Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2362
De la 07 Ianuarie 2003
123125933
pnl

Şedinţă de urgenţă a USL

  • 12 January 2014, 23:00
Liderii Uniunii Social Liberale s-au reunit duminica intr-o sedinta de urgenta, in care discuta despre problemele din teritoriu, dar si despre Legea descentralizarii, declarata neconstitutionala de CCR, informeaza B1 TV.
Potrivit B1, la sedinta participa Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin, Daniel Chitoiu, Liviu Dragnea si Radu Stroe.
Vineri, Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, cu unanimitate de voturi, ca Legea descentralizarii este neconstitutionala.
Vicepremierul Liviu Dragnea, principalul artizan al Legii descentralizarii, a declarat ca anuntul privind neconstitutionalitatea acesteia "este o veste nu foarte buna pentru Romania", deoarece "descentralizarea e un pas urias spre ruperea definitiva de comunism a acestei tari". "Orice an pierdut aduce deservicii acestei tari", a spus el.
Dragnea a declarat totodata ca ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale pentru a analiza motivele invocate si pentru a efectua modificarile necesare.
Tot vineri, senatoarea Gabriela Firea a anuntat, printr-un comunicat de presa, ca demisioneazadin toate functiile detinute in cadrul PSD, respectiv vicepresedinte la nivel national si presedinte al organizatiei judetene Ilfov, precum si din calitatea de membru al partidului, ea afirmand ca nu poate sa asiste la "incalcarea flagranta a principiilor care au stat la baza formarii USL".
Duminica, organizatia PSD Ilfov si-a declarat sustinerea fata de senatoarea Gabriela Firea, filiala cerand totodata o interventie a co-presedintilor USL pentru a o determina pe aceasta sa revina asupra deciziei sale.
"Organizatia PSD Ilfov este in totalitate alaturi de doamna Gabriela Firea si intelege perfect gestul sau radical de a demisiona. Consideram ca este o mare pierdere si pentru noi, ca organizatie judeteana, dar si pentru PSD la nivel national si, de asemenea, pentru Uniunea Social Liberala. Speram ca o interventie a co-presedintilor USL, in urma sedintelor din seara aceasta si de luni, sa o determine sa revina alaturi de noi", se arata intr-un comunicat al PSD Ilfov transmis duminica si citat de Agerpres.
Vicepremierul Liviu Dragnea declara, vineri, ca este foarte rau ca PNL s-a aliat cu PDL la Ilfov, mentionand ca subiectul va fi discutat intr-o sedinta a USL care va avea loc luni, iar "lucrurile se vor rezolva".
Intrebat cat va rezista USL, Dragnea a ras si a raspuns: "O sa va spun ceva inteligent acum: USL va rezista pana cand se va rupe".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Bulă şi ştiinţele zoologice
Horoscopul zilei
Silvio Berlusconi afirmă că a primit propuneri din România pentru a candida la europarlamentare
Victoria Nuland s-a întâlnit cu şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi
Victoria Nuland s-a întâlnit sâmbătă cu reprezentanţii unor organizaţii neguvernamentale
Scriitorul Dan Sociu refuză premiul "Cartea de Poezie a anului 2013", finanţat de ICR
Victoria Nuland: E îngrijorător când sunt atacuri la independenţa justiţiei
Din aiurelile deputatului PSD Cătalin Ivan despre vizita Victoriiei Nuland ala Bucureşti
Victoria Nuland despre legea amnistiei şi graţierii
nu este deloc clar pentru mine care e traiectoria viitoare
Cetăţenia română pentru moldoveni alarmează miniştrii germani
Câteva concluzii după vizita Victoriei Nuland la Bucureşti
Rusia a arestat 5 suspecţi de terorism. SUA a emis o alertă de călătorie
Ieşi Ponta de sub pat,
Nu ies Victoria, că-s bărbat!
Ioan Rotundu
Ce sumă a primit fiecare primărie de la CJ Botoşani
O întâlnire fără sorţi de izbândă
Ioan Rotundu
Botoşani: Un gest al lui Ţurcanu care-l onorează
Dinamica economiei - Economia judeţului Botoşani în 2014
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog