Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14445
De la 07 Ianuarie 2003
122874512

Rovana Plumb îi dă peste nas lui Nicolas Sarkozy

  • 14 March 2012, 23:00
Eurodeputatul roman Rovana Plumb a cerut in plenul Parlamentului European aderarea Romaniei la spatiul Schengen in 2012, atragand atentia ca orice decizie de regandire a spatiului Schengen trebuie luata numai dupa aderarea noilor state membre.
“Cer Consiliului ca in luna septembrie 2012, Romania si Bulgaria sa adere la spatiul Schengen, deoarece nu trebuie sa mai ignoram aplicarea dublului standard. Romania si Bulgaria si-au indeplinit criteriile, orice regandire a managementului spatiului Schengen trebuie facuta dupa aderarea noilor state membre”.
Eurodeputatul, vicepresedinte al Grupului Socialist din PE, a reactionat astfel la declaratiile recente ale presedintelui francez Nicolas Sarkozy, care a solicitat modificari in prevederile privind spatiul Schengen pe parcursul urmatorului an. Socialistii europeni au condamnat afirmatiile lui Sarkozy si prin vocea liderului de grup, Hannes Swoboda, care le-a numit “inacceptabile” si “scandaloase”.
Rovana Plumb a solicitat, de asemenea, directionarea politicilor economice europene asupra cresterii, pentru a se depasi impasul creat de concentrarea exclusiva asupra masurilor de austeritate. Una dintre directiile fundamentale catre care trebuie sa mearga investitiile in economie este cea a energiilor regenerabile, un sector dinamic si capabil sa genereze un numar mare de locuri de munca:
“Avem nevoie de stabilitate fiscala, dar avem nevoie si de crestere economica durabila. De aceea pactul fiscal trebuie completat cu o strategie de investitii tintite catre acele sectoare care au potential de crestere si creare de locuri de munca, precum: energiile regenerabile, eficienta energetica, managementul deseurilor, sanatate, servicii sociale, sectoare catre care trebuie indreptate linii bugetare, finantate public si privat”.
Plumb a insistat in mesajul sau asupra nevoii urgente de creare de slujbe si mecanisme de sprijin pentru categoriile vulnerabile si puternic afectate de criza, solicitand masuri urgente ale Consiliului in acest sens: “Nu putem sa vorbim de crestere economica si creare de locuri de munca fara a corela politicile in domeniul social.
Cetatenii europeni, tinerii, femeile, au nevoie de locuri de munca si de aceea cer deblocarea din Consiliu a directivei privind concediul de maternitate”. Plumb a salutat in acelasi timp decizia Consiliului de a combate evaziunea fiscala si a solicitat deblocarea in Consiliu a directivei privind economisirea.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Întrebare conjugală
Punguţa cu doi bani
Necazul de la Botoşani a lui Gheorghe Sava din Spania
665 de milioane de euro trimişi acasă în ianuarie de românii din străinătate
Comisia Europeană s-a supărat pe Guvernul României
CCR: Coplata pentru servicii medicale este constituţională
MRU la Antena 3
La PPDD democraţia are studii superioare
dreptul de a fi ales nu este permis celor cu liceu
Ţeparul Ţurcanu îi cere lui Flutur să joace cinstit
Codreanu şi-a ros genunchii la poarta PPDD
fostul coleg de partid, Dorin Ciuştea, l-a tratat în sictir
Botoşani: S-a deschis Terminalul Bursei Române de Mărfuri
Protecţia Consumatorului a descoperit haine pentru copii periculoase
O nouă modificare în lista medicamentelor compensate şi gratuite
Angajaţii de la Nova Apaserv nu scapă de tăierile salariale
Ministerul Educaţiei nu-i mai hărţui pe absolvenţii de la „Spiru Haret”
Cine ar trebui să plece?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog