Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6167
De la 07 Ianuarie 2003
122866234
SUA:

A mers în picioare şapte ore cu avionul din cauza unui obez

  • 27 November 2011, 23:00
Un american solicita despagubiri companiei aeriene US Airways dupa ce a trebuit sa stea in picioare in timpul unui zbor de sapte ore din cauza ca un pasager obez a ocupat si scaunul lui, transmite CNN. Incidentul reclamat de Arthur Berkowitz (57 de ani) a avut loc in iulie, in timpul cursei 901 intre Anchorage la Philadelphia.
"Nu am zburat de la Anchorage la Philadelphia. Am stat in picioare", a scris Berkowitz pe blogul Elliott.org, care apartine lui Christopher Elliott, avocat pentru drepturile consumatorului. Berkowitz a spus ca, initial, scaunul de langa el era liber, insa un pasager intarziat s-a asezat pe acel loc si a ocupat si jumatate din scaunul sau.
"Dimensiunea sa a cerut ca ambele cotiere sa fie ridicate, astfel incat sa-i permita trupului sau sa acopere jumatate din scaunul meu", a declarat Berkowitz, adaugand ca pasagerul obez a fost foarte politicos si si-a cerut scuze pentru situatia creata. Berkowitz sustine ca a informat echipajul aeronavei ca nu reuseste sa-si lege centura de siguranta, cerand daca se poate sa fie mutat la clasa business.
CNN noteaza ca locurile din avion erau ocupate in totalitate si, deoarece pasagerii nu au voie sa stea in scaunele rezervate insotitorilor de zbor, Berkowitz a fost nevoit sa stea pe culoar, in picioare. Insotitorii de zbor i-au cerut de cateva ori sa ramana pe scaunul lui si sa-si puna centura.
Berkowitz a reusit sa se aseze pe locul sau in timpul decolarii si aterizarii avionului, insa fara sa fie legat cu centura de siguranta.
Un purtator de cuvant al Federal Aviation Administration, Kathleen Bergen, a declarat pentru CNN ca statul in picioare in timpul zborului este o incalcare a legii, iar pasagerii sunt incurajati mereu sa ramana la locurile lor.
Dupa ce avionul a aterizat, Berkowitz s-a dus la ghiseul US Airways, de unde a sfatuit sa contacteze cartierul general al operatorului aerian, aflat in Phoenix (Arizona). Compania i-a oferit un voucher in valoare de 200 de dolari, pe care Berkowitz l-a refuzat.
Dupa ce a incercat fara succes sa ajunga la o intelegere cu operatorul aerian, Berkowitz a apelat la FAA, care i-a spus ca US Airways considera chestiunea inchisa.
Barbatul sustine ca, desi e dezamagit de suma oferita, motivatia lui nu este financiara: "Motivul meu pentru a face publica chestiunea este strict legat de faptul ca operatorul aerian trebuie sa-si analizeze procedurile de siguranta".
US Airways a transmis un comunicat in care a spus ca recunoaste "incovenienta situatiei", insa considera chestiunea inchisa, mai ales ca Berkozitz insusi " a spus ca nu a respectat instructiunile echipajului si nu si-a legat centura de siguranta". Operatorul a precizat ca echipajul zborului 901 a fost invatat cum sa procedeze in astfel de situatii ce vor aparea in viitor si i-a multumit lui Berkowitz pentru ca si-a exprimat ingrijorarile in acest caz.
CNN noteaza ca unele companii aeriene au implementat politici valabile in cazul persoanelor obeze. Southwest Airlines le cere pasagerilor care nu incap in scaunele lor sa cumpere doua bilete. O politica identica are si AirTran, inj timp ce Delta cere ca pasagerii sa lase in jos cotierele si sa-si lege centurile fara ajutorul unor prelungitoare. Pasagerii care nu se incadreaza in aceasta regula ar putea fi obligati sa cumpere un scaun suiplimentar.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Reţeta zilei: Învârtită de ciocolată
Bancul zilei: Dorinţele soţului
Caricarura zilei
Poliţist deghizat prins în timp ce făca cumpărături cu bani falşi
Supermodel danez condamnat la un an şi nouă luni de închisoare pentru fraudă
Consider capitolul Geoană încheiat
îşi face iluzii că o să meargă lumea dupî el
Cam cât de ipocrit poate fi Adrian Severin?
Dar scuzele unde-s?
Ioan Rotundu
Vâzdoagă suferă de amnezie
Ioan Rotundu
Noi documente care spulberă mitul obedienţei legionarilor faţă de nazişti
România va atrage bani europeni, minimum 6 miliarde de euro.
Sfârşitul monedei euro poate deveni realitate
dacă liderii politici ai zonei euro nu iau măsuri
Guvernul se luptă cu contractele din energie făcute pentru băieţi deştepţi
Guvernul a diminuat bugetul Presedintiei si a majorat fondurile SRI
Concerne mari, pe cale să deruleze investiţii de ordinul sutelor de milioane de euro în România
Dorohoi: Un şofer beat criţă a vrut să facă legea în trafic
Buhăianu îl scarmănă din nou pe Ţurcanu
Deputatul Florin Ţurcanu vrea să dăscălească electoratul
el vrtea să predea botoşlănenilor lecţii de politologie
Botoşani: Reabilitarea secţiei de Oncologie este spre final
Poveri financiare de nesuportat pentru neasiguraţii la sănătate
deputaţii vor decide dacă mai reduce din poveri
Botoşani: Funcţionarii din spitalele comasate nu se dau reduşi
Vor trece prin furcile caudine ale autărizării pe post
Medicina de familie: Promisiuni onorate din interes
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog