Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25882
De la 07 Ianuarie 2003
122911531
Şeful Vămii Ploieşti, Cornel Costea:

Am luat mită 90.000 de lei, am împărţit banii

  • o parte ajungea la preşedintele S.B.
  • 25 February 2011, 23:00
Seful Biroului Vamal Ploietti, Cornel Costea, a declarat, in fata judecatorilor, ca a luat mita 90.000 de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a impartit intre vamesi si alte persoane si ca, dupa stiinta sa, banii ajungeau "la presedintele S.B.", relateaza Mediafax. Seful Fiscului, Sorin Blejnar, a mai fost acuzat si de fostul director al Directiei de Accize si Operatiuni Vamale Prahova Diana Severin ca este 'regina' in scandalul mitei din vami, acuzatii respinse insa de presedintele ANAF.
Magistratii care au decis arestarea preventiva a lui Costea pentru 29 de zile arata in motivarea acestei hotarari ca acesta a fost sincer pe parcursul audierii, descriind in amanunt modul in care se derulau activitatile si in care se imparteau banii.
Instanta arata ca potrivit lui Costea, "in perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011 a primit suma de 90.000 de lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul impartindu-i intre vamesi si alte persoane, ca P.P. si P.S., bani care, dupa stiinta sa ajungeau la presedintele S.B.".
In ceea ce priveste suma de 10.000 de lei, la primirea careia a fost prins in flagrant delict, Costea a declarat ca banii erau "dintr-o restanta mai mare", si au fost pusi in biroul sau conform propriilor instructiuni date numitului V.C.V..
Seful Biroului Vamal Ploiesti, arestat preventiv pentru coruptie, a fost prins in flagrant delict in timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia, in cauza fiind efectuate cercetari si fata de alti lucratori vamali de la Ploiesti, informeaza, vineri, DNA.
Procurorii anticoruptie il acuza pe Cornel Costea, director al Biroului Vamal Ploiesti, de luare de mita in forma continuata si complicitate la fals intelectual in forma continuata.
Anchetatorii au stabilit ca, in perioada noiembrie-decembrie 2010 si ianuarie 2011, in calitate de director al Biroului Vamal Ploiesti, Costea a pretins diferite sume de bani de la un denuntator, patron a mai multor firme care desfasurau activitati de import-export din Turcia, primind de la acesta, prin intermediar, suma totala de aproximativ 40.000-50.000 euro, in schimbul neprezentarii tirurilor la controlul fizic in vama Ploiesti. Dupa primirea sumei mentionate, Cornel Costea a impus sa ii mai fie data suma de 20.000 lei.
Directorul Biroului Vamal Ploiesti a fost prins in flagrant delict, joi, in timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana denuntatoare.
Lui Costea i s-au adus la cunostinta acuzatiile, el fiind retinut pentru 24 de ore, joi.
Tribunalul Bucuresti a dispus, vineri, arestarea preventiva a acestuia pentru o perioada de 29 de zile. Costea a atacat decizia cu recurs, care va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti.
In cauza procurorii efectueaza cercetari si fata de alte persoane, lucratori vamali la Biroul vamal Ploiesti, precizeaza DNA. La instrumentarea cauzei, procurorii colaboreaza cu ofiteri din cadrul MAI - Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.
Procurori din structura centrala a DNA si politisti din cadrul Politiei Romane au facut, joi la pranz, mai multe descinderi in Vama Ploiesti.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cu o singură calificare este greu să nai un loc de muncă
Proprietarii de centrală de apartament nu se lasă jumuliţi de Modern Calor
Cadrele didactice se judecă, dar bani tot nu primesc
IŞJ va verifica dacă toiţi directorii s-au lăsat de funcţiile poliotice
„Voluntarii de lux” chemaţi să dea zăpada din faţa sediului PRM
„Să vină cei de la Cartea Recordurilor”
solicită PRM-iştii botoşăneni din CJ
„ Vom avea surprize la vămile din Botoşani”
anunţă PSD-iştii botoşăneni
Victor Mihalachi va conduce departamentul de afaceri din PDL Botoşani
Horoscop
Bancul zilei: Încurcătură nemţească
Oligarhia confiscă puterea de stat
Tupeul ambasadorului rus
Punct!
ultimul editorial pe care il scrie pentru Foaia Romaneasca din Ungaria
Economia Marii Britanii a scăzut cu 0,6% în ultimul trimestru din 2010
mai mult decât se estimase iniţial
Să înţelegem legătura productivitate – PIB şi impactul asupra fiecăruia dintre noi
Deputatul PDL Clement Negruţ a demisionat din partid
Supermarketurile ar putea fi obligate să aloce până la 30% din spaţiu produselor româneşti
Sorin Blejnar solicită CNA să ia măsuri ca urmare a acuzaţiilor din mass-media
Excedent bugetar de 819 milioane lei după prima lună a anului
echivalentul a 0,15% din PIB
Douăzeci de milioane de euro de la UE vor schimba total faţa Botoşanilor
PSD-iştii vor să arate o manieră mai bună de administrare a municipiului Botoşani
vom vedea şi dacă vorbele lor vor deveni fapte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog