Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25301
De la 07 Ianuarie 2003
122885368

Scandalul apei scumpite prin spaga

  • DNA: Sefii francezi ai Apa Nova stiau de mita, Bruno Roche si Laurent Lalague faceau platile
  • 25 September 2015, 23:00
Procurorii DNA spun ca sefii francezi ai Apa Nova stiau de mita platita de companie unor intermediari romani. Procurorii arata in referatul de arestare preventiva ca Bruno Roche si Lorand Lalague, directori ai firmei franceze, stiau ca Apa Nova platea mita, sub forma unor contracte fictive, pentru cei trei romani care si-au folosit influenta pentru a determina Primaria Bucuresti sa accepte cresterea nejustificata a tarifelor practicate de Apa Nova, scrie Romania libera.
"Pentru asigurarea confidentialitatii activitatilor ilicite derulate de aceasta companie au fost infiintate conturi bancare confidentiale prin intermediul carora sunt efectuate plati de catre persoane anume desemnate (Bruno Roche si Lalague Laurent)", scriu procurorii DNA Ploiesti, citati de Agerpres. Bruno Roche este directorul general al Apa Nova si administrator al companiei, iar Laurent Lalague este Director General Adjunct al Veolia Romania (compania care detine pachetul majoritar de actiuni al Apa Nova Bucuresti).
Denuntatorul principal in dosarul instrumentat de DNA Prahova este Alexandru Horpos, patronul firmei STRACO, implicat si dosarul de coruptie al ginerelui lui Traian Basescu, Radu Pricop, mai scrie Romania Libera. STRACO a obtinut, intre altele, un contract de 50 de milioane de euro de la Apa Nova Bucuresti, prin cumparare de influenta, spun procurorii DNA.
De asemenea, membrii sindicatului beneficiau de servicii stomatologice gratuite, platite de Apa Nova cabinetului stomatologic detinut de sotia lui Costin Berevoianu (care facea trafic de influenta pentru grupul VEOLIA, potrivit procurorilor).
Informatiile apar in referatul DNA de arestare preventiva pentru trei oameni de afaceri romani, implicati in spagile date de Apa Nova pentru ca Primaria Bucuresti: Ovidiu Semenescu (reprezentant neoficial al grupului Veolia, din care face parte si SC Apa Nova), Costin Berevoianu (fostul consilier personal al lui Sorin Oprescu) si Vlad Moisescu (fostul trezorier al PNL, implicat si in dosarul Chiliman). Cei trei au fost retinuti joi noapte intr-un dosar de cumparare de influenta si trafic de influenta in legatura cu Apa Nova Bucuresti.
Potrivit DNA, in perioada ianuarie - aprilie 2011, Octavian Moisescu s-a asigurat ca va fi aprobat un act aditional la un contract de concesiune semnat de SC Apa Nova Bucuresti SA cu Primaria Municipiului Bucuresti, privind obtinerea, de catre firma respectiva, a unor majorari extraordinare ale tarifului de alimentare cu apa, respectiv de canalizare. Majorarea tarifelor a permis Apa Nova cresterea substantiala a veniturilor/profitului, de la cifra de afaceri neta - 493.644.646 lei, profit net - 85.732.079 lei in 2011, la cifra de afaceri neta 666.912.331 lei si profitul net-118.135.449 lei in 2012, potrivit procurorilor DNA. Cu alte cuvinte, cifra de afaceri a Apa Nova a crescut cu circa 173 de milioane de lei intr-un singur an, in urma traficului de influenta.
DNA mai spune ca Berevoianu Costin, in calitate de consilier al primarului general al capitalei, a sustinut din aceasta pozitie interesele grupului de firme reprezentat neoficial de inculpatul Semenescu Ovidiu-Traian. Practic, in calitate de consilier al primarului, el a coordonat serviciile comunale de apa, canal, servicii in care era implicata si compania SC Apa Nova SA.
In schimbul influentei exercitate, inculpatii Moisescu Vlad-Octavian si Berevoianu Costin au primit de la grupul de firme reprezentat neoficial de inculpatul Semenescu Ovidiu Traian, diferite sume de bani sub paravanul unor contracte (ex. de consultanta) incheiate in mod formal, fara ca obiectul lor sa fie prestat in realitate, sustin procurorii. Cine sunt actionarii si administratorii Apa Nova (Sursa: site-ul Apa Nova):
Actionarii societatii Apa Nova Bucuresti sunt, in procente: Municipiul Bucuresti cu 16,31% din capitalul societatii, Veolia Eau-Compagnie Generale Des Eaux cu 73,69%, iar cu 10% salariatii societatii prin Asociatia ESOP.
Societatea este administrata de un Consiliu de Administratie format din:
Philippe GUITARD - Presedinte al Consiliului de Administratie
Gyorgy PALKO - Administrator
Lavinia SANIUTA - Administrator
Bruno ROCHE - Administrator
Nicolae TURCUMAN - Administrator
Valeria MATEESCU - Administrator
Valentin RADULESCU – Administrator
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nemulţumirea soţului
Horoscopul zilei de 26.09.2015
Reţeta zilei: Salată de sfeclă roşie
Apa Nova Bucuresti ar fi angajat fosti spioni pentru filaje si interceptari
Sorin Oprescu ramane in arest preventiv
La nivelul Consiliului General Bucuresti, toti consilierii primesc bani pentru votul acordat
Comunicat de presă Fundaţia „Nicoar㔠Botoşani
Monştrii din Parlament
Ioan Rotundu
Botoşani: Baronul de Văculeşti şi strategia sa păguboasă primăriei
Lumea lu' Rotundu: Drumul confiscat
Informare meteo de ploi valabila in toata tara pana luni la pranz
Biserica Ortodoxa Bulgara cere autoritatilor sa nu mai primeasca imigranti in tara
Mai multe organizatii ale romanilor din SUA ii cer vicepresedintelui american Joe Biden sa il sprijine pe presedintele Iohannis
in consolidarea statului de drept in Romania
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog