Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Fapt divers
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12576
De la 07 Ianuarie 2003
122872643

Rusia considera inacceptabile "speculatiile" premierului Victor Ponta legate de o eventuala "anexare" a Moldovei

  • 16 September 2014, 23:00
Rusia considera inacceptabile "speculatiile" premierului roman Victor Ponta legate de o eventuala "anexare" a Moldovei, a afirmat ministerul rus de Externe, intr-o declaratie citata de agentia ITAR-Tass.
Moscova "este ingrijorata pentru declaratiile premierului Victor Ponta legate de viitorul Republicii Moldova, facute in cadrul unei intalniri cu activistii Partidului Social Democrat la Alba-Iulia, in 14 septembrie.
"Asa cum rezulta din declaratiile deschise ale candidatului roman la alegerile prezidentiale legate de incheierea unei a 'a doua mari unificari' in 2018, unele medii politice din Bucuresti concep inca planuri de anexare legate de o tara vecina suverana", potrivit sursei citate.
Rusia considera "iresponsabile si inacceptabile astfel de declaratii facute din exterior in contextul campaniei electorale in curs din Republica Moldova. Ne asteptam ca autoritatile de la Chisinau sa evalueze corect aceste afirmatii. Speram de asemenea reactii corespunzatoare din partea Bruxellesului si a capitalelor europene", a mai afirmat ministerul de Externe al Rusiei.
Premierul Victor Ponta a declarat, pe 12 septembrie, in discursul rostit in cadrul Congresului PSD, reunit la Alba Iulia, ca angajamentul sau si apelul adresat romanilor este acela de a face impreuna, pentru a doua oara, marea unire a Romaniei.
"Vreau sa ne asumam cu totii un angajament: in 1918, aici, la Alba Iulia, dupa ce sute de mii romani si-au dat viata in primul Razboi Mondial, am obtinut cel mai important obiectiv national: Marea Unire. Vreau si va rog sa fiti alaturi de mine pentru ca, la o suta de ani, sa fim acea tara mandra, puternica, respectata, pe care stramosii nostri aflati aici in urma cu 96 de ani si-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu catre toti romanii, sa facem impreuna a doua oara Marea Unire a Romaniei", a afirmat Victor Ponta, citat de Mediafax.
Declaratiile de acum ale lui Victor Ponta vin dupa ce, in urma cu un an, l-a criticat dur pe presedintele Traian Basescu, care afirmase ca "urmatorul proiect de tara pentru Romania e unirea cu Republica Moldova".
Victor Ponta spunea atunci ca prin aceste declaratii presedintele "da apa la moara tocmai Partidului Comunistilor din Moldova".
"Sper ca nimeni din Europa sa nu dea importanta declaratiilor domnului Basescu legate de regiune si de Moldova", mai spunea Ponta.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Consens sexual
Horoscopul zilei
Caminito del Rey, unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume, se va redeschide la inceputul anului viitor
Oficial rus: Furnizarea de arme Ucrainei ar putea constitui complicitate la crime de razboi
Asociatia Magistratilor a cerut revocarea lui Daniel Morar
CC respinge sesizarea PNL privind o ordonanta de urgenta care modifica legislatia privind organizarea alegerilor prezidentiale
Bursa scolara ,, Profesor doctor Constantin Manolache “ va ajuta mai mulți copii să învețe
Tinerilor PSd-iști nu le place ca Ponta să fie plagiat
Presa-n gura lu' Rotundu: emisiunea din 12.09.2014
Contaminaţi de mici cu ciuma roşie
Ioan Rotundu
Botoşani: Ţurcanu plăteşte azi prostia făcută ieri
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Teroriştii din Izvoare
Dubamica economiei: Revigorarea economică a Centrului istoric Botoşani
Anunţ despre vizitarea locurilor Sfinte de la Ierusalim
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog