Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17063
De la 07 Ianuarie 2003
122902712

S-a calificat profesoară în Anglia, pentru a fi umilită în România

  • 31 August 2008, 23:00
Despre bataia de joc din Romania, adica despre spectacolul grotesc care se desfasoara sub ochii romanilor, si culmea, pe banii lor, eu unul scriu in fiecare zi pentru ca vreau sa-i determin pe acestia sa mi se alature in lupta contra sistemului corupt, dominat de prostie si incompetenta, care ne tine mai departe la zeci de ani distanta de lumea civilizata.
Dezastrul din Educatia romaneasca este cunoscut de toata lumea. In vreme ce ministrul Adomnitei de pregateste de ..nunta, sistemul educational si invatamantul romanesc se pregatesc de INMORMANTARE !
Nu exista profesori care sa ne educe copii, astfel incat luminatul ministru Adomnitei, cel care nu prea leaga bine subiectul cu predicatul in agasanta de sintaxa a frazei, vrea sa reactiveze...profesorii pensionari. Eu cunosc un asemenea profesor , care are..78 de ani. Este un om respectabil dar..nu mai are rabdarea si puterea sa se confrunte cu elevii din clasele mici si cu energia lor.
Iar dezastrul este la el acasa , la numai cateva zile inainte de inceperea anului scolar, sute de scoli nu au autorizatii sau nu sunt pregatite de inceperea anului, profesori nu exista.
De exemplu la Cluj : Astfel, pentru cele 2.656 de posturi de profesori scoase la concurs s-au inscris 3.000 de candidati. La concurs s-au prezentat insa numai 1.804 de profesori. Dintre acestia, 90 au obtinut note sub 5, dar au fost insa 12 note de 10. Numarul profesorilor care s-a titularizat ajunge la 272. Adica 90 % din posturile de profesori AU RAMAS NEOCUPATE. ...si ce daca, acest lucru nu il impiedica pe ministrul Adomnitei sa se pregateasca de nunta si invatamantul romanesc de...inmormantare.
A ramas insa si un numar destul de mare de posturi neocupate. Cea mai mare lipsa este de profesori de limba engleza, unde lipsesc 34 de cadre, urmati de cei de educatie fizica, unde au ramas 28 de posturi vacante si de profesori de limba franceza si ingineri, unde lipsesc cate 26 de profesori.
Ei bine haideti sa vedeti ce povestete o romanca care si-a obtinut specializarile de profesor in Marea Britanie unde a muncit cate 20 de ore pe zi ! 20 de ore d-le Adomnitei, atat cat tot atatea ore cat dvs. va odihniti.... Iata la ce umilinte a fost supusa cand a dorit sa se intoarca in Romania sa lucreze ! Nici macar nu i se recunosc diplomele obtinute la prestigioase institute din Anglia.
Prietenul meu, Geo Scripariu mi-a scris trimitandu-mi mesajul primit de la d-na profesor:
„M-am calificat ca profesoara in Marea Britanie, am muncit foarte mult pentru asta, dormeam 4 ore pe noapte. Cu toate astea mi-a placut foarte mult sistemul lor de calificare, totul organizat profesionist, foarte greu dar a meritat efortul, ca sa va inchipuiti noi suntem cam cu o suta de ani in urma lor la capitoul educatie ca stiinta.
Cu toate astea am ales sa ma intorc in tara, intr-adevar este dezastru aici, la minister mi s-a spus ca nu se poate echivala. Deci ma calific intr-o tara dezvoltata, vin inapoi ca sa imparatasesc ce am invatat acolo si ministerul care nu e in stare sa isi alinizieze legislatia in domeniu cu cea a Uniunii Europene, imi spune, desi directiva 92-51 EEC prevede recunoasterea mutuala a calificarilor profesionale intre tarile state membre UE si prevede chiar sanctiuni pt tarile care nu fac asta, ca nu se poate echivala, unde ati mai auzit asa ceva. in Anglia mi s-au recunoscut diplome obtinute in Romania, dar Romania nu poate recunoaste diplome obtinute in marea
Britanie. Cred ca se intampla ceva foarte grav. „Fosilele” din minister nu pot sa citeasca directivele UE, nu stiu limba engleza, nu cunosc drepturile si obligatiile cetatenilor in UE, stau pe salarii platite din taxele mele, si mai tb sa inghit si ignoranta acestora, sa stau cu miinile in piept si sa aceept „ca nu se poate” S-a intrebat cineva, oare de ce nu se poate in Romania si in Anglia se poate?? Pentru ca nu se vrea, pentru ca tremura pe scaunele lor caldute din minister. Un singur inspector nu a venit la mine sa ma intrebe „V-ati calificat in Marea Britanie, spuneti-me si nou cum e acolo sistemul;??” macar de curiozitate si tot as intrebat daca as fi auzit ca cineva s-a intors de acolo. Daca nu mai vrem nici sa invatam ceva nou, ce mai cautam in educatie e intrebarea mea?? Este foarte trist ce se intampla, avem un sistem invechit, depasit, nefunctionabil si ne intrebam de ce educatia merge asa de prost.
Va doresc multa rabdare cu ministerul educatiei din Romania.”
Platim asadar taxe si impozite pentru ca, copii nostri sa beneficieze de servicii de calitate in gradinitele, scolile si liceele din Romania, insa vom primi mizerie, lipsa de profesori, servicii de invatamant de o calitate indoielnica, in vreme ce d-na care si-a obtinut calificarile in Anglia, probabil se va intoarce acolo, de vreme ce MIILE DE SPAGARI [ scuze , FUNCTIONARI ] din Ministerul Educatiei Nationale, isi vor lustrui zilnic scaunele cu funduletele lucioase, si vor contribui pe mai departe la purtarea pe brate a cosciugului in care zace invatamantul romanesc catre groapa . Si puneti curaj ca la aceasta inmormantare vor veni mai putini oameni decat la Caiac ? Pentru ca inca noi, contribuabilii romani nu constientizam ce de intampla in jurul nostru, jaful zilnic , si in loc sa ne ocupam sa ne rezolvam aceste probleme, facem audienta la telenovele si emisiuni lacrimogene de duzina .
Stiti ce este socant ? Faptul ca acest coregiu funerar va trece pe strada pe langa alaiul de nunta a lui Adomnitei, pe care il intereseaza ce se intampla in invatamantul romanesc, tot atat cat o intereseaza pe baba Vasilica din Gradistea, de faptul ca pestii din acvariul lui Brad Pitt, nu mai sunt fericiti pentru ca li s-a schimbat felul de mancare!
In schimb noi, cei care suntem direct afectati de dezastrul din invatamantul romanesc NU AVEM NICI O SCUZA.
Cati parinti ai caror copii vor incepe scoala in 2 saptamani s-au dus la scoala unde le vor merge acestia sa studieze, sa vada cum arata ? NU este asa ca este mai comod pentru multi din noi sa asteptam sa vedem la TV , chiuvete ruginite, pereti crapati, ore care nu se tin ca nu exista profesori ? Trebuie sa ne luam soarta in maini si sa nu mai asteptam sa faca altii pentru noi, pentru ca nu o vor face. Hai sa fim mai bataiosi si sa intelegem ca NU NE AJUTA NIMENI, doar noi ne putem ajuta.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Calculul beţivului
Comentariul comentariilor (CLXXIX)
(Ioan Rotundu)
Clienţii băncilor, înşelaţi din condei
Amantele îngenunchează radarele Poliţiei
proces în Justiţie pentru încălcarea vieţii private
Amendaţi pentru fapte reprobabile
Braconieri prinşi în flagrant
Vagabondul care ocupă “banda” şi şmecherii de la RDS
Program Tele'M Botoşani luni, 1 septembrie
Oda lui Păunescu
Visul lui Ponta
Supărarea lui Flutur
Îţi taie pofta de mâncare!
Costiţă şi ospătar… de porc
AJOFM va rămâne cu banii în straiţă
Începând de astăzi, vom munci cu o lună mai mult
Testare gratuită a glicemiei
30 de mii de botoşăneni vor răspunde unui chestionar pe probleme de sănătate
Luna septembrie, „Luna sănătăţii”
Noi trebuie să decidem, nu Boc şi Tăriceanu!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog