Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16998
De la 07 Ianuarie 2003
122877065

S-a deschis sezonul la gogomănii electorale

  • 29 August 2014, 23:00
Ne apropiem cu paşi repezi de data alegerilor locale, respectiv ziua de duminică 10 iunie. Cum am fost obişnuiţi din 1992 încoace, apropierea de ziua când suntem chemaţi la urnele de vot o parcurgem copleşiţi de fel de fel de promisiuni electorale.
Partidele politice, la putere sau în opoziţie, dezleagă sacul cu promisiuni şi scot de acolo fel de fel de tâmpenii, unele aşa de bine îmbălsămate în mirosul realităţii că le acceptăm drept adevăruri care ne pavează drumul spre butoaiele cu miere şi lapte.
Poate că o minte lucidă şi neutră politic va scrie şi o istorie sau un tratat al minciunilor electorale la români, evoluţia lor în timp şi perfecţiunea la care s-a ajuns prin inventivitatea politicienilor şi credulitatea alegătorilor.
La Botoşani, startul promisiunilor electorale l-a dat medicul Gabriel Oprişanu, pe vremea când PSD îl susţinea la candidatura Primăriei Botoşani. Oprişanu ne-a promis, dacă-l facem primar, zece mii de locuri de muncă. Neavând experienţă în a-şi ambala promisiunile pentru a le face credibile s-a compromis repede iar PSD-ul i-a retras candidatura.
Pr5ea târziu însă, pentru că Oprişanu a apucat să-i facă de râs, să-i decredibilizeze.
PSD n-a învăţat nimic din rateul cu Oprişanu şi a scos la bătaie un alt membru, cruduţ în toate, de la naivitate puerilă la fantezii electorale pe care Freud le-ar pune pe seama unui libidou dezechilibrat fără a avea vreo ezitare.
De când i-a fost anunţată candidatura, feciorul Ovidiu Portariuc, neieşit încă la horă, adică în lume, se ţine de şotii. Prin vuvuzela sa social-democrată anunţă că dacă-l vom alege primar, Parisul şi alte oraşe europene ne vor privi cu invidie. Un pezevenghi politic venit de la Bucureşti, cu nume fistichiu precum Zgonea, a încercat să ne ameţească de cap că Portariuc va sta la taifas cu primarul Parisului, Bruxellesului, Berlinului şi le va fura ştiinţa conducerii, după care va face din Botoşani cel mai râvnit oraş din Europa. Dacă ar fi ascultat vorbele lui Zgonea şi Jules Verne l-ar fi invidiat pentru imaginaţie şi arta de a înveli minciuna în ambalajul adevărului.
Ieri, virginul fecior într-ale politicii ne-a anunţat că va scuti de impozite de orice fel pe cei săraci. Cum jumătate din botoşăneni sunt săraci, prin visteria Primăriei Botoşani va cam bate vântul. Tinerelul a găsit şi o justificare pentru scutirea de impozite a celor săraci. Cică PSD-ul promovează principiul solidarităţii sociale. Măi să fie, dar principiul solidarităţii muncii nu-l promovează PSD-ul? Că din 1992 încoace a tot câştigat alegerile pe seama pomenilor electorale, adică a luat de la cei care muncesc şi a dat la puturoşi, încurajând nemunca.
Trăim o perioadă când principiul solidarităţii sociale trebuie regândit, că prea aduce a egalitarismul social promovat de comunişti. Eu unul m-am săturat să văd prin blocul unde stau şi prin cele vecine persoane beneficiare de ajutoare sociale cu maşini bengoase, e drept la mâna a doua, care se distrează toată săptămâna, cunună şi botează, merg la nunţi şi put de datorii la asociaţie. Unele sunt şi pensionare pe motiv de handicap, dar la distracţie n-au nici pe dracul.
Am în bloc un şarlatan care în comunism a mâncat cele mai râvnite preparate din carne (a lucrat distribuitor la ICRA), nevastă-sa este patroana a două magazine iar el este pensionat pe motiv de boală, dar bea ca un viţel. Se mai şi laudă că s-a descurcat cu medicul şi s-a rostuit cu pensie. Mai vine acum şi Portariuc să-l scutească de impozite.
Să ne lăsăm dracului toţi de muncă şi să cerem ajutoare sociale iar Portariuc să ne scutească de impozite. Că doar promovează principiul solidarităţii sociale! 29.03.2012

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Secvenţe din filmul abuzurilor puse în cârca Feliciei Mihai
Social-democraţi corciţi liberali de Ţurcanu
Bancul zilei: Între prieteni
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog