Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10787
De la 07 Ianuarie 2003
122870854

Săptămâna Mobilităţii Europene la Botoşani

  • 14 September 2010, 23:00
„Călătorim mai inteligent, trăim mai mai bine”, acesta este sloganul ediţiei din acest an a Săptămânii Mobilităţii Europene, manifestare care se va desfăşura şi la Botoşani în perioada 16-22 septembrie. Evenimentul este organizat de Primăria Botoşani şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani.
Astfel, în intervalul amintit sunt programate o serie de acţiuni menite să promoveze nevoia de mişcare şi mijloacele ecologice de deplasare. În acest sens au fost editate scrisori care vor fi transmise consilierilor locali, judeţeni, reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, dar şi directorilor de la instituţiile deconcentrate prin care sunt rugaţi ca în această săptămână să renunţe la deplasarea cu maşina personală în favoarea mersului pe jos, cu tramvaiul sau...cu bicicleta.
De asemenea, în şcoli şi licee vor fi distribuite pliante prin care se va încerca conştientizarea elevilor de importanţa folosirii mijloacelor ecologice de deplasare. Programul acţiunilor celei de a VIII-a ediţii a fost structurat în felul următor: Joi, 16 septembrie: efectuarea unui marş cu biciclişti voluntari de la diferite O.N.G. – uri din Botoşani. Traseul va fi : plecare : Liceul A.T. Laurian – str. Nicolae Iorga – Calea Naţională – str. Sucevei – B-dul Mihai Eminescu - PECO MOLL – Calea Naţională – str. Nicolae Iorga - Liceul A.T. Laurian încheierea traseului. Vineri, 17 septembrie, sâmbătă, 18 septembrie şi duminică, 19 septembrie – se va desfăşura acţiunea “În oraş fără maşina personală”.
În limita posibilităţilor - circulaţia tramvaiului va fi gratuită. Vor fi realizate, de asemenea, acţiuni de conştientizare în scoli şi licee. Sâmbătă, 18 septembrie şi duminică, 19 septembrie ciruclaţia maşinilor va fi întreruptă pe b-dul Mihai Eminescu, pe sectorul cuprins între intersecţia bulevardului cu străzile Marchian şi Octav Onicescu. Cu această ocazie în zonă vor fi organizate o serie de demonstraţii sportive cu trupe locale din diferite sporturi. Acţiunea va fi organizată cu sprijinul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Botoşani şi Administraţia Judeţeană a Taberelor Şcolare.
Luni, 20 septembrie şi marţi, 21 septembrie se vor desfăşura seminarii cu tema „Transport inteligent, viaţă mai bună” în scoli şi licee. Miercuri, 22 septembrie va fi organizat un „atelier” de desene pe asfalt cu tema „Transport inteligent, viaţă mai bună”. Acţiunea va avea loc pe Pietonalul Unirii sau în Parcul Mihai Eminescu.
Primăria Botosani mulţumeşte pentru sprijinul acordat Inspectoratului de Jandarmi Botoşani, Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Comunitare pentru colaborare şi sprijin. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 15 septembrie
Invitaţie la un mare eveniment agricol al judeţului Botoşani
Bancul zilei: Tăcerea episcopului
Educaţia din faţa blocului
Un radical american, autointitulat "Osama bin Laden creştin"
a fost arestat de FBI
De pesate 15 ani se tratează cu ceai de păducel
Petru Bogatu: A cui, totuşi, este Publica TV?
COMUNICAT DE PRESA - Oficiul de Poştă
Participaţi la Sǎptǎmâna Mondialǎ a Spaţiului Cosmic: 4-10 Octombrie 2010
Flutur, albeaţa din ochii social-democraţilor
Abandonaţi în evul mediu
Ioan Rotundu
Conducta de apă de la Leorda, „victima” alunecărilor de teren
Adolescenta fugită dintr-un centru de plasament şi prinsă de jandarmi
Oierii unguri vin în transhumanţă la Târgul de la Popăuţi
Alegeri în UNPR
Senatorul Câmpanu bravează pe seama coplăţii din sistemul sanitar
Protecţia Copilului are de acum şi director economic
Comuniştii portocalii din IŞJ crează diversiuni pe seama profesorilor
aceasta pentru a masca dramele produse părinţilor şi mai ales elevilor
Farmaciştilor iar li se promit bani pe plăţile restante
Condiţie lingvistică pentru şeful DSP
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog