Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3269
De la 07 Ianuarie 2003
85032713

Şi în urma recorectării am rămas cu Bac zero la unele licee

  • 13 July 2012, 23:00
Recorectarea celor peste 1000 de lucrări la bacalaureat a modificat puţin în bine promovabilitatea, ridicând-o cu de la aproape 39% la peste 42%, însă nu ne-a scos din rândul judeţelor cu unităţi şcolare la care promovabilitatea la bacalaureat a fost 0.
Astfel, Liceul de Coperaţie şi Grup Şcolar Ştefăneşti au rămas tot cu niciun candidat din acest an care să fi reuşit să obţină diploma de bacalaureat.
În urma recorectării lucrărilor pentru care candidaţii au depus contestaţii, 457 de candidaţi la examenul de Bac au obţinut măriri de note, în timp ce 101 s-au ales cu note scăzute. Restul, până la 1397 de lucrări, au rămas cu notele iniţiale.
Cele mai multe majorări de note în urma recorectării s-au înregistrat la limba şi literatura română, aproape 200 de lucrări fiind în această situaţie.
Au fost şi situaţii în care majorarea de notă nu a fost deloc simbolică. Aproape 4 puncte a obţinut în plus un candidat care a depus contestaţie. Alţi 10 candidaţi au înregistrat diferenţe de peste 1,5 puncte la notele dinainte şi de după recorectare
Deşi contestaţiile au mai smuls uşoare sau mai mari măriri de note, promovabilitatea a rămas la un nivel îngrijorător, de mai puţin de 43%. În aceste condiţii, peste 57% dintre candidaţii la bac vor trebui să se prezinte la a doua sesiune a bacalaureatului, de la sfârşitul verii. pentru această sesiune se vor face şi pregătiri în şcoli, profesorii urmând să fie plătiţi pentru orele pe care le vor petrece pentru a-i pregăti pe absolvenţii de liceu să mai încerce o dată promovarea bacalaureatului.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean sunt însă de părere că şi unii profeori care ajung în comisiile de examen ar avea nevoie de pregătire. Asta după ce la corectura făcută s-au dovedit a nu fi “pe nota reală”.
“Au fost câteva cadre didactice care au notat cu eroare destul de mare lucrările. Va trebui să facem o facem o selecţie pe viitor pentru comisiile de examen. Este inadmisibil să ne jucăm cu notele care pentru fiecare copil contează foarte mult”, a declarat Mihaela Huncă, inspector general al IŞJ Botoşani. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Gândire vangheliană
România este "noua oaie neagră a Europei", scrie cotidianul spaniol El Pais
Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, vrea referendum în două zile
numai aşa, speră ei, îl vor învinge pe Băsescu
MAE reduce drastic numărul secţiilor de vot din străinătate * o altă piedică în calea lui Băsescu
Zgonea vrea să verifice legalitatea recomandărilor Comisiei Europene
Turcanu dă un Logan mită electorală pentru cei care merg la vot
mita electorală se sancţionează penalŢurcanu nu cunoaşte nici Constituţia României, făcând declaraţii aiuritoare
Botoşani: La Spitalul judeţean bolnavii dorm pe jos
Un fost miliţian a fost ales preşedintele ATOP
tot în ATOP a mai fost ales şi un condamnat penal
Botoşani: Delegaţie a „Medical Mission” în vizită la prefect
Botoşani: Locuri neocupate la licee de top
Directorul Sergiu Lungu stă npe un scaunj care se clatină rău de tot
Bolnavii de cancer iar n-au medicamente
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă