Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12166
De la 07 Ianuarie 2003
122872233

Senatorul Sorin Roşca Stănescu tulbură apele în USL

  • 16 May 2013, 23:00
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat joi, dupa sedinta Biroului Politic Naţional al PNL, ca s-a discutat in interiorul USL despre declaratiile facute de liberalul Sorin Rosca Stanescu la adresa PSD, adaugand ca s-a luat luat decizia in interiorul partidului ca "oricine mai incalca intr-un chip atat de clar" articolul din protocolul USL care interzice atacurile publice reciproce in interiorul coalitiei "va trebui sa se desparta de partidul din care face parte sau din USL".
"Punctul nostru este unul cat se poate de ferm in PNL. Da, suntem absolut hotarati iar decizia Biroului Politic de astazi este ca acel articol, acea prevedere din protocolul USL care interzice atacurile publice reciproce, la adresa colegilor sau apartidelor din coalitie, sa fie unul asupra caruia vom fi extrem de atenti si pe care il vom aplica fara niciun fel de ezitare", a declarat Crin Antonescu.
"Putem sa exprimam opinii divergete, personale, putem sa ne manifestam libertatea de exprimare si, in cazul parlamentarilor, toate prerogativele pe care acestia le au. Nimic nu ne obliga insa sa recurgem la atacuri, la acuzatii, la etichetari care nu sunt de acceptat. In sensul acesta, noi dezavuam categoric aprecieri, unele facute si de colegul nostru Rosca Stanescu, aprecieri referitoare la PSD in ansamblu, la Victor Ponta, acuzatii de genul celor referitoare la anumite forme de colaborare sau de control cu Serviciile Secrete, sau santajabilitate, sau astfel de afirmatii care nu isi au locul", a adaugat liderul liberal.
"Noi consideram ca oricine mai incalca intr-un chip atat de clar articolul respectiv va trebui sa se desparta de partidul din care face parte sau din USL", a precizat Antonescu avertizandu-i pe liberali ca desi "exista la fiecare dintre noi o personalitate, exista la fiecare dintre noi opinii, trebuie sa predomine, atat timp cat facem parte dintr-o alianta, o agenda comuna si un set de reguli de conportare in discursul public.
Suntem hotarati sa aplicam acest set de reguli."
Presedintele PNL a precizat ca in "a doua parte a lunii aprilie si pana in perioada sarbatorii pascale a survenit o dificultate, sa nu spunem chiar o criza, in interiorul USL legata de aspectele cunoscute serios sau ironic sub numele de coabitare, povestea propunerilor pentru procurorii sefi, cunoasteti foarte bine si se cunoste acest context. Decizia ferma a noastra a liberalilor, si a partenerilor din PSD, si a lui Victor Ponta si a mea este de a depasi acest episod chiar daca pozitiile noastre au fost divergenta si evaluarile nostre raman complet diferite, pentru ca avem angajamente majore".
"Decizia noasta comuna este de a face eforturi pentru redobandirea unei solidaritati maxime asa cum ea a existat de la infiintarea USL, in timpul marilor batalii lectorale. Credem ca acest lucru est posibil", a afirmat Crin Antonescu. Intrebat daca liberalii vor desemna alti patru membri in Comisia de ancheta privind interceptarile telefonice ale magistratului Corneliu Barsan, judecator la CEDO, pentru a-i inlocui pe Sorin Rosca Stanescu, Corneliu Dobritoiu, Victor Ciorbea si Sorin Iliesiu care au demisionat marti, Antonescu a precizat ca, in opinia sa, "daca acesti oameni, cu niste motive, si-au dat demisia, acesta este un fapt implinit. Daca si-au dat demisia si argumentele sunt reale nu are rost sa facem ca la hockei, sa bagam alti patru. Comisia merge mai departe."
"Cred ca ar trebui sa avem o discutie in USL si cu demisionarii, si cu presedintele comisiei, sunt toti senatori ai USL", a adaugat liderul PNL.
Amintim ca cei patru liberali membri ai Comisiei de ancheta privind interceptarile telefonice ale magistratului Corneliu Barsan, judecator la CEDO, au demisionat marti. Liberalul Sorin Rosca Stanescu, care detinea functia de vicepresedinte al comisiei, si-a argumentat decizia prin faptul ca social-democratii au refuzat audierea judecatorului in forul senatorial, adaugand ca "a devenit evident ca partenerii nostri, in special cei din PSD, au misiunea de a o ingropa".
Premierul Victor Ponta a cerut liberalilor "o decizie" in cazul senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu. Liderul social-democrat a precizat ca exista "o problema foarte serioasa" si a invocat articolul 1.1.4. din acordul USL, care prevede: "Conflictele publice intre membrii partidelor, precum si atacurile publice impotriva unor colegi sau a unui partid din Alianta, nu sunt permise".
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat insa, miercuri, la finalul sedintei USL, ca nu apreciaza ca in cazul senatorului PNL Sorin Rosca Stanescu exista elementele pentru care sa fie acuzat de ducerea unei campanii impotriva PSD sau a lui Victor Ponta, mentionand insa ca a avut afirmatii excesive, potrivit Mediafax.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Scorpia
Valentin Naumescu: Basarabia, a 9-a regiune a României?
România are unul dintre cele mai mari procente de acoperire a depozitelor bancare garantate
Bulgaria: Fostul premier Boïko Borisov cere anularea alegerilor parlamentare
Ministrul Rovana Plumb, mărul discordiei în USL
Profesorul Gheorghe Popescu a plagiat şi i se va desface disciplinar contractul de muncă
Aglomeraţie mare pe cele şapte locuri în Consiliul de Supraveghere de la Transelectrica
Mic raport pentru uzul unor ambasade. Indicaţii preţioase pentru noii procurori şefi
Dan Tapalaga
Regionalizarea redesenează harta Roniei
Botoşani: Gaşca preotului Ivasuc contraatacă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog