Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16757
De la 07 Ianuarie 2003
122902406

Sarmale cu dovleac

  • 16 November 2007, 23:00
Mâncărurile de post pot fi savuroase şi aşa este şi această reţetă de sarmale cu dovleac. Sarmale cu dovleac putem găti nu numai în post, pentru că sunt foarte sănătoase şi gustoase. Aceste sarmale cu dovleac se încadrează printre delicioasele bucate dovleceşti, pe placul tuturor.
Ingrediente: 500 g pulpă de dovleac, 3 cepe, 300 g orez, 100 g seminţe de dovleac, 50 g stafide, 1 cană cu apă, 1 varză albă, 50 g unt, 300 g roşii, 4 linguri cu ulei, 1 pahar cu vin alb, 200 g smântână, cimbru, mărar verde, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt, se pune într-o tigaie cu ulei încins. Pulpa de dovleac se dă pe răzătoarea cu găuri mari, se pune peste ceapa din tigaie şi se călesc împreună. După 8-10 minute, se adaugă orezul, seminţele de dovleac zdrobite şi apoi stafidele, se amestecă 3 minute, după care se toarnă o cană cu apă. Se lasă pe foc până scade lichidul, se adaugă sare şi piper, după gust, compoziţia se lasă la răcit. Varza (crudă) se opăreşte şi se desfac frunze mari. Pe frunzele de varză se aşează compoziţia de dovleac cu orez. Se rulează foaia de varză şi se pun sarmalele la prăjit într-o tigaie cu unt încins, 5-7 minute. În acest timp, într-o tavă, se pregăteşte sosul pentru sarmale. Se toacă mărunt varza rămasă şi se taie cuburi jumătate din roşii, se adaugă atât varza, cât şi roşiile în tava încinsă cu puţin ulei. Se călesc 3 minute, se toarnă peste ele un pahar cu vin alb, se adaugă cimbru şi mărar tocat. În acest sos se pun sarmalele prăjite şi se bagă tava în cuptor 45 de minute. Sarmalele se servesc împreună cu sosul din tavă şi 2-3 linguri cu smântână Poftă bună!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


APIA a finalizat controlul în teren a exploataţiilor agricole
Ţigări confiscate la Mihăileni
ASP a început hăituirea medicilor stomatologi moldoveni şi ucraineni
Oprişanu dă iama printre cabinetele stomatologice rurale
pe lângă faptul că-s puţine, şi cele existente riscă să fie închise
Comunicat presă E.ON
oamenii lui Victor Construct au mai comis o boacănă
Comunicat de presă
Program TELE’M Botoşani
Votaţi-i, numai aşa vor ajunge în Parlamentul European!
Prefectul Sorescu a ascultat problemele romilor
După ce-a stat pe scaunul de senator, acum vrea să stea pe cel de primar
Peremiştii acuză monopolizarea panourilor electorale
Probe de la benzinării trimise la analize la Bucureşti
Botoşănenii pot consuma liniştiţi produse de post
Anunţ important
Magistrala de gaz, o investiţie care se târâie de peste zece ani
vineri, în prezenţa ministrului Vosganian s-a inaugurat începerea lucrărilor
Senatorul Ţâbuleac vrea să susţină termoficarea în Botoşani
Avertismentul lui Drăguş pentru 2008
Putreziciunea iese greu la iveală, dar iese
Ioan Rotundu
Diaconiţă crede că are probe zdrobitoare împotriva celor doi poliţişti (II)
ce spune consilierul său juridic despre modul de derulare al ancheteicare este punctul de vedere al inspectorului şef, col. Costică Holcă
Ministrul justiţiei, dl. Tudor Chiuariu, şi-a cerut iertare
Ruşii lipoveni – istorie pe ritm de kalinka
Horoscop
Mail-ul buclucaş
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog