Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
5735
De la 07 Ianuarie 2003
86938778

Sistemul de Management al Deșeurilor de la Botoșani, în topul național al investițiilor finalizate

  • 24 February 2017, 23:00
Reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Ecoproces” Botoșani au participat la una dintre cele mai importante conferințe pe probleme legislative de mediu, ce se organizează la nivel național.
Conferința Natională ,,Aplicații concrete în contextul noilor propuneri legislative în domeniul mediului’’, organizată de Federația Asociațiilor Intercomunitare în domeniul deșeurilor, a avut loc în perioada 21.02 – 22.02.2017, la București și s-a bucurat de participarea unor reprezentanți de la Ministerul Mediului, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Ministerul Fondurilor Europene, dar și de la Consiliile Județene, Primării, Asociații de Dezvoltare Intercomunitară, operatori de salubritate, OTR-uri.
Problemele discutate au fost:
- stadiul implementării proiectelor ,,Sistem Integrat de Management al Deșeurilor’’ la nivel național;
- legislația actuală privind devierea de la depozitare și propuneri de modificare a acesteia;
- soluții pentru îmbunătățirea Sistemelor Integrate de Management al Deșeurilor și soluții pentru atragerea fondurilor europene și de la bugetul de stat pentru dezvoltarea serviciilor în domeniul gestionării deșeurilor. Din partea Consiliului Județean Botoșani și Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ,,Ecoproces” a participat directorul executiv Ovidiu Aparaschivei. Compartimentul Informare, Relaţii Publice, Mass-Media-Consiliul Judeţean Botoşani
„Considerăm că a fost o întâlnire utilă în găsirea unor soluții pentru accelerarea implementării Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în județul Botoșani”, a concluzionat acesta.
La nivel național 36 de județe au semnat contracte de finanțare pentru implementarea proiectelor ,,Sistem Integrat de Management al Deșeurilor’’. Dintre acestea, 14 au finalizat investițiile prevăzute în proiect (printre care și județul Botoșani) 2 sunt declarate funcționale (Argeș și Bistrița) iar restul sunt în diferite faze ale licitațiilor de atribuire a contractelor de delegare. Județul Botoșani a atribuit contractul de operare pentru Centrul de Management al Deșeurilor Stăuceni și zona de colectare Ștefănești urmând atribuirea pentru celelalte 4 zone.
Daniel Constantin, Ministrul Mediului, a promis că la începutul lunii martie va propune aprobarea unei Ordonanțe de Urgență ce urmează să modifice modul de determinare și de plată a taxei de depozitare care de la 01.01.2017 este de 80 lei/tonă deșeuri depozitate.
Referitor la atragerea fondurilor pentru dezvoltarea serviciului s-au făcut propuneri pentru includerea în POIM a investițiilor de tipul: Instalații de sortare umed/uscat, Stații de compostare deșeuri biodegradabile, Stații de tratare mecano – biologică, Stații de concasare – sortare pentru deșeuri din construcții.
Compartimentul Informare, Relaţii Publice, Mass-Media-Consiliul Judeţean Botoşani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Banul zilei: Inteligenţa
Horoscopul zilei de 25.02.2017
Asociatia Pro Infrastructura: Rezultate dezastruase ale Companiei de Autostrazi –
Licitatii anulate sau intarziate. Contractarea studiilor pentru autostrazile importante, amanate si ele
Gratierea in intregime a pedepselor de pana la 5 ani
este de natura sa creeze un sentiment de insecuritate sociala - punct de vedere al CSM
Informare de presă APIA Botoşani
Alege să fii voluntar! Vă aşteptăm alături de noi!
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 24.02.2017
Un profesor de la Universitatea "Dunarea de Jos" Galati, cu o avere impresionanta, a fost numit la Cercetare
Lumea lu' Rotundu:L Încrengătura
Botoşani/Popăuţi: „rechinul” se pregăteşte de atacul fatal
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă