Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19284
De la 07 Ianuarie 2003
122879351
Săveni:

Primarul Târzioru acuzat că a pus de-o spălătorie auto sub pereţii muzeului

  • Ioan Rotundu
  • 1 February 2018, 23:00
Un mail primit pe adresa redacţiei ne informa că la Săveni, primarul PSD Relu Târzioru a eliberat abuziv o autorizaţie de construcţie a unei spălătorii auto chiar sub peretele din spate al Muzeului de arheologie din oraş. În perioada august – septembrie anul trecut spălătoria a intrat în funcţiune iar apa care se scurge de la spălatul maşinilor se infiltrează în galeriile aflate la subsolul clădirii muzeului şubrezind rezistenţa clădirii care este monument istoric.
Pentru că sesizarea mi s-a părut a fi prioritară agendei noastre de lucru, ieri m-am deplasat la Săveni pentru a vedea la faţa locului cum stau lucrurile. M-am oprit direct la Muzeu şi am discutat cu custodele Emil Caranica. De la acesta am aflat că amplasarea spălătoriei auto la doar 6 metri de zidul clădirii muzeului a fost stabilită de specialiştii veniţi din cadrul Consiliului Judeţean Botoşani împreună cu directorul Muzeului Judeţean Botoşani Aurel Melniciuc, muzeul din Săveni fiind o secţie a Muzeului judeţean.
Studiile de specialitate şi modul în care a fost construită spălătoria auto au garantat că nu va fi afectată cu nimic clădirea muzeului, susţine custodele Emil Caranica. În ce priveşte galeriile de sub clădire, un fel de beciuri căptuşite cu piatră, nu sunt inundate şi nici nu s-au semnalat infiltraţii de apă.
Este adevărat că terenul pe care s-a ridicat spălătoria aparţine de Primăria oraşului Săveni şi că primarul Relu Târzioru a emis autorizaţie de construcţie dar, dar, susţine custodele, totul s-a făcut cu respectarea legii. Caranica ar fi preferat ca pe acest teren să se fi amenajat un părculeţ în care să poposească vizitatorii muzeului dar autorităţile administraţiei locale şi judeţene au luat o altă decizie. Aşadar, sesizarea primită s-a dovedit a fi nefondată.
Şi dacă tot am ajuns în Săveni, am stat de vorbă cu câţiva cetăţeni despre cum privesc ei activitatea primarului. Cu excepţia unuia, toţi ceilalţi apreciază activitatea primarului şi preocuparea lui în administrarea oraşului. Fostul cinematograf ajuns ruină arată acum ca o bijuterie arhitectonică, parcul care-l înconjoară a fost de asemeni reamenajat cu alei de acces şi bănci pentru odihnă iar spaţiile verzi sunt acum îngrijite, vechile bălării dispărând din memoria vizuală ia săvinenilor.
Am mai aflat că primarul ar avea patima jocului de poker şi barbut. Mi s-a spus că sunt zile când intră în barul „La Radu”, situat nu departe de primărie, unde joacă poker sau barbut până pe la miezul nopţii.
De vreme ce din casierie primăriei n-au lipsit bani, înseamnă că joacă pe banii săi şi nu pe bani publici, aşa că acest aspect îl priveşte pe primarul Târzioru şi eventual pe cei cu care joacă, dacă joacă cu adevărat.
Aş fi vrut să discut şi cu primarul Relu Târzioru dar mi s-a spus încă de la intrare că nu este în sediu. Pe la barul „La Radu” n-am trecut!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Polonia: Senatul a aprobat controversatul proiect de lege privind Holocaustul
Raluca Turcan ramane liderul deputatilor PNL; a castigat in cursa cu Adriana Saftoiu
Timis: Un copil a fost batut in scoala de parintele altui elev
Primarul din Piatra Neamt, liberalul Chitic, trimis in judecata de DNA
intr-un dosar privind un schimb de terenuri
Ministrul energiei, intrebat daca si-a schimbat furnizorul de electricitate:
Nu stiu, nu ma ocup eu de chestia asta, se ocupa nevasta-mea
Anton Anton, noul ministru al energiei: Toate prioritatile mele sunt legate de investitii
Orice banut pe care il am il voi baga in investitii
Surse: Control OLAF la metroul Drumul Taberei pentru presupuse plati supraevaluate
Cine face parte din conducerea Camerei Deputatilor si Senatului
Surse: Ionut Misa, in carti pentru sefia ANAF
Bancul zilei: Azizudine de nou angajat
Horoscopul zilei de 1.02.2018
Marea noastră tragedie
Ioan Rotundu
Verificari la DIICOT dupa dezvaluirile jurnalistului Catalin Tolontan
A fost sesizata Inspectia Judiciara
Lia Olguta Vasilescu: Scaderi salariale intre 10% si 40% pentru "foarte putini" bugetari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog