Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10150
De la 07 Ianuarie 2003
122870217

Şeful secretariatului Consiliului Naţional Rumânesc anchetat politic in Serbia

  • 7 May 2010, 23:00
Seful secretariatului Consiliului National al Minoritatii Nationale Rumane din Serbia(CNMNRS) si preşedintele Consiliului Local pe al Partiei Democrate a Rumânilor din Serbia, a fost astazi 7 mai 2010, anchetat de Politia sarba.
In cadrul anchetei, acelasi inspector de politie Goran Kozar, care este responsabil si de anchetarea altor romani/vlahi din zona, i-a solicitat sa-i spuna numele celor care fac parte din organizatia politica romaneasca si care l-au ajuta in strangerea listelor pentru alegerea noului CNMNR. Demici a refuzat spunand ca ceea i se cere, este politie politica, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc?. Reamintim ca aproximativ 200 de romani din zona Petrovat, din cei care sunt pe listele actualei conduceri a CNMNR, au fost anchetati, procedurile premergătoare procesului fiind începute de către procurorul general Denić Momčilo din Belgrad care lucrează în Pojarevăţ, procuror cu "experienta" capatata in Kosovo.
Secretarul tehnic al Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Rumâne, Olghiţa Karanovici a fost la randul sau interogată zilele trecute, de către însuşi comandantul Inspectoratului de Poliţie din Pojarevăţ, Goran Todorovic. La cererea personala a acestuia Olghita a fost interogată 2 ore. Alţii romani/vlahi din zona au fost interogaţi cate 15 minute. Au fost întrebaţi dacă fac parte din vreun partid rumânesc, dacă ştiu în ce ţară trăiesc, dacă semnătura de pe cererea de înregistrare în listele electorale speciale este a lor, şi chiar dacă persoanele recunoaşteau că este semnătura lor, inspectorul Kozar le cerea să semneze din nou, transmite Timoc Press, preluat de Romanian Global News.
Scopul operatiunii poliţiei sarbe este intimidarea cetăţenilor minorităţii naţionale rumâne înainte de alegerile pentru consiliile naţionale, programate pentru data de 6. iunie, ca şi încheierea asimilării, care acum ia forma unei asimilări forţate.
Conform surselor Romanian Global News de la Belgrad, operatiunea de politie politica pornita impotriva romanilor/vlahilor din Timoc si impotriva organizatiilor care ii reprezinta, a fost ordonata de catre cele mai inalte autoritati ale Serbiei, adica de presedintele Boris Tadici, si este coordonata de ministru de interne Ivita Dacic in colaborare cu serviciile secrete sarbe. Iata cum arata declaratia data de un alt roman/vlah anchetat de politia Sarba:
Republica Serbia
Ministerul Afacerilor Interne
Directia Poliţiei U1 Nr. 390
Inspectoratul de Poliţie Pojarevăţ
OKP-OPK
Nr. KU-PU1-390/10
Astazi 05.05.2010
Declaraţia oficială privind informaţiile obţinute de la cetăţean
Cetăţeanul Darko Angeloski, muncitor de profesie, născut în data de 23.07.1974., în Petrovăţ, plasa Petrovăţ, fiul lui Jivko, cod numeric personal 2307974763813, cu domiciliul în Petrovăţ, plasa Petrovăţ, str. Moše Pijade, nr. 15, pe data de 05.05.2010, Inspectoratul de Poliţie Pojarevăţ, Secţia de Poliţie Petrovăţ, la cererea procuraturii din Pojarevăţ, a dat funcţionarului autorizat al Ministerului de Interne al Republicii Serbia, Inspectoratul de Poliţie Pojarevăţ, în Petrovăţ, pe baza alineatului 2. articolul 225. din Legea penală, următoarele informaţii: Sunt membru Consiliului Local al Partiei Democrate a Rumânilor din Sârbie, a cărui sediu este în Petrovăţ, în cancelaria Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Rumâne. Preşedintele Consiliului Local al partidului menţionat este Dragan Demici din Răşanăţ care este, de asemenea, şeful secretariatului Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Rumâne. Am fost solicitat de mai multe ori, în ultimii doi ani, din partea consiliului local al partidului şi preşedintelui, la strângerea semnăturilor pentru alegerile locale şi naţionale din Serbia, în vederea sprijinirii Partidului Democrat al Rumânilor din Sârbie, deoarece am candidat şi eu însumi, adică am fost pe listele electorale pentru alegerile locale.
Cu această ocazie am colectat semnături pentru candidatură de la cetîţenii interesaţi din Petrovăţ şi împreună cu ei am legalizat aceste liste cu semnături la primăria şi judecătoria din Petrovăţ. De asemenea, am fost rugat, din partea lui Dragan Demici, la inceputul acestui an, să ajut la colectarea cererilor de înregistrare în listele electorale speciale şi, astfel, am participat la alegerile pentru reprezentanţii minorităţilor naţionale. Cu această ocazie am primit de la biroul Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Rumâne mai multe formulare, pe care le-am dat familiei şi prietenilor mei să le completeze şi să le semneze, iar aceste cereri completate (au existat 10-12) le-am predat în sediul Consiliului Naţional, lui Demici Dragan şi Trailovici Boian, pe care în principiu i-am găsit la birou.
Cu toată responsabilitatea, susţin că nu am completat, sau semnat nici o altă cerere decât a mea. În afară de mine, această ocupaţie care consta în colectarea astfel de cereri au avut-o şi alţi membri ai partidului şi simpatizanţi din populaţia rumânească, după instrucţiile de la birou consiliului local al partidului. Încă o dată subliniez că nu am completat alte cereri, cu excepţia cererii mele, precum şi faptul că nu am semnat în numele altor persoane. Este tot ce am de declarat.
Declaraţia oficială a fost citită cetăţeanului în conformitate cu articolul 226. alineatul 5 din Legea penală, iar acesta nu are obiecţii.
Angeloski Darko
Semnătura
Funcţionarul autorizat:
Semnătura
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


9 mai şi dodoniada antiromânească de pe Bâc
„Trăiască poporul moldovenesc! Ura!”
Articolul “Cârtiţele” stârneşte reacţii
"Încă 2,7 milioane de hectare agricole vor intra la impozitare"
ca urmare a măsurilor anunţate de Traian Băsescu
Avocaţi islamişti vor să interzică "O mie şi una de nopţi"
pentru obscenitate şi incitare la viciu
Promoţia ING pune românii la muncă
Dar s-a împovărat de contracte de armament de miliarde de euro
Spania ameninţă cu urmărirea penală a speculatorilor
Horoscop
Bancul zilei: Un anume fel de ginere
Toate confederaţiile sindicale au constituit comitet de criză
ele cer preşedintelui să medieze între partea sindicală şi Guvern
Deputatul Ţurcanu bravează şi pozează în om bogat
el propune reducerea salariilor parlamentarilor cu 50 la sută
Ionică Nechifor, candidatul liberalilor la Primăria Răchiţi?
„Sunt prieten cu Mihai Ţâbuleac. Ce? Nu-i voie?”
se întreabă mai mult retoric Florin Ţurcanu
PSD merge pe mâna văduvei fostului primar
Într-un partid este importantă calitatea şi nu cantitatea
A luat fiinţă noua societate de termoficare din Botoşani
Profesorii nu mai vor grevă, vor îngheţarea anului şcolar
Banii s-au cheltuit, dar ministerul Sănătăţii tot nu şi-a dat avizul
În curând se vor interzice vizitele la bolnavii internaţi în spital
Taxa privind avizul de utilizare a dispozitivelor medicale va fi eliminată
Iubirea fraternă pe înţelesul profanilor
Termica S.A. vă informează
Termica S.A. vă informează
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog