anume, neestompat de buchetele cumpărate de la florărese, oricât de multicolore şi parfumate ar fi. Ele, buchetele. Dăruite iubirii, inimii ei, românul este convins că a săvârşit cel mai frumos act de suflet, amintindu-şi duios de aceasta, în orice moment.
Iubirea de primăvară are mult mai multă puritate în ea, dezmorţirea producându-se repede, aproape pe nesimţite şi dragostea se revarsă abundent. Parcă şi visele devin mai repede realitate, ceea ce face bine moralului, tonusului nostru de român. Ţinuta tinerească îl îmbie pe român, poate şi cu gândul la traiul într-o lume plină de obezi, cum indică statisticile şi cum îi arată realitatea.
Apoi, apelul diferitor organizaţii la practicarea sexului protejat începe să aibă tot mai mult ecou şi efect, românul luându-şi mult mai uşor şi cu fermitate inima-n dinţi şi trecând la fapte, în consens cu libertatea câştigată prin luptă. Apoi, încet, încet înregistrăm progrese în îngrădirea îmbolnăvirilor de SIDA, permiţând antrenarea unor numeroase segmente sociale în derularea actelor sexuale la români, aproape de a atinge nivelul unui adevărat sport naţional, oricum cu mai mulţi practicanţi faţă de ştiuta noastră oină.
Iubirea de primăvară prestată cu o nouă cucerire întăreşte puternic organismul, cel slăbit întrucâtva pe timpul anotimpului recent încheiat, ca să nu insistăm pe efectele benefice asupra asteniilor, uşor de depăşit astfel. Statul câştigă enorm, măcar din punctul de vedere al economisirii fondului de medicamente. Măcar din acest punct de vedere, al iubirii de primăvară, românul se simte prea puţin afectat de criză, păstrându-se a-i face faţă sub alte aspecte. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tinerii erau bătuţi cu bestialitate până îşi pierdeau cunoştinţa
Băsescu despre Basarabia: sângele apă nu se face
S-a stins o actriţă a diasporei române din Italia – Margareta Krauss
Un triumf: România invitată de onoare la Bookfest Budapesta
Computerele vor începe să se blocheze şi să nu se mai poată conecta la Internet
În amintirea Doamnei Valeria Peter Predescu
Horoscop
Alarmă atomică
Poveste cu Scufiţa Roşie
Minimiss Botoşani 2009
Tocăniţă de miel
Tata căsătorit cu mama
Capitale... şi poliţişti
Trage, Mutule!
Cartea sau filmul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă