Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21058
De la 07 Ianuarie 2003
122881125
Scrisoare deschisă

Minciunile şi neadevărurile politicienilor

  • Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, Videanu, Radu Berceanu, Vasile Blaga, C.P.Tăriceanu, Mugur Isărescu şi alţii
  • Cu privire la elementele şi fenomenele de criză – înainte de criza mondială
  • 31 May 2009, 23:00
Ce ascund politicienii ?
Prin minciuni şi neadevăruri, cu ajutorul unei maşinării propagandistice uriaşe – politicienii ascund – elementele şi fenomenele de criză – care s-au acumulat în perioada 2005-2008, datorită politicilor profund greşite ale Alianţei DA (PDL+PNL).
Prin aceste elemente grave de criză (pe care politicienii nu le-au recunoscut, nu şi le-au asumat, dar nici nu au fost traşi la răspundere de electorat) – politicienii guvernanţi au făcut economia românească extrem de vulnerabilă, gata de prăbuşire – înainte de a se simţi efectele crizei mondiale şi globale. Aceste elemente de criză s-au materializat în găurile negre din economie, în disproporţiile şi dezechilibrele economice catastrofale.

Găurile negre gigantice din economie
Găurile negre din economie – sunt produsul concepţiilor anti-economice, anti-dezvoltare, anti-eficienţă, anti-echilibru, anti-naţionale, – ale politicienilor guvernanţi care au condus ţara în anii 2005-2008.
Altfel exprimat, găurile negre sunt produsul incompetenţei, incapacităţii şi iresponsabilităţii politicienilor guvernanţi, care s-au aflat la decizie.
Găurile negre înseamnă goluri de substanţă, goluri de mijloace, minusuri, ineficienţă, rezultate dezastruoase, risipă de resurse, cheltuieli neproductive, pierderi; ele se reflectă în mare măsură în supraîndatorarea-şoc externă a ţării şi în împovărarea generaţiilor viitoare, pentru a se acoperi incompetenţa politicienilor iresponsabili. Ele înseamnă totodată, suferinţele milioanelor de români în aceşti ani de guvernare ai Alianţei DA (PDL+PNL) şi în viitor. Criticile nu pot fi limitate numai la declaraţiile regimului Băsescu-Boc cu privire la deficitul bugetar din ultimele luni ale anului 2008.
Criticile trebuie să se refere la toţi cei 4 ani de guvernare ai Alianţei DA (PDL+PNL) şi, înainte de toate, la rezultatele dezastruoase din economia reală, la găurile negre produse.
În termeni economici, aceste găuri negre s-au materializat în disproporţiile şi dezechilibrele economice catastrofale – ca dimensiune şi ca viteză (într-un termen record) fără precedent. Ele pot fi calificate ca aberaţii şi absurdităţi economice.
În acelaşi timp, este corect să le caracterizăm ca elemente şi fenomene specifice de criză manifestate: în producţia de export insuficientă, în dezechilibrul catastrofal între export şi import; în dezechilibrul valutar, în criza datoriei externe ce decurge din supraîndatorarea – şoc externă, în dezechilibrele bugetare şi financiare.
Politicienii specializaţi în minciuni, ascund toate aceste elemente şi fenomene de criză şi încearcă să dea vina pe criza mondială, ale cărei efecte au început să se facă simţite şi la noi.
Cea mai mare minciună propagată de politicienii iresponsabili este aceea că la noi totul era bine în economie, dar a venit criza mondială.
În scrisoarea noastră din 5 aprilie 2009 am analizat pe larg aceste elemente şi fenomene de criză. Aici dorim să le expunem în mod sintetic – în dimensiunile lor îngrozitoare şi distrugătoare, întrucât noi pătimim ca ţară, înainte de toate, din cauza acestor elemente şi fenomene de criză acumulate în perioada 2005-2008; peste acestea se aşează şi se vor aşeza dramatic efectele crizei mondiale şi globale, exacerbând toate fenomenele negative din economie.
Nu exagerăm cu nimic când evaluăm că găurile negre din economie au fost gigantice în anii 2005-2008. O PRECIZARE ESENŢIALĂ În absenţa unui proiect de dezvoltare economică de ansamblu, coordonat şi corelat, cu obiective definite pe ramuri şi subramuri, a avut loc o creştere economică nesănătoasă ca structură, cu o slabă eficienţă, anarhică şi dezechilibrată în anii 2005-2008.

Indicatorii sintetici rezultativi care exprimă găurile negre gigantice
55 miliarde euro – dezechilibrul uriaş dintre export şi import
Economia reală a produs pentru export mărfuri insuficiente – cantitativ şi calitativ – şi nu s-au acoperit importurile – cu o valoare de 55 miliarde euro în cei 4 ani de guvernare. Acesta este un gol imens de resurse, un deficit comercial enorm, o gaură neagră uriaşă în economia reală, cauzată de politicile eronate şi ineficiente ale Alianţei DA (PDL+PNL) în cei 4 ani de guvernare.
Acesta este un dezechilibru aberant, fără precedent, în anii tranziţiei.
Aceasta este o disproporţie economică dezastruoasă, care pune în pericol toată evoluţia economică a ţării în ansamblu.
Cum s-a ajuns la această gaură neagră uriaşă ?
Prin deficitele comerciale mereu majorate în fiecare din cei 4 ani de guvernare a Alianţei DA (PDL+PNL):
2004 - 5,3
2005 - 7,8
2006 - 11,8
2007 - 17,8
2008 - 18,2
Total 2005-2008 - 55,6
Prin urmare, a avut loc o creştere aberantă, fără precedent, a deficitului comercial extern, într-un ritm extraodinar, total neraţional – de 3,4 ori (de la 5,3 miliarde euro în 2004, la 18,2 miliarde euro în 2008). Studii analitice aprofundate dovedesc că importurile excesive au fost destinate în principal consumului, unor cheltuieli neproductive şi nu dezvoltării – pentru a mări producţia şi a crea resursele valutare necesare pentru plata importurilor curente şi a datoriilor.
Dovedind lipsă de onestitate, politicienii Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, C.P.Tăriceanu şi alţii – nu vorbesc de acest imens gol, de această gaură neagră şi de răspunderea lor pentru această nenorocire care a perturbat întreaga viaţă economică, ca un element de criză gravă în economia reală.

50 miliarde euro – deficitul valutar al contului curent
Dezechilibrul valutar cumulat pe 4 ani de guvernare a Alianţei DA (PDL+PNL) – a înregistrat suma uriaşă de – 50 miliarde euro – ca rezultat al politicilor eronate şi ineficiente în economia reală, în comerţul exterior, al politicilor valutare neraţionale, al dezinteresului guvernanţilor pentru relaţiile de echilibru valutar.
Acest enorm dezechilibru valutar s-a realizat an de an, prin majorarea aberantă a deficitului valutar al contului curent, astfel: 2004- 5,1¸ 2005 - - 6,9 2006 - 10,2; 2007- 16,7 2008 - 16,9; Total 2005-2008 - 50,7..
Deci, a avut loc o creştere, fără precedent în anii tranziţiei, a deficitului de cont curent, într-un ritm extraordinar – de 3,4 ori (de la 5,1 miliarde euro în 2004, la – 16,9 miliarde euro în 2008).
Probând lipsă de onestitate, politicienii Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, C.P.Tăriceanu şi alţii uită să analizeze şi să vorbească despre această catastrofă valutară de 50 miliarde euro, în cei 4 ani de guvernare ai Alianţei DA (PDL+PNL), despre acest element de criză gravă în economia românească.

Supraîndatorare rapidă şi periculoasă a ţării - 72, 5 miliarde euro – datoria externă a României
Concepţiile eronate ale politicienilor Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, C.P.Tăriceanu şi alţii – potrivit cărora ţara se poate îndatora extern oricât de mult şi oricât de repede – au condus la aplicarea unor politici, care au determinat creşterea aberantă a datoriei externe a ţării, pentru a acoperi lipsa de eficienţă economică şi dezechilibrele analizate mai sus, găurile negre din economie.
Într-un termen record, datoria externă a României a ajuns la volumul enorm – de 72,5 miliarde euro. Această politică aventuristă de supraîndatorare externă a ţării – este extrem de primejdioasă şi a împins economia românească aproape de colaps.
La finele anului 2008, volumul datoriei externe se compunea din:
49,9 miliarde euro – datorie externă pe termen mediu şi lung;
22,6 miliarde euro – datorie externă pe termen scurt.
72,5 - miliarde euro – datorie externă totală a ţării.
A. Evoluţia datoriei externe pe termen mediu şi lung a fost următoarea:
– în miliarde euro –
2004 - 18,3
2005 - 24,6
2006 - 28,6
2007 - 38,6
2008 - 49,9
Prin politicile Alianţei DA (PDL+PNL) aplicate s-a ajuns la o creştere aberantă a datoriei pe termen mediu şi lung a României – de 2,7 ori (de la 18,3 miliarde euro în 2004, la 49,9 miliarde euro în 2008), într-un termen record de 4 ani.
CREŞTERE RECORD Toate guvernările anterioare în anii tranziţiei – într-un interval de 15 ani – au acumulat o datorie externă pe termen mediu şi lung de 18,3 miliarde euro.
Politicienii – Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, C.P.Tăriceanu şi alţii – au bătut toate recordurile negative numai în 4 ani – au angajat o nouă datorie externă pe termen mediu şi lung de încă 31,6 miliarde euro, pentru a acoperi găurile negre din economie.
În felul acesta, datoria externă pe termen mediu şi lung a ajuns la 49,9 miliarde euro la finele anului 2008, fiind de 2,7 ori mai mare decât în anul 2004.
Aceasta este o moştenire monstruoasă – pe care o lasă politicienii de mai sus – ca o povară apăsătoare şi insuportabilă generaţiilor viitoare.

Datoria externă pe termen scurt a României exigibilă în anul 2009
Datoria externă pe termen scurt a României la finele anului 2008 a reprezentat enorma sumă de 22,6 miliarde euro din care:
10,7 miliarde euro – datoria externă a sectorului bancar;
11,9 miliarde euro – datoria externă a sectorului nebancar, a companiilor economice.
În condiţiile de criză, această datorie externă pe termen scurt constituie o îngrijorare excepţională pentru orice ţară, deoarece riscurile şi pericolele pe care le reprezintă sunt extrem de mari pentru stabilitatea economică şi financiară a ţării – în cazul în care nu se reînnoiesc liniile de credit de către creditorii străini; toată datoria pe termen scurt poate deveni exigibilă şi trebuie plătită în anul 2009. Acesta este marele pericol
. SERVICIUL TOTAL AL DATORIEI EXTERNE A ROMÂNIEI în anul 2009. Deci, plăţile totale care trebuie făcute în anul 2009 pentru rambursarea creditelor externe au următoarele componente:
Serviciul datoriei externe pe termen mediu şi lung de 11,8 miliarde euro (9,8 miliarde euro - rate de credit şi 2,0 miliarde euro - dobânzi);
La serviciul de mai sus se va adăuga o sumă importantă din serviciul datoriei externe pe termen scurt – care se poate situa în mod extrem până la limita de 22,6 miliarde euro (datorie totală exigibilă în anul 2009), plus dobânzile aferente; această sumă se va putea diminua – cu gradul de reînnoire a liniilor de credit pe termen scurt de către creditorii străini;
Se va adăuga şi o anumită sumă ce va decurge din îndatorarea externă pentru finanţarea deficitului bugetului ţării pe anul 2009 (proiectat la 4,6% din PIB, respectiv 6,4 miliarde euro).
Problema problemelor o constituie asigurarea surselor de finanţare externă – pentru a face faţă plăţilor de mai sus în anul 2009 (care, în caz extrem, pot să ajungă la peste 30 miliarde euro).
Aceasta se loveşte de zidul de constrângeri, restricţii, limitări şi neîncredere pe piaţa internaţională – ridicat de criza mondială şi globală.
Acesta este fenomenul de criză gravă a datoriei externe a României care a fost generat de politicile greşite ale Alianţei DA (PDL+PNL) în anii 2005-2008 de politica de supra-îndatorare rapidă externă a ţării, deci ÎNAINTE de a ne lovi efectele crizei mondiale.
La această criză specifică a datoriei externe a României, s-au referit agenţiile de rating internaţionale, organismele UE şi ale FMI – care au făcut analize mult mai realiste, mai profunde, mai temeinice, mai aproape de adevăr, decât politicienii guvernanţi şi guvernatorul BNR.
Politicienii români – Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, C.P.Tăriceanu şi alţii – au prezentat situaţia în roz, nu au recunoscut această situaţie de criză specifică a datoriei externe a ţării; au ajuns în situaţia total inconfortabilă de a rosti neadevăruri şi minciuni, lansând ideea ridicolă şi lipsită de orice credibilitate (în ţară şi în străinătate) că nu au nevoie de credite externe, ci numai de o „centură de siguranţă preventivă” etc. Când te afli în faţa unor plăţi obligatorii – în cadrul serviciului datoriei externe în anul 2009 – până la peste 30 miliarde euro – nu mai este loc pentru aroganţă, înfumurare şi minciunile unor politicieni guvernanţi.
Trebuia să recunoaştem cinstit criza noastră proprie, la care trebuiau găsite soluţii realiste urgent. Iar politicienii guvernanţi să nu-i mai trateze pe români, ca pe o „prostime”, căreia îi pot spune orice minciuni, orice neadevăruri, fără a fi sancţionaţi.
Pentru ieşirea din această criză specifică a fost nevoie să se recurgă la un nou imens credit extern (de la FMI, UE şi alte instituţii internaţionale), la un credit record, la cel mai mare credit extern din istoria economică a României.
Cu acest credit se vor „mândri” politicienii Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, C.P.Tăriceanu şi alţii – în faţa generaţiilor viitoare, a tinerilor de astăzi. Aici nu mai este loc pentru minciuni politicianiste, pentru praf în ochii „prostimii române”, cum ne consideră aceşti politicieni incompetenţi şi iresponsabili.

IV. Dezechilibre financiare enorme
În cadrul dezechilibrelor financiare interne, care au afectat grav stabilitatea financiară a ţării, din cauza politicilor eronate ale Alianţei DA (PDL+PNL), vom prezenta aici câţiva indicatori rezultativi şi anume: 44,1 miliarde lei (circa 11 miliarde euro) – sunt deficitele bugetare însumate în cei 4 ani de guvernare a Alianţei DA (PDL+PNL), care prezintă creşteri aberante faţă de perioadele anterioare;
108,8 miliarde lei (circa 27,2 miliarde euro) – datoria publică a României la finele anului 2008, care este de circa 2,0 ori mai mare decât în anul 2004;
12 miliarde euro – pierderi de resurse bugetare, cauzate de politicile fiscale de „cotă unică” ale Alianţei DA (PDL+PNL) în cei 4 ani de guvernare, care au umplut buzunarele monopolurilor transnaţionale şi ale persoanelor cu venituri mari şi foarte mari;
deficite quasifiscale (plăţi restante ale bugetului) de miliarde de euro în fiecare an (cifra de 2,1 miliarde euro în 2008 – comunicată de guvern este parţială);
14,5 miliarde euro (11% din PIB) – evaziune fiscală din economia subterană – evaluată la nivelul anului 2008, cu o creştere substanţială faţă de anul 2004 (economia subterană a crescut de la 14% la 21% din PIB).
Toate aceste dezechilibre financiare amplificate substanţial în anii 2005-2008 probează situaţia catastrofală în care au adus ţara politicienii Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, C.P.Tăriceanu şi alţi lideri ai Alianţei DA (PDL+PNL); ele constituie prin dimensiunile enorme şi prin dinamismul lor – elemente de gravă criză financiară, care au zdruncinat stabilitatea financiară a ţării şi provoacă mari îngrijorări şi suferinţe milioanelor de români (noi le-am tratat pe larg în Scrisoarea noastră din 5 aprilie 2009).
Tabloul elementelor şi fenomenelor de criză înainte de sosirea efectelor crizei mondiale va fi mai complet – după ce vom înfăţişa (într-o analiză separată) evoluţiile în ce priveşte creşterea puternică a preţurilor, ritmul intens al inflaţiei (de câteva ori mai mare decât în ţările UE), ritmurile extraordinare de creştere a masei monetare şi a anumitor categorii de credite, nivelele extrem de înalte ale dobânzilor (de câteva ori mai mari decât ţările UE), evoluţia cursului leului şi consecinţele sale, scumpirea extraordinară a serviciilor bancare, ineficienţa politicilor monetare şi instabilitatea monetară; blocajul plăţilor în economie, blocarea sistemului bancar, fuga capitalurilor din sistemul bancar; problemele specifice decurgând din înstrăinarea aproape totală a băncilor, în care circa 90% aparţin capitalurilor străine, datorită politicilor guvernanţilor români şi ale BNR de eliminare a capitalurilor româneşti din bănci şi a specialiştilor români de la decizie în problemele bancare.
Într-o analiză separată vom înfăţişa cea mai mare gaură neagră produsă în anii tranziţiei – pierderea drepturilor de proprietate asupra unei părţi imense a avuţiei naţionale, asupra capitalurilor reale şi înlăturarea cetăţenilor români de la decizia economică – în problemele majore ale economiei României.

V. Învăluirea găurilor negre
MUNTELE DE DATORII EXTERNE ŞI CONCEPŢIILE POLITICIENILOR
Politicienii guvernanţi ai Alianţei DA (PDL+PNL) care – prin politicile lor greşite – au ridicat datoria externă a ţării la acest nivel extraordinar de înalt – de 72,5 miliarde euro, într-un termen record, au o mare răspundere în faţa populaţiei acestei ţări.
CONCEPŢIILE LOR – că ţara se poate îndatora extern oricât de mult şi oricât de repede – sunt dintre cele mai dăunătoare, atât pentru generaţiile actuale, cât şi pentru cele viitoare.
Renunţarea totală la politica de economisire şi de acumulare din resurse proprii pentru dezvoltare – reprezintă o forţă distructivă, nimicitoare pentru ţară, pentru acest popor, reprezintă cultivarea nepăsării iresponsabile pentru prezentul şi viitorul ţării.
Aruncarea – unei poveri uriaşe de datorii externe şi dobânzi înrobitoare pe umerii viitoarelor generaţii – pentru mai multe decenii – constituie un act de iresponsabilitate condamnabilă, de laşitate al politicienilor guvernanţi.
Aceasta este calea prin care se acoperă – găurile negre gigantice din economie, cauzate de incompetenţa, incapacitatea şi iresponsabilitatea acestor politicieni guvernanţi.
Politicienii care au înălţat acest MUNTE DE DATORII EXTERNE pentru a-şi ascunde incompetenţa au nume: Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, C.P.Tăriceanu şi alţii şi acum vin din nou să ne ceară votul, vor să ne înşele din nou speranţele.
Evaluarea noastră fermă şi critică este că această SUPRA-ÎNDATORARE RAPIDA EXTERNĂ a ţării, fără să se asigure o dezvoltare economică sănătoasă – crearea de capacităţi de producţie care să fabrice mărfuri de calitate şi competitive, care să genereze resurse valutare sporite substanţial pentru plata datoriilor şi a importurilor curente – reprezintă o calamitate, o catastrofă economică.

Se ridică o nouă culme a datoriei externe o accentuare a supra-îndatorării ţării
Aceiaşi politicieni – care prin uriaşa lor maşinărie de propagare a minciunilor – au ascuns – disproporţiile şi dezechilibrele catastrofale, găurile negre gigantice din economie, de care se fac vinovaţi în perioada 2005-2008, vin acum în chip de „mari salvatori” şi angajează o nouă datorie externă de încă 20 miliarde euro. Astfel încât MUNTELE DE DATORII EXTERNE se înalţă fulgerător la 92,5 miliarde euro prin Acordul cu FMI, cu organismele UE, cu BERD, BIRD şi alte instituţii internaţionale. La acestea se vor adăuga dobânzile înrobitoare de multe miliarde de euro în fiecare an.
Acest mare credit extern de 20 miliarde euro – este cel mai mare credit extern, care a fost contractat vreodată în istoria economică a României, un nou record negativ şi apăsător pentru milioanele de români, care vor trebui să-l ramburseze, strângând cureaua, având în vedere destinaţia sa total neproductivă. Este supărător, scandalos şi condamnabil – modul în care suntem Minţiţi de politicienii Traian Băsescu şi Emil Boc, că ar fi vorba numai de o simplă „centură de siguranţă preventivă”.
Nu domnilor, spuneţi adevărul, că aţi luat acest nou credit extern gigantic pentru a acoperi dezechilibrele catastrofale, găurile negre create în anii 2005-2008, prin politicile eronate aplicate de Alianţa DA (PDL+PNL) şi este timpul să recunoaşteţi în mod onest aceste realităţi ! Efectele crizei mondiale – inevitabile – abia au început şi urmează să le resimţim din plin în perioadele următoare.

Ultimele minciuni
Trebuie să se pună capăt minciunilor şi neadevărurilor, cu care manevrează politicienii guvernanţi, trebuie spus românilor tot adevărul economic şi SUFERINŢELE care-i aşteaptă.
Un nou val de minciuni şi neadevăruri, de dezinformare a cetăţenilor, este propagat de politicienii guvernanţi; ei vorbesc în mod iresponsabil despre „muguri” şi „semne” de relansare; de faptul că s-a depăşit „punctul cel mai de jos al scăderii economice” şi alte minciuni. Când în trimestrul I economia românească a înregistrat o scădere economică dintre cele mai puternice din Europa, nu te aventurezi cu asemenea declaraţii mincinoase iresponsabile.
Analişti serioşi şi responsabili străini şi români atrag atenţia că, criza este în plină desfăşurare, cu efecte grele încă multe trimestre şi chiar ani de-a rândul de acum înainte.
Dar politicienii noştri guvernanţi au altă preocupare: ei sunt în campania electorală pentru europarlamentare şi prezidenţiale, puţin le pasă de adevăr; ei vor să înşele din nou cetăţenii să le ia voturile, iar arma minciunilor s-a dovedit a fi cea mai redutabilă la români.
Adevărul cel mai crud este că în România nu avem încă un program corect şi cuprinzător anticriză. Vom reveni în curând cu analizele noastre.

Efectele crizei mondiale şi globale, care se manifestă în economia românească cu un anumit decalaj – constituie un prilej pentru politicienii Traian Băsescu, Theodor Stolojan, Emil Boc, C.P.Tăriceanu şi alţii de a arunca vina şi răspunderea în altă parte, după un obicei mult exersat de politicienii români.
Noi am prezentat elementele şi fenomenele de criză din economia românească acumulate în anii 2005-2008, nenorocirile economice care s-au produs, înainte de efectele crizei mondiale, pentru a cere politicienilor guvernanţi ai Alianţei DA (PDL+PNL) să-şi asume răspunderea pentru aceste rezultate dezastruoase în faţa milioanelor de români, pentru a spune întreg adevărul economic şi a înlătura valul de minciuni şi neadevăruri cu care politicienii vor să înşele din nou populaţia, afirmând că totul provine de la criza mondială.

La alegerile europarlamentare din iunie chemarea noastră este:
Nu celor care ne-au minţit şi continuă să ne mintă!
31 mai 2009

Cu deosebită consideraţie,
Florea Dumitrescu
Gheorghe Stroe
Cristian Apostol


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viitoarea mămică Andreea Marinescu, vacanţă pe trotinetă în Munchen
Despre o posibila relaţie între Rona Hartner si Emil Constantinescu
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 1 Iunie
Horoscop
Medalie de aur: plăcinte/clătite cu brânză şi cremă de smântână
Aventura amoroasă a moşului
Au legalizat mita şi prostituţia electorală
Actualul şef al Culturii nu se lasă descurajat că va fi schimbat din funcţie
Liberalii critică Guvernul că a lăsat de izbelişte investiţiile
Nouă conducere peremistă la municipiul Botoşani
Poliţiştii botoşăneni au executat noi controale în miez de noapte
Comentariul comentariilor LXXXVII
(Ioan Rotundu)
Cum se va vota la europarlamentare
Ioan Rotundu
Ziua Mondială Fără Tutun a fost marcată şi la Botoşani
Numărul şomerilor creşte alarmant
Astăzi va fi instalată la DSP noua echipă de conducere
Marş împotriva violenţei faţă de copii
Programul zilelor Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, 1 - 6 iunie 2009
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog