Astăzi, începând cu orele 11.00, se va desfăşura un seminar organizat de Patronatul Judeţean al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii Botoşani, Patronatul Judeţean al Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii Iaşi şi Oficiul Judeţean al Protecţiei Consumatorului (OJPC) Botoşani. Seminarul se va desfăşura pe parcursul a două ore în Sala Mare a Instituţiei Prefectului având ca teme: Necesitatea implementării sistemelor standardizate conform normelor Uniunii Europene şi legislaţiei în vigoare; Menţinerea normelor de igienă şi securitate în concordanţă cu HACCP. De asemenea se vor lua în discuţie şi oportunităţi, modalităţi pentru obţinerea resurselor de finanţare prin Programul Naţional Multianual pe perioada 2006-2009 pentru susţinerea accesului microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici la servicii de instruire şi consultanţă, dar se vor analiza şi punctele de vedere privind legislaţia în vigoare din prisma protecţiei consumatorului. Este o acţiune de informare şi instruire a agenţilor economici privind produsele de patiserie, cofetărie, alimentaţie publică. Nu se percep taxe de participare. Din câte am înţeles sunt invitaţi şi alţi factori de decizie de la nivelul judeţului Botoşani: deputaţi, parlamentari, etc. Pot spune că este prima colaborare de acest gen şi în mod sigur vor urma şi alte acţiuni pe care le vom desfăşura împreună, a menţionat Dumitru Monacu, director executiv în cadrul OJPC Botoşani. (Carmen STANCIU)