Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2693
De la 07 Ianuarie 2003
123922707

Şedinţă de analiză şi raportări la Prefectura Botoşani

  • au participat primarii şi secretarii unităţilor administrative din judeţ
  • 11 October 2012, 23:00
Dată fiind importanţa conformării cu prevederile legale care reglementează întocmirea şi actualizarea registrului agricol, Instituţia Prefectului –judeţul Botoşani a organizat o întâlnire cu primarii şi secretarii unităţilor administrativ-teritoriale, astăzi, 11.10.2012, în sala de şedinţe a instituţiei.
Acţiunea a fost transmisă în sistemul de videoconferinţă prin reţeaua VPN care interconectează Instituţia Prefectului, primăriile oraşelor Flămânzi şi Ştefăneşti şi cele ale comunelor din judeţ pentru a asigura şi celorlalţi responsabili de la nivelul primăriilor posibilitatea de a asista la temele dezbătute şi luările de cuvânt a celor prezenţi.
Pentru ca întâlnirea, transmisă şi prin reţeaua V.P.N., să fie cât mai consistentă şi să asigure difuzarea în teritoriu a unor informaţii necesare şi de actualitate, ordinea de zi a fost completată cu subiecte la fel de importante, referitoare la Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi la proiectele finanţate prin acest program, aflate în implementare în judeţul Botoşani,
Ordinea de zi:
1. Instruire şi îndrumare cu privire la completarea şi actualizarea registrului agricol.
Situaţia la zi privind absorbţia, la nivel naţional, regional şi judeţean, a fondurilor alocate prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, precum şi alte informaţii relevante în contextul acţiunii
3. Stadiul implementării proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Botoşani”
Stadiul implementării proiectului „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă, canalizare şi epurare din judeţul Botoşani

Adrian Constantinesu, prefectul judeţului, a transmis primarilor şi secretarilor, în deschiderea întâlnirii, faptul Ministerul Administraţiei şi Internelor a solicitat organizarea unor acţiuni de verificare a stadiului completării registrului agricol motivat de faptul că Institutul naţional de statistică va realiza Ancheta Structurală în Agricultură în anul 2013, lucrările premergătoare acestei cercetări statistice urmând a fi realizate în baza informaţiilor din registrele agricole existente la nivelul primăriilor, corespunzător cerinţelor formulate de Eurosat – organismul specializat al Uniunii Europene. În acest context, Prefectul Judeţului a emis ordinul privind stabilirea colectivului, a tematicii şi a graficului de control vizând întocmirea şi ţinerea la zi a registrului agricol la unităţile administrativ – teritoriale de pe raza judeţului Botoşani .
Conform acestui ordin, activitatea de control se va desfăşura în perioada 1-12 noiembrie 2012. Din colectivele de control fac parte reprezentanţii Instituţiei Prefectului judeţului Botoşani, a Direcţiei Judeţene de Statistică Botoşani şi a Direcţiei pentru Agricultură Botoşani.
În cazul în care vor fi constatate nereguli privind completarea şi ţinerea la zi a registrelor agricole împuterniciţilor prefectului, stabiliţi prin ordin al prefectului, vor constata contravenţiile şi vor aplicarea sancţiunilor prevăzute de art. 20 alin. 1 din OG nr. 28/2008 .
Şedinţa a durat aproape 2 ore, timp în care au fost prezentate toate informaţiile necesare primarilor vizând cele 4 teme supuse atenţiei.
La finalul şedinţei, prefectul a cerut primarilor, având în vedere că urmează sezonul rece, să revedă rapid obligaţiile ce le revin conform Ordonanţei de Urgenţă nr.70/2011 privind reglementarea acordării unor măsuri de protecţie socială a populaţiei, reprezentate de ajutoare lunare pentru acoperirea unei părţi din cheltuielile aferente încălzirii locuinţei în perioada sezonului rece. De asemeni le-a cerut să informeze locuitorii comunităţilor care pot fi beneficiari de ajutoare pentru încălzire, în condiţiile Ordonanţei, şi să demareze procedurile considerând că sunt categorii sociale care pot beneficia de un ajutor pentru încălzire dar, nu sunt informate, mai ales în mediul rural.
Prefectul judeţului a încheiat asigurând primarii de tot sprijinul şi invitându-i să contactacteze reprezentanţii instituţiilor prezente la această întîlnire pentru eventuale detalii sau lămuriri ulterioare. (Prefectura)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când poliţista urâtă este frumoasă
Inflaţia va creşte până la circa 5% la sfârşitul anului, din cauza secetei
poate fi afectat si PIB-ul
Andrei Marga vrea sa promoveze caloriferul, invenţie românească
conceptul de cultură al ICR trebuie revăzut
Numărul studenţilor a ajuns la minimul ultimilor 13 ani
Călcăm pe urmele grecilor
Ioan Rotundu
Petrom revine cu scumpirile
Senatorii PSD propun amnistia fiscală a dobânzilor, majorărilor de întârziere si penalităţilor
Haida, haida Căcărău
Rusia continuă să şantajeze Chişinăul
Republica Moldova trebuie să revină acasă, în România
Premierul Israelului, Netanyahu a evitat o întâlnire cu Corlăţean
Premierul Israelului, Netanyahu a evitat o întâlnire cu Corlăţean
Comunicat de presă APIA Botoşani
Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale –
Obuz exploziv descoperit într-o livadă din Curteşti
Botoşani: Sărbătoare cu alai de moaşte la Biserica de pe Pietonalul Unirii
Constantin Conţac a sponsorizat cheltuielile de aducere a moaştelor
Expoziţii de animale şi pastramă tradiţională la Târgul de la Popăuţi
Fostul lider al tineretului liberal s-a vopsit verde
Întâlnire cu ţiganca „Cocioba”
Ioan Rotundu
Cătălina Lupaşcu vrea performanţă la testele naţionale
Redidenţiaţii care vor lua examenul sunt aşteptaţi la posturi
Se reactivează centrele de excelenţă şcolară
Conflict între conducerea Spitalului judeţean şi medicii UPU
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog