Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8547
De la 07 Ianuarie 2003
80002126

Sezonul accidentelor grave, provocate de căruţaşi, este în plină desfăşurare

  • 7 October 2010, 23:00
Teribilul accident de acum două săptămâni de la intrarea în Frumuşica, cel în care un bătrân abţiguit, adormit în căruţa trasă agale de calul obişnuit să-şi ducă stăpânul acasă, a fost spulberată de un autoturism în momentul în care atelajul, nesemnalizat, a pătruns pe drumul european, trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru toţi conducătorii de faetoane care acum, în plin sezon agricol, împânzesc drumurile judeţene şi comunale.
Ce face poliţia zonală în acest timp, am aflat discutând, la întâlnirea săptămânală de marţi, cu inspectorul principal Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei oraşului Flămânzi. În primul rând, se desfăşoară activităţi de conştientizare a căruţaşilor cu privire la necesitatea echipării cu veste şi alte mijloace reflectorizante.
Apoi, cei în cauză sunt sfătuiţi să nu circule sub influenţa băuturilor alcoolice şi să traverseze (sau să circule pe) drumul european DE 58 cât mai puţin posibil. „Chiar dacă în această perioadă majoritatea căruţaşilor motivează că au de adus cerealele de la câmp, insistăm asupra circulaţiei numai la lumina zilei”, afirmă comandantul Poliţiei oraşului Flămânzi.
Ce-i drept, în ultimul an, numărul căruţelor din zonă a scăzut cu circa o treime, prin înfiinţarea societăţilor agricole locale multe persoane vânzându-şi sau arendându-şi terenul şi plecând din localitate. Acestora li se alătură posesorii de atelaje care, datorită vârstei sau problemelor de sănătate, nu mai pot munci sau ieşi la câmp.
Cu toate acestea, există încă destui căruţaşi care, cât e ziua de lungă, străbat sudul judeţului în lung şi în lat, fără nici o restricţie de circulaţie. „Chiar dacă numărul căruţaşilor sancţionaţi, cu amenda standard, de 540 de lei, este destul de mare, nu acest lucru ne bucură. Ei trebuie să conştientizeze că doar circulând corect, respectând indicaţiile organelor de poliţie şi ale reprezentanţilor administraţiilor locale, evită implicarea în evenimente rutiere care le pot pune în primejdie, după cum s-a văzut, chiar viaţa”, a mai spus inspectorul principal Marcel Şchiopu. În ultimii ani, în zona Flămânzi nu a existat practic sezon de toamnă în care 2-3 cetăţeni să nu fie grav răniţi, sau chiar să îşi piardă viaţa, în accidente provocate de căruţe (sau de căderea din acestea).

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, vineri, 8 octombrie
Bancul zilei: Bulă şi fuduliile
Emil Boc face masaj politic la “Serviciul Roman de Comedie”
Un trend care evită încă România
o vedetă de Hollywood nu are maşină şi schimbă autobuzul pentru a ajunge pe platoul de filmare
Craiova: Doi elevi, înjunghiaţi în faţa liceului. Unul dintre ei a decedat.
presupusul agresor a fost prins
Băsescu vrea modificarea vârstei de pensionare pentru femei la 63 de ani
Retrimiterea in Parlament a Legii Pensiilor nu afectează în niciun fel relaţia cu FMI
Patimile fără leac ale lui Dănuţa
Au pozat pentru un calendar anti-Putin
Culisele retrimiterii legii pensiilor în Parlament
Traian Băsescu s-a temut de reacţia UDMR
Curtea Constituţională a aprobat legea care interzice purtarea vălului islamic
Se caută firma care să reabiliteze Casa Ventura
Ajutoare de încălzire şi în această iarnă
atenţie însă, Primăria vine în control
Un nou traseu de maxi taxi?
Şoselele lui Papură-Vodă
Modificări la legea privind persoanele cu tulburări psihice
Începe campania de vaccinare gratuită contra gripei
Cei de la CAS Botoşani îi iau în derâdere pe stomatologi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă