Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12306
De la 07 Ianuarie 2003
122872373

Scandal pe seama schimbării Corinei Hruşcă de la CCD

  • 12 September 2007, 23:00
Schimbarea neanunţată a fostului director al Casei Corpului Didactic Botoşani, Corina Hruşcă a ridicat semne de întrebare în rândul sindicaliştilor din învăţământul botoşănean. După cum precizează liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Maria Ţiprigan, vestea schimbării din funcţie a venit ca un fulger fără prea multe explicaţii. Se pare că nici măcar conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani nu au anunţat-o pe Corina Hruşcă despre faptul că Ministerul Educaţiei şi Cercetării intenţionează să nu îi mai reînnoiască delegaţia şi să o înlocuiască din funcţie.
Sindicaliştii consideră că schimbarea fostului director al Casei Corpului Didactic a fost făcută şi pe criterii politice. "Am fost asaltaţi de membrii de sindicat, care ne-au întrebat de ce a fost înlocuită din funcţie acea directoare care a fost propulsată de partidul din care face parte. Lumea se întreabă de ce a fost schimbată, dacă doamna Corina Hruşcă a fost selectată pentru a fi director. Bănuim că a fost schimbată pe criterii politice, deşi acest lucru nu prea se justifică pentru că ea face parte din PNL. Dacă a schimbat-o PNL, înseamnă că acest partid şi-a dat cu stânga în dreapta şi nu au luat în calcul valoarea omului", a declarat preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Botoşani, Maria Ţiprigan.
Sindicaliştii apreciază faptul că pe perioada în care Corina Hruşcă a deţinut funcţia de director al CCD a reuşit să pună instituţia pe picioare. Pe lângă performanţele instituţiei, fostul director a reuşit să atragă fonduri pentru renovarea şi consolidarea sediului Casei Corpului Didactic.
Cu toate că schimbarea fostului director reprezintă, în opinia sindicaliştilor, o lovitură dată învăţământului botoşănean, aceştia apreciază şi valoarea noului director interimar al CCD, Cătălina Lupaşcu. Sindicaliştii pun problema că noul director al CCD nu a fost prezentat colectivului instituţiei. "Noi apreciem modul de comportare elegant al profesoarei Hruşcă Corina faţă de profesoara Cătălina Lupaşcu. Am rămas surprinsă că vizitând CCD-ul le-am găsit pe cele două profesoare la masa de lucru în mod civilizat", a precizat liderul SIP Botoşani. Sindicaliştii sunt împotriva acestor schimbări nejustificate, considerând că în acest fel cel care are de suferit este învăţământul.
Apreciind activitatea fostului director al CCD sindicaliştii doresc să îi acorde Corinei Hruşcă un premiu de recunoaştere. "Noi vom premia activitatea doamnei Corina Hruşcă. Premierea va fi făcută într-un cadru festiv de ziua Mondială a Educatorului pentru a şti întreg judeţul că un om de asemenea talie, ce mai are doi ani până la pensie nu merita o asemenea palmă", a adăugat liderul sindicatului botoşănean. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prisecaru îşi întinde mantia afacerilor asupra Botoşanilor
Sorescu efectuează prima vizită la Bucureşti, în calitate de prefect
Dezinteres tot mai ridicat pentru taberele şcolare
Anul şcolar se va deschide, dar reparaţiile nu vor fi finalizate peste tot
Tinerii arată timiditate în promovarea ideilor de afaceri
Camera de Comerţ vrea să-i scoată din amorţeală pe agenţii economici
Pentru generalul Negrescu a început numărătoarea inversă
Balada va reprezenta Botoşanii într-un festival internaţional
Poliţiştii de la frontieră se încalecă în control cu cei rutieri
Angajatori din alte judeţe au fost invitaţi Bursa locurilor de muncă
Când păpica vine din banul public, se înţeleg de minune
Ioan Rotundu
După ce le-a dat suta de euro, acum le-o cere înapoi
A scăzut numărul accidentelor de muncă
Rodica Huţuleac, directorul CJAS, va fi ridicată de pe scaun
Patron grec prins cu blugi contrafăcuţi
Pieton şi şofer sub influenţa alcoolului
Primarul care a adus secretara în situaţia „de-a răsturna căruţa”
(Cârcotaşul)
Programul TELE'M Botoşani, joi, 13 septembrie
Elvira Deatcu este in conflict cu toata lumea
Horoscop
Fază ratată
Cum puteţi beneficia de un masaj la domiciliu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog