Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18944
De la 07 Ianuarie 2003
122904593
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor:

Sunt de acord cu impozitarea drepturilor de autor

  • Mihai Seitan, ministrul Muncii: Vrem ca angajatorii sa plateasca CAS la contractele pentru drepturi de autor si conventii civile
  • 8 January 2010, 23:00
Mihai Seitan, ministrul Muncii, a confirmat pentru HotNews.ro ca Guvernul discuta ridicarea exceptiei de la plata CAS (contributia de asigurari sociale) pentru sumele provenite din drepturi de autor si conventiile civile. "Este una dintre solutiile propuse in cadrul proiectului legii pensiilor, care va fi trimis in urmatoarele 2-3 saptamini la Parlament", a spus Seitan pentru HotNews.ro.
Ministrul a mai precizat ca Ministerul Muncii isi pune la modul cel mai serios problema incasarii contributiilor sociale rezultate in urma unor prestatii. "Nu se va aplica insa nimic de maine. Abia peste 2-3 saptamani vom trimite in Parlament legea. Acolo, legea va mai sta cateva saptamani pana se va aproba sau va fi amendata. Pe urma va trebui sa emitem normele metodologice de aplicare. Dar nu e normal ca cei care acum lucreaza cu conventii civile sau pe drepturi de autor sa se trezeasca ca nu vor avea pensie. Nu vrem sa ajungem ca Statul sa le asigure pensii minime de subzistenta din aceasta cauza", a mai spus Seitan pentru HotNews.ro.
Ministrul Muncii a admis ca printre cel mai afectat sector ar fi presa, dar spera ca proiectul propus sa treaca de Parlament. "Stiu ca in presa sunt multi care lucreaza pe asemenea conventii si care, in actuala forma, vor ramane fara pensii. Nu vrem sa se ajunga la acest lucru, mai ales ca ziaristii nu sunt oameni care sa faca averi in urma practicarii meseriei", a precizat Seitan.
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a anuntat ca este de acord cu impozitarea drepturilor de autor. "Este vorba de o intrare in legalitate, sau, mai degraba, in normalitate", a precizat el.
"Toti cei care au un venit salarial trebuie sa plateasca contributiile de asigurari sociale", a continuat ministrul Finantelor, reiterand faptul ca in 2010 veniturile nu se diminueaza, fata de luna decembrie 2009.
Ministerul Muncii anunta oficial ca a propus in sedinta de Guvern de miercuri ca sumele provenite din drepturi de autor si alte venituri obtinute in baza unor conventii civile sau contracte de colaborare sa fie purtatoare de CAS.
Ministerul Muncii a anuntat printr-un comunicat de presa ca a supus atentiei Guvernului, in sedinta de pe 6 ianuarie, o “nota de prezentare a proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice din Romania”. Documentul prevede ca "sumele provenite din drepturi de autor si alte venituri obtinute in baza unor conventii civile sau contracte de colaborare sa fie purtatoare de CAS". Confirmarea oficiala din partea Ministerului Muncii vine la cateva ore dupa ce surse parlamentare au declarat pentru Mediafax ca Executivul discuta despre ridicarea exceptiei de la plata contributiei de asigurari sociale pentru sumele provenite din drepturi de autor si conventiile civile.
"Propunerea are in vedere asigurarea dreptului de a primi pensie din sistemul public si pentru acele persoane care obtin venituri exclusiv din aceste activitati, astfel incat sa nu devina dependente de programele de asistenta sociala, la momentul retragerii din activitate", se arata in comunicatul ministerului.
In document se precizeaza ca acest proiect de lege a fost dezbatut si analizat cu reprezentantii Confederatiilor Sindicale si Patronale, Fondul Monetar International, Banca Mondiala, Comisia Europeana, Organizatii ale pensionarilor, Consiliul Legislativ si supus dezbaterii publice. Ministerul Muncii a transmis proiectul de lege tuturor ministerelor, pentru ca pe baza observatiilor ulterioare sa fie elaborata forma finala a legii, ce va fi inaintata Guvernului spre aprobare si transmisa Parlamentului in vederea adoptarii ei.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cadă de baie pentru Boc
Ăsta vrea să ne ameţească de cap!
Oboseală… sexuală
Membrii Asociaţiei Comunelor din Botoşani s-au plâns prefectului
Cinci intersecţii din municipiu vor fi semaforizate
Cimitir nou în municipiu
O firmă din Bacău va executa lucrările la bazinul de înot didactic
Bătaie de la probleme de familie
Laptele praf gratuit ridică semne de întrebare pentru unele ţări din UE
S-au introdus standarde de cost pentru întreţinerea copiilor cu probleme
IŞJ nu este pregătită pentru reducerile de personal
Salariaţii şi-au făcut o obişnuinţă din a-şi reclama patronii
CAS începe anul în criză financiară
Haiducii epocii Băsescu
Horoscop
Ţurcanu se pune bine cu Băsescu
Program TELE'M Botoşani, sâmbătă, 9 ianuarie
Au existat discuţii în grupul independenţilor privind crearea unui nou partid
Exista 80.000 de persoane plătite prin drepturi de autor
salariile acestora vor fi reduse
Introducerea CAS la drepturile de autor intr-un an de criza
va afecta serios industria media
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog