Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6944
De la 07 Ianuarie 2003
122867011

Rusia de astăzi – reeditarea scenariilor de acum mai bine de 60 de ani

  • 16 September 2008, 23:00
Oricat de mult incearca Rusia sa tulbure apele in contextul atacului asupra Georgiei, cantitatea de „pesti politici” pescuita in aceste ape nu este in masura sa sporeasca. Se stie ca Rusia actuala, condusa de KGB-istii Putin, Ivanov, Grazlov si Lavrov, este succesoare a fostei URSS. Drept urmare, aceasta a preluat de la defuncta uniune toate metodele de a actiona: in plan politic, militar, economic si diplomatic. Punctul comun al acestor metode este minciuna.
Adevarul insa, precum se stie, intotdeauna iese la iveala. Dupa ce a invadat cu tancurile si trupele sale teritoriul unei tari suverane si a bombardat orasele din Georgia, Kremlinul a declarat ca a facut-o pentru a „impune pacea”, pentru a interveni intr-un conflict dintre doua parti – Osetia de Sud si Georgia, pentru a-si apara cetatenii de genocid etc. Securitatea ruseasca are directii analitice intregi al caror scop este, inclusiv, justificarea unei agresiuni. Asa ca motive „nobile” pentru o agresiune s-au gasit cu duiumul. Cine isi aminteste cum actiona URSS va observa fara dificultate ca metodele nu s-au schimbat. Cand a atacat Tarile Baltice, Stalin declara ca URSS vrea sa se apere.
Astfel, in loc sa-si fortifice propriile hotare de vest (care se opreau la Belarus si Ucraina), pana la Tarile Baltice si Finlanda, URSS a atacat aceste tari. Si asta in timp ce era mult mai intelept, din punct de vedere militar, sa le lase pe aceste in calitate de zona tampon. Or, ocupandu-le, URSS isi apropia hotarele de Germania nazista, de care, chipurile, Rusia incerca sa se apere. Deci, aparare prin ocupatie. Cand nemtii au atacat URSS, la hotarul de vest al URSS era concentrat un numar nemaivazut de mare de osti. Fara dubii, asta arata ca Rusia se pregatea sa ocupe, si nicidecum sa se apere, caci trupele concentrate la hotarul de vest nu au fost pregatite de aparare, dupa cum s-a vazut chiar din primele luni ale razboiului ruso-german.
Ne teleportam la peste 60 de ani. Rusia ataca Georgia si declara ca a venit sa impuna pacea, sa elibereze poporul oset, implicit, propriii cetateni. In realitate, rusii au provocat razboiul, din timp, cu multa migala. Ca si dupa cel de-al doilea razboi mondial, cand cei mai multi oameni credeau ca Germania a atacat URSS, acum, cu ajutorul mediilor rusesti de informare, s-a intamplat ceva similar. Multi au ramas nedumeriti de faptul ca Saakasvili a indraznit sa zadarasca ursul rus. Rusii au explicat acest fapt prin provocarea „organizata de americani” si prin faptul ca Saakasvili ar fi un „idiot”. In realitate, a fost vorba de reeditarea scenariului de acum mai bine de 60 de ani. Adica, Rusia a planificat invazia Georgiei si trupele sale au intrat in Georgia inainte de atacul asupra Osetiei de Sud. Datele oficiale arata ca armata rusa „a ripostat la atacul georgian” ziua, pe data de 8 august.
In acelasi timp, alte date (inclusiv oficiale!) arata ca, in seara de 7 august, armata a 58-a a trecut Tunelul Roksk, aflat pe teritoriul Georgiei. Intr-un articol din ziarul „Steaua Rosie” al Ministerului Apararii al Federatiei Ruse, se aduce un citat al unui capitan din armata a 58-a. Acesta povesteste ca, pe data de 7 august, erau cantonati la hotarul Osetiei de Sud, in apropierea orasului Thinvali. „Noaptea, ni s-a dat ordin sa pornim spre Thinvali. Am sosit in Thinvali pe data de 8 august. In aceeasi noapte a izbucnit conflictul”, povesteste capitanul decorat pentru eroism. Declaratiile sale arata ca rusii au invadat Georgia inainte de „atacurile lansate de georgieni” si ca, de fapt, Georgia s-a aparat de o invazie straina. Quod erat demonstrandum. Ion Strelciuc (foto), Presa md.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ciubotaru şi-a făcut intrarea în campanie… prin cutiile poştale
Se clatină fotoliile la Apa Grup
Un microbuz din Bistriţa s-a răsturnat cu tot cu pasageri la Botoşani
Teste Papanicolau pentru femeile de vârsta a treia
Se lucrează cu simţ de răspundere la mall
Sunt aşteaptate loviturile sub centură
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (CLXLII)
(Ioan Rotundu)
Sediul Direcţiei de Cultură a intrat în reabilitare
Autorităţile vor o nouă licitaţie pentru deszăpezire
Ţâbuleac îl va struni bine pe vicele Ţurcanu
prea multă putere îl poate face periculos
Dispărut fără urmă, de peste un an, de pe tarlaua Novaci
Românii vor accesa mult mai uşor credite europene
Cei cu diploma de doctor îşi găsesc greu un loc de muncă adecvat
Program Tele'M Botoşani miercuri, 17 septembrie
Sărbătorirea Zilei Internaţionale a Democraţiei
Horoscop
Profesorii întreabă, poliţiştii răspund
Stolojan şi... politica parastasului
Absolvenţii sunt invitaţi la muncă
Schimbarea vremii este însoţită de viroze
S-au găsit bani pentru salariile asistenţilor medicali comunitari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog