Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18012
De la 07 Ianuarie 2003
122878079

Secretarul general al CE cu ochii pe revizuirea Constituţiei României

  • 18 June 2013, 23:00
Procesul revizuirii Constitutiei va fi analizat in detaliu la nivelul Comisiei Europene, a informat secretarul general al Comisiei Europene, Catherine Day, in cadrul intalnirii avute marti, la Bruxelles, cu ministrul roman al Justitiei, Robert Cazanciuc. Intr-un comunicat remis HotNews.ro, Ministerul Justitiei mentioneaza de asemenea ca oficialul a apreciat activitatea institutiilor cu rol major in combaterea coruptiei, dar asteapta "o accelerare a ritmului in care instantele pronunta hotarari in cauzele de coruptie".
Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a avut marti, la Bruxelles, o discutie bilaterala cu Catherine Day, secretarul general al Comisiei Europene. Potrivit comunicatului citat, "discutiile s-au axat pe prioritatile mandatului ministrului justitiei. Oficialul roman a realizat o trecere in revista a proiectelor deja lansate sau care vor fi lansate in viitorul apropiat, in vederea dezvoltarii sistemului judiciar. Au fost prezentate si progresele inregistrate in ultima perioada, in contextul Mecanismului de Cooperare si Verificare".
"Oficialul european a tinut sa sublinieze importanta respectarii de catre autoritatile romane a termenelor deja asumate pentru intrarea in vigoare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala. De asemenea, a precizat ca procesul revizuirii Constitutiei va fi analizat in detaliu la nivelul Comisiei Europene. A fost apreciata activitatea institutiilor cu rol major in combaterea coruptiei, dar este asteptata o accelerare a ritmului in care instantele pronunta hotarari in cauzele de coruptie", arata sursa citata.
In schimb, "ministrul justitiei a tinut sa sublinieze ca termenul de intrare in vigoare a codurilor penale va fi 1 februarie 2014. De asemenea, a dat asigurari ca observatiile si opiniile ministerului pe care il conduce si ale sistemului judiciar cu privire la aspectele relevante ale Constitutiei vor fi transmise in timp util catre Parlament, pentru a fi incluse in proiectul de lege.
Viitorul raport de progrese va fi prezentat de catre Comisia Europeana la sfarsitul acestui an, aminteste MInisterul Justitiei.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Zoologică
Petru Bogatu: „Macho” sau hoţ de buzunare?
PSD a votat alături de PDL în favoarea referendumului
Directorul CIA, lui Traian Băsescu: SIE si SRI sunt remarcabile
apreciem profesionalismul şi integritatea ofiţerilor români
Jurământul de supunere al lui Christine Lagarde faţă de Nicolas Sarkozy
dacă mă foloseşti, am nevoie de tine ca ghid şi ca susţinere
Traian Băsescu, îngrijorat de politizarea la care USL supune ICR
Crin Antonescu să dea dovadă de comportament responsabil
Prognoza meteo pentru miercuri şi joi
Cum a ales guvernul Ponta fumurile lui Vosganian, în locul uscăciunii lui Nicolaescu
Vladimir Putin, izolat la summitul G8
Eu sunt un republican, chiar dacă am cumătră din familia regală
Alune americane
Botoşani: Cele două pietre de moară ale administraţiei municipiului Dorohoi
Câştigătorii concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă
Suntem doar hârtia lor igienică
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog