Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23468
De la 07 Ianuarie 2003
122883535

Sănătatea a primit şi împărţit banii de la Guvernul Boc

  • 4 October 2009, 23:00
„S-a rezolvat problema crizei din sănătate”, cu acest anunţ a venit premierul, la sfârşitul săptămânii trecute. Aproximativ două treimi din cele 2,8 miliarde pe care CNAS le poate utiliza în 2009 pentru contractarea serviciilor medicale şi medicamentelor, cu plata în 2010, vor fi utilizate pentru eliberarea de medicamente la farmacii şi în cadrul programelor de sănătate. Asta s-a decis sâmbătă la Guvern.
Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate au primit vestea că s-a decis modul în care vor fi repartizate cele 2,8 miliarde de lei reprezentând valoarea serviciilor medicale şi a medicamentelor pe care CNAS le poate contracta suplimentar în 2009 şi care pot fi decontate în 2010.
"Prin utilizarea creditelor de angajament s-a rezolvat problema crizei din sănătate cu privire la plata serviciilor medicale, a medicamentelor de la farmacii, a programelor de sănătate şi a serviciilor de ambulanţă. Este ceea ce a anunţat premierul după ultima şedinţă de Guvern”, afirmă preşedinta instituţiei judeţene de asigurări de sănătate.
Astfel, cea mai mare sumă - respectiv 2 miliarde de lei - va fi utilizată pentru „asigurarea continuităţii în eliberarea de medicamente la farmacii şi în cadrul programelor de sănătate”, 625 de milioane de lei - pentru achiziţionarea de medicamente şi materiale în spitale, 30 de milioane de lei - pentru decontarea serviciilor de ambulanţă, iar 55 de milioane de lei - pentru decontarea serviciilor medicilor de familie.
Alte 60 de milioane de lei - pentru serviciile de hemodializă şi dializă peritonală, iar 30 de milioane au fost alocate pentru specialităţi paraclinice. Începând de marţi, aceste sume vor fi operaţionale şi se vor vedea consecinţele deciziei luate. Guvernanţii au mai anunţat că din suma de bani pe care o au disponibilă - de 3,2 miliarde de lei - alţii decât cei 2,8 miliarde, vor putea achita în continuare drepturile salariale în spitale şi la serviciile de ambulanţă. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


"Dupa 20 de ani"
Victorie zdrobitoare pentru „Viitorul” Flămânzi, înfrângere a „Gloriei” Frumuşica
Beat şi fără permis, combinaţia „ideală”
Suspecţi de viol arestaţi preventiv la propunerea poliţiştilor din Botoşani
Acţiune de proporţii a poliţiştilor din Botoşani
Bani cu pipeta la Protecţia Copilului
Persanele îngroapă suveica războiului
I s-a ridicat şi ultima stavilă
Ioan Rotundu
Program TELE' M BOTOŞANI, luni
Horoscop
Tată la... 15 ani
Secretara vicelui Ghiorghiţă are o problemă
Ţurcanu şi pâinea la control
Mica publicitate
Ada Macovei, hulită chiar din interiorul PDL
Să nu-i plângem!
Azi, grevă! Pentru unii cu chef, pentru alţii a lehamite
Bijuterii de aur supraponderale
Organele de control cu ifose vor putea fi reclamate telefonic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog