Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
11143
De la 07 Ianuarie 2003
79820985

Românul, canicula şi dunga pantalonilor

  • 15 August 2008, 23:00
Trăim iarăşi o vară caniculară, cum, pare-se, vom tot trăi. Aceasta, în lumina fenomenului încălzirii globale, prevăzute de oamenii de ştiinţă ai lumii. Fără îndoială, canicula de faţă înscrie, la rându-i, puzderie de victime româneşti. Aşa se face că, pe teritoriul ţării, enumerăm înecaţi, leşinaţi, depresivi, însetaţi de apă şi de şpriţ, de bere şi sucuri, de îngheţată şi harbuz, ale căror consumuri să-i repună pe istovitele picioare de român. Situaţia este cel puţin delicată, disconfortul fiind o caracteristică a verii actuale. Mai mult decât altădată chiar.
Straiele românului devin, pe zi ce trece, mai sumare, act care conduce la o ţinută nouă, aproape de despuiere. Treptat şi cu voinţă, românul se obişnuieşte şi cu aşa ceva. Măcar din acest punct de vedere, asistăm la o egalizare, este drept, nicidecum socială. Crezând în dictonul VIAŢA MERGE ÎNAINTE, românul încearcă o oarece supravieţuire, pe care crede că o va dobândi. Spre cinstea sa.
Arătoşii pantaloni la dungă pierd tot mai mult teren, atentând, astfel, la ţinuta oficială, solemnă. Campania electorală s-a dus, aşa că şi politicienii neamului (lor) au trecut la ţinuta simplă, de vară şi de canicula ei. Că tot este la zi vacanţa de vară, mai ales după ce-a trecut bacul, aici, în materie a dispărut diferenţa dintre ţinuta profesorului şi a elevului, parcă spre a confirma tendinţa spre egalitatea de şanse. În acest mod, şi relaţia profesor – elev se ilustrează mai bine, mai modern, ducând învăţământul pe noi culmi de progres. Unde mai pui că vin în sprijinul teoriei şi sumele departe de a fi modice, cu care părinţii candidaţilor au contribuit la emanciparea spirituală a odraslelor atât de dragi, convinşi de rolul lor în evoluţia ulterioară şi benefică a întregului tineret.
Românul a nutrit întotdeauna bunul gând ca toată lumea să fie mulţumită. Bunătatea este probată din nou ca o importantă virtute a fiinţei româneşti.
Pe de altă parte, renunţarea, fie şi de sezon, a pantalonilor cu sau la dungă pune bazele unui popor pestriţ, multitudinea de culori ale straielor postându-se în faţa întregii omeniri ca un popor optimist, preaiubitor de viaţă, cu distracţiile şi celelalte jocuri ale ei. Este şi aceasta expresia acţiunii factorilor de mediu, prea puţin luaţi în calcul, chiar de către diriguitorii săi abilitaţi. Analiştii – unii – întrevăd, în acest sens, şi schimbarea ţinutei diplomatului român, una care să-i permită o mai fructuoasă încheiere de negocieri, convenţii, tratate etc. Concomitent cu mutaţii din alte domenii, cele de faţă duc spre o faţă nouă a românului, fără pantaloni la dungă. (Ionel Bejenaru)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Flutur de la Suceava a dijmuit fondurile Botoşanilor
Festivalul Verii va avea loc în ultimele trei zile din august
Sinistraţii mai au de stat încă o săptămână la lumânare
Urmaşii boierilor revendică imobilele la plesneală
Înghesuială pentru boxele de carne la standarde europene
127 ani de la naşterea lui George Enescu
Dormea dus, înconjurat de fum şi flăcări
„Niciun candidat nu va fi pe listă doar pentru că îmi place mie de ochii lui”
Lucrările artiştilor plastici vor pleca în septembrie în Ucraina
Cu floarea Liviu Conţac, nu va fi primăvară în Parlament
Vi se cere pun punct de vedere. Exprimaţi-l!
Ce pot să fac dacă vreau să mă debranşez iar distribuitorul îmi pune plata unei taxe
Comunicat de presă
Primele contracte pentru fonduri nerambursabile în mediul rural
Comunicat de presă DAP
valoarea reconstrucţiei caselor rămâne aceiaşi
Poliţia este datoare vândută Spitalului judeţean
Medicii specialiştii din spitale vor să devină medici de familie
Birocraţia îi împiedică pe fermierii agricoli să primească despăgubiri
Conţac vrea să aducă la Botoşani, pentru parlamentare, doi grei PSD
Ştrandul de la Lebăda ar putea fi cumpărat de Primărie
Casa de cultură Flămânzi se va numi „Neculai Severeanu”
Sculptor în mobilă din Flămânzi, apreciat la nivel naţional
Măritişul Alinuţei
Horoscop
Program Tele'M Botoşani
De Ziua marinei, Băsescu l-a proboozit pe Boc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă