Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2029
De la 07 Ianuarie 2003
123125600
pnl

Şi-au luat adio, după ce electoratul le-a dat cu şutul în fund

  • 12 June 2008, 23:00
Consilierii locali botoşăneni ce îşi încheie peste puţin timp mandatul au avut ieri ultima şedinţă de Consiliu Local. După cele câteva proiecte şi PUD-uri aprobate ca pe bandă rulantă, aleşii locali ce nu vor mai intra în componenţa noii structuri au spus fiecare cuvinte de despărţire. Prima care a luat cuvântul a fost consiliera social democrată, Viorica Andronachi, aceasta subliniind că în calitate de ales local în opoziţie, niciodată nu a lucrat la capete. „Pentru mine acest mandat înseamnă foarte multă experienţă. Cred că mi-am făcut întotdeauna temele”, a precizat Viorica Andronachi.
Peremistul Mihai Ştefan a mulţumit colegilor pentru buna colaborare şi i-a rugat pe cei care au prins un nou mandat să ducă mai departe proiectele începute în ultimii patru ani. Mesajul său de adio sună oarecum ca al unuia care îşi face testamentul: „Să aveţi grijă de transportul comun pentru că o fărâmă din mine s-a răsfrânt la Eltrans. Îmi pare rău că nu mai pot pune umărul. Măcar de acolo, din afara Consiliului Local, o să-mi auziţi vocea”.
De comă a fost şi colegul său de partid, Steliucă Fasniuc care a reuşit cu brio să destindă atmosfera. „Viaţa merge înainte, pământul se roteşte. Iată că după trei mandate, mai vine şi rândul altora”, a spus consilierul. Păcat că abia acum, după trei mandate, a aflat şi el în cele din urmă că Pământul se roteşte. Cu siguranţă că a nu a prea dat pe la şcoală ca să înveţe teorema lui Galileo Galilei. Chiar dacă nu la fel de haioase, discursuri de sfârşit de mandat au susţinut şi social democratul Aurel Murariu şi independentul Traian Apetrei. Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur le-a mulţumit la rândul său consilierilor pentru prestaţia adusă în folosul oraşului. „Am pus bazele împreună pentru dezvoltarea acestui oraş. Consiliul Local care vine va avea o misiune mult mai uşoară. Dumneavoastră aţi dat direcţia. Botoşani are un singur drum. Consider că actualul CL a fost cel mai bun din câte a avut Botoşaniul. Au fost realizate foarte multe investiţii, care se văd”, le-a spus primarul Flutur.

Parc împânzit de consilieri
Imediat după şedinţă, primarul Cătălin Flutur i-a invitat pe consilieri să taie panglica la o nouă investiţie finalizată, respectiv Lacul din Parcul „Mihai Eminescu”. Aleşii locali au avut astfel prilejul să admire investiţia la care şi ei au contribuit prin votul acordat: lacul, bărcile, hidrobicicletele, cele două poduri. Primarul i-a condus şi la fântâna arteziană montată în rondul mare din parc unde au fost făcute şi fotografii de grup cu actualul Consiliu Local. În ce priveşte Parcul „Mihai Eminescu”, edilul şef al municipiului a precizat că lucrările au fost realizate cu bani din bugetul local.
„Mai avem un program de 10 miliarde lei vechi pentru reabilitarea mobilierului, a iluminatului, a aleilor. Vom izola cu gard tot parcul şi aşteptăm veşti mai bune de la Guvernul României să ne dea înapoi alţi 10 miliarde lei în locul celor pe care ni i-au luat. Bani cu care intenţionăm să extindem parcul”, a declarat primarul. Până să se întrunească prima şedinţă de lucru a Noului Consiliu Local, adică timp de o lună de zile, botoşănenii se vor plimba pe gratis cu bărcile şi hidrobicicletele. Cu condiţia să nu abuzeze, adică să lase şi altora posibilitatea să se distreze. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria cumetrilor
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Românul şi momeala electorală
OJPC şi-a propus să desfiinţeze puţinele locuri de joacă amenajate
A jucat la poker banii împrumutaţi din bancă şi…
Georgian prins la graniţa României cu Ucraina
Strategic, Ţurcanu îi pregăteşte lui Flutur o nouă amendă
Ţurcanu este dispus să facă pace şi să colaboreze cu Ţâbuleac
Interesele imobiliare aprind rău spiritele la Curteşti
proaspătul preşedinte al CJ, Mihai Ţâbuleac la un pas de a fi linşat
Omagiu adus lui Eminescu
Doi scriitori botoşăneni au intrat pe poarta Uniunii Scriitorilor
Prima parcare supraetajată la Botoşani
Toţi revoluţionarii botoşăneni au primit pământ
Persoanele necăsătorite pot adopta un copil
Program Tele'M Botoşani vineri,13 iunie
Ca să nu păţească ca Ceauseşcu, Voronin îşi pregăteşte fuga la Moscova
România ar putea avea din nou un guvern minoritar
Declaraţii ale tinerilor persecutaţi de regimul comunist de la Chişinău
Magistrală rutieră în jurul Mării Negre
Dilema Georgianei
Comentariul comentariilor (CXXXV)
(Ioan Rotundu)
Vă invită la o colaborare avantajoasă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog