Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14096
De la 07 Ianuarie 2003
122899745

Românul şi noile efecte ale gripei porceşti

  • 29 November 2009, 23:00
Precum legendarul erou Bulă, care aştepta căderea bombei atomice în curtea casei, în ideea unei îmbogăţiri sadea, prin vânzarea uraniului, rezultat din dezintegrarea ei, românul calculează, eventual la ţeava rece a caloriferului, consecinţele gripei porceşti, abătută peste ţară. Mizează pe scăderea preţului la carnea autohtonului animal, de deoparte, dar şi pe continuitatea petrecerii sărbătorilor de iarnă în compania cărnii sale, incluzând şi pomana porcului, pe de altă parte. Avem aici de-a face cu un echilibru de gândire românească, nicicând răsturnat, ţinând de raportul tradiţie-realitate, lucru rar întâlnit la alte popoare, fie ele chiar europene. Nu este şi aceasta o mândrie?
Numeroasele farmacii ale ţării, cum n-au fost niciodată, mizează pe desfacerea a milioane de măşti la suprapreţ, întru rotunjirea serioasă a veniturilor celor ce muncesc în farmacii, mai confirmând odată că meseria de farmacist este brăţară de aur, măcar privită din acest punct frumos de vedere. Că lucrurile nu stau aşa în privinţa altor medicamente de strictă necesitate şi de mare căutare, aceasta este cu totul altceva şi nici nu se ia în calcul.
Gripa porcească este şi dătătoarea unui tonus nou pentru elevi şi studenţi, aflaţi în căutarea chiulului, ocazionându-le mari şi frumoase posibilităţi de petrecere a timpului liber, vacanţe prelungite sau noi, cu prezenţe statornice în baruri, cu acces mai lesnicios la cafele, coniacuri, ţigări, droguri uşoare sau grele, sex organizat sau violuri în toată regula, atât de bine aduse la cunoştinţa maselor în „Ştirile de la ora 5 (17)”. În atare condiţii, gripa porcească apare chiar benefică pentru importante segmente din populaţia patriei.
De regulă, bătrânetul de factură ipohondrică, preocupat exagerat de mult de sănătate, are ocazia să ia cu asalt spitalele, policlinici, medici de familie, cabinete private, farmacii, căutându-se, cum zice poporul, animat de spiritul longevităţii vieţii, marea sa preocupare pământeană. Chestiunea poate fi privită şi ca un omagiu, şi ca o notă de respect, care se impun. Depinde din care parte vede românul lucrurile. Oricum, nu ne îndoim, ştie să le vadă.
Gripa porcească contribuie la reducerea decibelilor prin cartiere, discotecile reducându-se numeric, întru evitarea aglomeraţiilor şi înlănţuirilor trupeşti, poate şi ca urmare a eternului sfat al medicului, care te încolţeşte la tot pasul, ziua şi noaptea.
Cu atât mai mult, cu cât nu doar societatea românească este bolnavă, ci şi românul însuşi, mai mult sau mai puţin ipohondru. Fără discuţie, legumele, fructele, sucurile naturale trebuie să primeze în sistemul de alimentaţie românesc, vegetarianismul trebuind trebuind să se bucure de aplecarea marii majorităţi a poporului. Cu încredere. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lecţie de viaţă la ospiciu
Ţelină cu măsline (reţetă de post)
Se întâmplă în şcoala mea!
Program TELE' M Botoşani, luni, 30 noiembrie
Horoscop
Baciul şef şi-agăsit băiat de mingi
Încheie asigurări avantajoase
Se poate plăti apa şi de 1 Decembrie
Despăgubiri pentru distrugerile cauzate de grindină
Oportuniştii sărută mâna naşilor Marcu şi Ţurcanu
Ioan Rotundu
Experimentat în a cumpăra voturi, Ţurcanu strigă acum hoţii
Azi cade ghilotina la Consiliul Judeţean
Bilderbergerii trădării naţionale
sau tabloul celor care pun România pe tavă Rusieiodată cu ea şi Republica Moldova
Salariul minim pe economie - dispută între patronate şi sindicate
Cei de la „Spiru Haret” nu se dau învinşi
„Cornul şi laptele” iscă mari nemulţumiri
Ambulanţele devenite rable ar putea primi întrebuinţare
Constantin Conţac - De ziua Sfântului Andrei
Moftul lui Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog