Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4537
De la 07 Ianuarie 2003
122890186

Sănătate: O lege care pe la Botoşani n-are aplicare

  • 11 July 2012, 23:00
O lege care apără dreptul bolnavilor internaţi în spitale este aproape necunoscută botoşănenilor. Pacienţii care şi-au cumpărat medicamente sau materiale sanitare în timp ce erau internaţi în spital îşi pot recupera integral banii, spun reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate.
Legea este veche de pe vremea ministrului Eugen Nicolăescu, dar de atunci şi până în prezent numărul pacienţilor care “au îndrăznit” să ceară de la conducerile spitalelor banii cheltuiţi cu medicamente pe care le-au cumpărat din buzunarele proprii pe perioada spitalizării este foarte mic, insignifiant. “Curajoşii” pot fi număraţi pe degetele de la o mână.
"Spitalele sunt obligate să suporte pentru asiguraţii internaţi în regim de spitalizare continuă şi în regim de spitalizare de zi toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusiv pentru medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice”, informează Casa de Asigurări de Sănătate, în unele unităţi medicale acest anunţ fiind afişat pentru a fi cunoscut de către pacienţi.
Potrivit reprezentanţilor casei, “în situaţia în care asiguraţii, pe perioada internării în spital, în baza unor documente medicale întocmite de medicul curant din secţia în care aceştia sunt internaţi şi avizate de şeful de secţie şi managerul spitalului, suportă cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice la care ar fi fost îndreptăţiţi fără contribuţie personală, spitalele rambursează contravaloarea acestor cheltuieli la cererea asiguraţilor”.
“Nu au fost cazuri în care să vină pacienţii la noi să solicite bani pe medicamente cumpărate în spital”, a declarat Gheorghe Damian, directorul economic al Spitalului Judeţean. De fapt reprezentanţii spitalului spun că această situaţie este şi urmarea faptului că “nu au prea fost puşi pacienţii să-şi cumpere medicamente din buzunarele lor”.
Rambursarea cheltuielilor reprezintă o obligaţie exclusivă a spitalelor şi se realizează numai din veniturile acestora, pe baza unei metodologii proprii. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Logica lui Gheorghe
Victor Ponta se declară imun la orice imputaţii care i se fac
Kovesi: Procurorii merită să fie conduşi de profesionişti care au lucrat in sistem
nu de persoane negociate în afara procedurilor legale
Procurorul Balan a fost interceptat de DNA din luna februarie
a avut convorbiri si cu Ponta, căruia i-a cerut o întâlnire
CE analizează posibilitatea monitorizării separate pe justiţie a României şi Bulgariei
Protest al unor tineri români din Paris în apărarea justiţiei şi valorilor democratice din România
Gitenstein cere Guvernului ca ca referendumul să respecte recenta Decizia a CCR
Sancţionat contravenţional pentru ruperea florilor de pe domeniul public
Ciuştea constată că Ţurcanu are probleme de gândire
CLM va vota azi o rectificare a bugetului municipiului Botoşani
Soluţie provizorie: Gunoiul va fi dus la Săveni şi Darabani
Produsele farmaceutice ieftine mai au o şansă pe piaţa românească
Botoşani: Din luna august apa de la robinete va costa mai mult
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog