Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11339
De la 07 Ianuarie 2003
122896988

Salariile inspectorilor ANAF scad exact cand premierul vrea colectare mai buna:

  • sporul de stres al inspectorilor de la Antifrauda se reduce de la 25% la 5%. ANAF da vina pe buget
  • 6 March 2017, 23:00
Inspectorii Antifrauda isi vor vedea salariile scazute dupa ce prin Ordin al Presedintelui ANAF sporul de suprasolicitare psihica va fi redus de la 25% la 5% din salariu, au confirmat pentru HotNews apropiati ai institutiei. Reamintim ca premierul a cerut reformarea ANAF-ului, dupa ce situatia incasarilor bugetare a fost analizata unei intalniri dintre Sorin Grindeanu, ministrul Finantelor Publice Viorel Stefan si presedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan.
"In constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti", au transmis luni la pranz oficialii ANAF.
Presedintele ANAF a aratat ca totalul veniturilor bugetare colectate de Agen￯ia Nationala de Administrare Fiscala cumulat ianuarie si februarie 2017 a insumat 31.991,1 mil.lei, ceea ce reprezinta o diminuare cu doar 0,9% - indice nominal fata de perioada similara a anului trecut si in conditiile in care incasarile din ianuarie 2016 s-au realizat prin aplicarea cotei de 24% TVA, in timp ce ianuarie 2017 a reflectat colectarea TVA in cota de 20%.
Ce spun reprezentantii ANAF:
"In constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti. Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentand un procent de 95,38% din executia anului 2016.
In ciuda acestei situatii, conducerea ANAF a apreciat necesitatea menttnerii acestui spor in cuantum de 5 % din salariul de baza, pentru inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, precum si a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, in cuantum de 75%.
Mentionam ca se va reveni cu o analiza in ceea ce priveste modificarea procentului sporului de risc i suprasolictare neuropsihica in momentul unei eventuale rectificari bugetare pozitive, luandu-se masurile care se vor impune", au declarat luni reprezentantii ANAF.
Totalul veniturilor bugetare realizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala in luna februarie 2017 a insumat 13.873,8 mil.lei ceea ce reprezinta o depasire cu 6,7% - indice nominal, respectiv cu 874,0 mil.lei in cifre absolute mai mult fata de perioada similara a anului 2016 (12.999,7 mil.lei), in conditiile in care cota de TVA in luna februarie 2016 era de 20 %, iar in luna februarie 2017 de 19%.
Premierul a solicitat cresterea gradului de colectare a veniturilor bugetare administrate de ANAF si intensificarea masurilor de imbunatatire a conformarii voluntare. De asemenea, acesta si-a exprimat disponibilitatea in sustinerea demersurilor ANAF pentru solutionarea problemelor administrative, care afecteaza in prezent activitatea institutiei.
Ca urmare a acestei analize, Presedintele ANAF, Bogdan - Nicolae Stan a convocat, luni, 6 martie, o intalnire de lucru cu conducerea Directiilor Generale Regionale ale Finantelor Publice, Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili si a Directiei Generale Antifrauda Fiscala, in vederea structurarii unui plan urgent de actiune, care urmeaza a fi adus la cunostinta prim-ministrului.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Francois Hollande: Rusia foloseste toate mijloacele pentru a influenta opinia publica,
uneori folosind procedeele URSS, si pretinzand ca apara crestinatatea de islam
Sebastian Ghita aflase ca procurorii il cerceteaza intr-un al cincilea dosar penal,
inainte sa dispara din tara
USR vrea modificarea Regulamentului Parlamentului:
"Cetatenii trebuie sa poata participa la procesul legislativ mai usor"
Ungaria: Miscarea civila care i-a administrat lui Viktor Orban o infrangere istorica se transforma in partid
Comisia Europeana da unda verde constructiei a doua noi reactoare la centrala nucleara din Paks, Ungaria,
cu finantare ruseasca
Spania: Ziaristii denunta presiunile la care sunt supusi din partea partidului stangii radicale
Nicusor Dan: Deocamdata nu se pune problema excluderii din USR a lui Clotilde Armand;
sesizarea va fi analizata
UE a creat un prim cartier general militar,
care va deveni operational in scurt timp
Tariceanu, despre viitorul ALDE:
Vom merge pe o formula de conducere unica, dupa congresul care va avea loc "cel mai probabil dupa Pasti"
Fostul sef al Politiei Cluj pierde definitiv procesul cu ANI,
dupa ce a fost prins cu bani nejustificati. Inalta Curte dispune confiscarea a peste 250.000 lei
Fiscul da vina pe bugetul facut de Guvernul Grindeanu pentru scaderea veniturilor inspectorilor antifrauda
Horoscopul zilei de 7.03.2017
Bancul zilei: Antivirusul blondei
Perversitatea politică a preşedintelui CJ Costică Macaleţi
Ioan Rotundu
Inconştienţă, sau jaf organizat?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog