Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Horoscop
Umor
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12823
De la 07 Ianuarie 2003
122872890

Românul şi parcica

  • 27 September 2009, 23:00
Românul deţinător de parcică nutreşte neapărat să o extindă, să-i dea proporţii cât mai mari, aidoma unei feude. Totodată, să o doteze cu toate cele, cu conac, cu castel, aşa cum o făcea un veritabil feudal pe vremuri.
Pentru aceasta, românul pune la bătaie un întreg arsenal, nelipsit de forţă, de acte doveditoare, false, nu contează, în măsură să uzurpe proprietăţile celorlalţi, întru mărirea parcicii sale. Politica de jaf se derulează sub ochii masei de români, sub ochii şi cu largul concurs al autorităţilor centrale şi locale, tot mai indiferente şi dominate de interese şi corupţie. Vedeţi, cer unii arbitri străini în fotbal, în timp ce, la o adică, aici, la scară micro, îi avem deja: pe la Haga, pe la Bruxelles, pe la Strasbourg şi, dacă mai ai nevoie, mai găsim nişte centre.
Când vremurile sunt tulburi şi societatea strâmbă şi greu de guvernat, firesc, politica de parcică se afirmă, fiind scăpată de sub control, conducând la slăbirea tuturor pârghiilor statale, şi aşa slăbite.
Cum zice o faimoasă zicală, peştele cel mare înghite pe cel mic, românul, cel care poate, acţionând în lumina ei, chiar dacă în anii de şcoală n-a aflat de existenţa ei şi nici nu i-a picat ca subiect la bacalaureat. Astfel, nedreptăţile se ţin lanţ, alimentând masa de zi cu zi, dar şi de lucru a judecătorilor, a unui întreg aparat înrudit. Politica de parcică generează implicit şi o mentalitate de parcică, una care se formează la cei care s-au născut de dată recentă şi care vor fi schimbul actualilor în continuarea procesului de edificare a noii societăţi capitaliste. Cu faţă umană?
Posesor de parcică, cu mentalitatea stăpânului autoritar, nu este interesat decât de binele său şi al neamului său, mersul societăţii în genere lăsându-l rece total. El este convins că nu doar proprietatea, ci şi puterea este sacră, fiind dispus să vadă înscris acest aspect şi în plus constituţional. Pentru liniştea sa. Politicianul care nu-i va promite una ca asta s-a lins pe bot de susţinerea sa bănească. Aici aflăm resorturile, miza politicii la români. Aici este izvorul lucrurilor, cheia fenomenelor.
Munca a dispărut din repertoriul de bază al dezvoltării societăţii româneşti, demult, nu de acum, la apropierea a 20 de ani de la lovitura de stat din decembrie 1989, cotele căderii României sesizându-se uşor şi oriunde.
Performanţe, dacă sunt, sunt individuale şi pe ici, pe acolo. De clasă politică, nici vorbă. Analiştii, politologii, sociologii, psihologii mănâncă liniştiţi altceva, alte delicatese, desigur. Răbdător şi credul, românul i-a notă de ceea ce i se întâmplă de la televizor, ducându-şi viaţa din vorbe! Tihnită viaţă! (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum se potrivesc treburile prin administraţia publică locală
Postul de cablu C & E, din nou în fruntea Microîntreprinderilor botoşănene
Pentru cine şi în ce fel se antrenează Udrea
Dilema lui Băsescu
Horoscop
Spovedanie pe blog
Fotbaliştii de la Frumuşica şi Flămânzi au învins din nou
Depozit de furaje incendiat de un fumător
Dormitor incendiat de un aparat electrocasnic
Locuinţă aprinsă de o sobă supraîncălzită
Depozit de furaje incendiat de o fetiţă
Depozit de furaje incendiate de autori necunoscuţi
Bovină salvată de pompieri după ce a căzut într-un puţ
Bărbat salvat de pompieri dintr-un canal de 3 metri
Beţivan la drumul mare
Florin Ţurcanu, un Nostradamus politic de Botoşani
O educatoare, vicepreşedinte al CJ?
Cu groapa de gunoi de la Dorohoi a ieşit pe-a prefectului
Pedeliştii tot mai umiliţi de pesedişti
Vaccinul pentru cancerul de col uterin revine în actualitate
Problema camerelor de luat vederi în sălile de examen, repusă pe tapet
Angajat la Spitalul judeţean, dar cu munca în Spania sau Italia
Profesori şi elevi, fără bani de navetă
Curtea Constituţională îi ţine pe bugetari la muncă
Cu zilele şefiei numărate
Cu zilele şefiei numărate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog