Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Mediu
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21114
De la 07 Ianuarie 2003
122906763

Şefi de instituţii racolaţi de Raluca Stâncescu în câmpul său infracţional (II)

  • Ioan Rotunduy
  • 16 February 2018, 23:00
Cum afirmam în episodul din ediţia de ieri, pentru că Ioan Jijie şi fiul său Constantin au refuzat să cedeze apartamentul cu patru camere şi garsoniera lui Cătălin Stavără prin fetiţa sa Briana, prietena sa, Raluca Stâncescu, aflată pe postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a trecut de la ameninţări la fapte.
Reamintesc că Stâncescu l-a ameninţat pe Jijie că dacă nu cedează dreptul de proprietate asupra apartamentului şi a garsonierei va avea mari probleme, mai ales că poliţiştii sunt sub controlul său de prim-procuror, dar mai ales va avea probleme feciorul lui Jijie, pe nume Marius pe care-l va acuza de trafic de persoane.
Termenul stabilit de Raluca Stâncescu ca Jijie să cedeze dreptul de proprietate a expirat la 15 decembrie 2015, fără ca Jijie să se conformeze. În ziua de 16 februarie 2016, în jurul orei 10.20, Raluca Stâncescu l-a convocat în biroul său din sediul Parchetului pe Robert Tăuteanu, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Poliţiei de Frontieră Botoşani. I-a solicitat acestuia să-i furnizeze informaţii despre Ioan Jijie „cu scopul de a le valorifica cu titlu de indicii ale unor posibile infracţiuni comise de această persoană.”
Raluca Stâncescu îi devoalează ofiţerului că Ioan Jijie refuză să cedeze drepturile de proprietate asupra a două imobile fiicei lui Cătălin Stavără. Ca să-l atragă pe ofiţer în jocul său, Stâncescu i-a mai explicat că deţine informaţii cum că Ioan Jijie face evaziune fiscală şi desfăşoară împreună cu membrii familiei trafic de persoane
Stâncescu i-a explicat ofiţerului intenţia sa de a exercita presiuni asupra lui Ioan Jijie prin deschiderea unor dosare pe numele acestuia. Mai întâi va acţiona pe linia evaziunii fiscale iar mai apoi pe linia traficului de persoane:
Stâncescu Raluca: „Dar pe trafic e cel mai naşpa. Dar îl mai las oleacă. Deocamdată îl iau cu asta.”
În cadrul discuţiei, în dorinţa de a-şi etala puterea, Stâncescu i-a explicat ofiţerului cum i-a luat lui Jijie o remorcă, mai exact fiului acestuia Ilie Marius.
Stâncescu Raluca: Oricum, i-am luat. Deja i-am luat o… o remorcă, ştii? Atâta ajunsese să rămână pe numele lui Cătă. I-am făcut. Ei, te joci cu cursul gol pe lângă p**la sculată şi tot numai dosare? Ia să-ţi fac şi eu pentru abuz de…Deci, mor, acum se oftică cu toţii. Că săptămâna trecută crede că… acum două săptămâni i-am luat remorca. S-o dus poliţia frumos, o luat-o… e pe numele lui Cătă… Atâta, atâta a avut şi el pe numele lui. Na. Asta este.
Ce ziceţi de limbajul folosit? Poate fi acesta limbaj de magistrat? Cred că mai degrabă este limbaj de interlop, incoerentă în expunere, folosind cuvinte obscene, Raluca Stâncescu se devoalează ca o ţoapă ajunsă şefă pe căi de orice natură, numai pe căi de etică, morală şi competenţe profesionale nu.
Odată aranjată afacerea cu ofiţerul de frontieră Robert Tăuteanu, ajuns martor în dosar, Stâncescu l-a apelat telefonic pe Dumitru Aioanei, şeful Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, convocându-l la biroul său din care tocmai plecase ofiţerul Tăuteanu.
În mod servil, Aioanei s-a prezentat în biroul Ralucăi Stâncescu. Inculpata l-a abordat cu superioritate, explicându-i că este în conflict cu fosta familie a lui Cătălin Stavără, prietenul său, care familie refuză să renunţe la un drept patrimonial asupra a două imobile, motiv pentru care este hotărâtă să-i pedepsească printr-un dosar penal cu „dedicaţie”.
Ofiţerul Dumitru Aioanei a asigurat-o că va depune tot efortul, va dispune demersurile necesare pentru a deschide un dosar penal în acest sens pe care-l va soluţiona personal.
Stâncescu Raluca: Am zis că nu am vrut să fac nimic, dar dacă chiar nu se poate, nu se poate, na. Asta este.>
Aioanei Dumitru: Da, să le trimit un om care să lucreze acolo. Dar mă gândesc eu la asta.
Stâncescu Raluca: Aaaa… Da? Vedem cum şi ne mai ţine aproape. Ei o să ştie că e cu dedicaţie, dar asta este. Na. Mai… ce să fac. Nu le inventez. Efectiv… le dau ce au, le dau după chipul şi asemănarea lor… N-am început eu, au început… Asta este…Bine, ne auzim, vedem vineri la audienţă. Nu?

După plecarea ofiţerului Aioanei, imediat în biroul Ralucăi a intrat prietenul său Stavără. Raluca l-a informat, folosind un limbaj codificat, ce a pus la cale.
Stâncescu Raluca: Am dat drumul la infracţiune de (neinteligibil).
Stavără Cătălin: pe aşa..
Stâncescu Raluca: Îhî.
Stavără Cătălin: pe…
Stâncescu Raluca: are mai multe depozite, pe cel mai mare…am să ţi-l arăt şi ţie…scrie…deasupra depozitului scrie „RALUCA”, mare aşa… ca să-ţi aducă aminte tot timpul de unde… li se trage…”

Ce ziceţi, această scenă se aseamănă ci cea din iatacul ţiitoarei postelnicului Andronache Tuzluc când, după partida de amor cu Dinu, Păturică pus de boier s-o păzească, cei doi pun la cale cum să-l prade de avere pe postelnic? Raluca este ţiitoarea fermecătoare iar Stavără ţiganul Dinu Păturică pătruns fraudulos în elita intelectuală a magistraţilor de bună credinţă.
În urma discuţiei avute cu Stâncescu, în ziua de 23 februarie 2016, ofiţerul Dumitru Aioanei îi prezintă acesteia rezultatul muncii sale în fabricarea unui dosar de evaziune fiscală pe numele lui Ioan Jijie.
Aioanei îi explică că dosarul va avea la bază o sesizare din oficiu în temeiul căreia se vor declanşa verificări pentru a se aduna probe cu care să fie susţinută evaziunea fiscală. Aioanei i-a spus şi numele lucrătorului de poliţie care va fi folosit în fabricarea dosarului. Este vorba de ofiţerul Teodora Mironescu, suceveancă la origine. Aioanei a ales-o pe Mironescu pentru că ea ceruse să fie mutată la IJP Suceava, aşa că-şi va ţine gura cu împrejurările în care urma a se fabrica dosarul.
Mai apăruse o pro problemă. Dumitru Aioanei nu avea la dispoziţie ofiţeri calificaţi şi nici tehnica necesară filajului şi înregistrării convorbirilor lui Jijie. Problema o va rezolva tot Stâncescu, în felul său., (Va urma)

N.R. – Fragmentele de convorbiri sunt extrase din înregistrările audio transcrie la dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Tg. Mureş


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cinism matrimonial
Horoscopul zilei de 17.02.2018
Va rezista Eugen Mateiciuc presiunilor politice să n-o elibereze
Ioan Rotundu
De ce trenează cercetările în dosarul poliţistului Gorgan?
Ioan Rotundu
Secretarul de stat Botămoiu a pus cruce cercetării ştiinţifice de la Popăuţi
Ioan Rotundu
Tehnica fabricării dosarelor folosită de fostul prim-procuror Raluca Stâncescu
Ioan Rotundu
Cum l-a racolat Raluca Stâncescu pe Bogdan Buliga, şeful DGA (III)
Superimunitatea, curat neconstituţională, dar o primesc!
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.02.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog