Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16120
De la 07 Ianuarie 2003
122876187

Şcoală botoşăneană intrată în elita şcolilor europene

  • 5 February 2007, 23:00
Aflat în cel de-al treilea an de dezvoltare, proiectul Comenius al Şcolii Nr. 12 Botoşani - ,,Immigration, a common reality.To know the emigration to build Europe” – a primit pe 31 ianuarie 2007 aprecierea unanimă a unui juriu internaţional prin acordarea premiului I pe ţară ,,European Language Label” – Certificatul pentru Proiecte Inovatoare în Domeniul Limbilor Străine pentru anul 2006 , an în care au fost primite 21 de candidaturi din toate regiunile României şi depuse de către diverse instituţii de la şcoli şi licee până la ONG – uri de mediu şi culturale , iar premiate au fost numai opt şcoli.
Ceremonia de premiere a avut loc la Centrul Infoeuropa şi a fost organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene, Ministerul Educaţiei şi Cercetării împreună cu Agenţia Naţională pentru Proiecte Comunitare în domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. Înmânarea premiilor a fost făcută de către d-l Donato Chiarini – Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi d-l Dumitru Miron, Secretar de Stat pentru Învăţământul Universitar şi Integrare Europeană. Cu această ocazie, Centrul Infoeuropa a găzduit şi o expoziţie cu produse ale celor 8 proiecte premiate.
Şcoala Nr. 12 Botoşani a fost reprezentată la această festivitate deosebită de d-na profesoară Carmen Vrabie, coordonatoare de proiect, d-na Olimpia Irinciuc, profesoară de limba engleză - limba proiectului – şi cea care a realizat completarea formularului European Label, pa baza căruia s-a făcut selecţia , şi de elevele Bodaş Georgiana şi Obreja Alexandra.
,,Premiile de astăzi sunt o mărturie că multilingvismul se află în centrul valorilor europene. Prin intermediul limbajului fiecare dintre noi ne identificăm şi, în acelaşi timp, suntem puşi în legătură cu alţi oameni şi alte culturi. Cu o populaţie de 500 de milioane de locuitori, 23 de limbi oficiale şi aproximativ 60 de limbi ale comunităţilor de imigranţi vorbite pe continentul nostru, Europa posedă un capital imens, o diversitate unică pe care dorim să o păstrăm”, a declarat, în timpul evenimentului, domnul Ambasador Donato Chiarini, Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Festivitatea de premiere a fost urmată de o invitaţie la o emisiune de o oră la postul naţional de radio ,,România actualităţi” , unde membrii delegaţiei şcolii noastre au făcut cunoscute radioascultătorilor obiectivele proiectului şcolii noastre, activităţile şi produsele finale precum şi impactul lor asupra elevilor, cadrelor didactice şi comunităţii botoşănene. (Prof. Olimpia Tatiana Irinciuc)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Spiritualitatea minerilor botoşăneni mai dăinuie încă la Ghelari
(Ioan Rotundu)
Diplomă de Excelenţă pentru directorul Ardaf pe Transilvania
Hotărâri judecătoreşti intrate în conflict cu birocraţia din DADR
Un pas important pentru reabilitarea Centrului Istoric
Primăria primeşte oferte de la firme de peste hotare
Conservatorii îşi fac planuri pentru alegerile europarlamentare
Viceprimarul Adăscăliţei este mulţumit de realizările anului 2006
Urban Serv continuă să piardă din venituri
Clădirea Şcolii populare de artă va fi reabilitată
Poliţia municipală marşează pe asigurarea siguranţei publice
Program de colaborare cu fundaţii rome
Perioadă mai scurtă de depunere a declaraţiilor la AJOFM
Programul de înnoire a rablelor continuă şi anul acesta
Autorităţile locale pot beneficia de POS Mediu
Anchetă în cazul unei morţi suspecte
Tâlhărie inventată în urma unei bătăi
Acţiune în forţă a poliţiei şi… 28 pachete de ţigări confiscate
Soacra şi pisica
Spaghete á l’Andra
India II
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog