Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13964
De la 07 Ianuarie 2003
108550605

Situaţie jenantă pentru fostul prim-procuror Raluca Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 9 February 2018, 23:00
Aşa cum v-am informat printr-un articol anterior intitulat „Ce ascunde dosarul de abandon familial al amantului Ralucăi Stâncescu” publicat în ediţia din 9 ianuarie a.c., Raluca Stâncescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, a fost propusă martor de către concubinul său Cătălin Stavără în procesul de abandon familial în care acesta are calitatea de inculpat.
Relatam în articolul anterior că Stavără a fost căsătorit cu Anca Jijie, din căsătoria lor rezultând o fetiţă pe nume Briana. Cercetat pentru diverse fapte penale, Cătălin Stavără a ajuns să se cunoască cu Raluca Stâncescu în perioada când aceasta era prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni a cărei preşedinte era judecătoarea Anca Lemnaru. Din cercetat penal Stavără, pe numele său original de ţigan Borcoi, a devenit amantul Ralucăi şi partenerul său al unui lung şir de infracţiuni de şantaj şi abuz de putere la care cei doi sau dedat.
Căsătoria lui Stavără cu Anca Jijie a eşuat iar fetiţa pe nume Briana a fost încredinţată spre creştere şi educare mamei, Stavără fiind obligat la plata unei pensii lunare de întreţinere, pensie pe care n-a plătit-o niciodată. Ca fosta soţie să nu-l reclame pentru neplata pensiei de întreţinere, Stavără şi Stâncescu au inventat un diabolic mecanism de şantaj asupra familiei Jijie, mecanism pe care acum sunt în măsură să-l descriu în întregimea lui şi o voi face în curând.
Repetatele reclamaţii ale Ancăi Jijie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani au rămas fără efect pentru că toţi se temeau de Raluca care între timp avansase de la Săveni prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Până la urmă, plângerea Ancăi Jijie pentru abandon de familie şi neplata pensiei de întreţinere a fost instrumentată de un Parchet din Vrancea iar dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Botoşani, judecător de dosar fiind chiar prietena Ralucăi, judecătoarea Anca Lemnaru.
Ca martor în proces, Cătălin Stavără a pus-o pe concubina sa Raluca, cea cu care a practicat şantajul la adresa familiei Jijie pentru ca Ioan Jijie să cedeze lui Stavără un apartament şi o garsonieră. Pentru că Stavără şi Stâncescu sunt trimişi în judecată pentru organizarea unei grupări mafiote, iar Stâncescu cea care a distrus căsătoria Ancăi Jijie, firesc ar fi fost ca judecătoarea Anca Lemnaru să fi refuzat admiterea ca martor a Ralucăi din partea lui Stavără.
Nu numai că judecătoarea n-a refuzat o astfel de mărturie care n-ar fi fost nicidecum una credibilă dar a şi somat-o pe Raluca să se prezinte la termenul de judecată din 2 februarie a.c.
Aşa a ajuns fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, inculpat alături de amantul său Stavără pentru grave fapte penale de corupţie, să stea pe holul Judecătoriei Botoşani în compania familiei de ţigani Borcoi, veniţi şi ei să depună mărturie despre nu se ştie ce împotriva Ancăi Jijie.
Jenantă imagine pentru cei care o cunoşteau pe Stâncescu şi cărora nu le venea a crede că femeia de lângă ţiganul Cătălin Stavără (foto) este fostul prim-procuror de la judeţ.
Este cunoscut de acum în întreaga Europă efectul de turmă ca mod de viaţă al ţiganilor şi modul lor gălăgios de a se comporta şi chiar recurgerea la violenţe fizice. În 2 februarie, clanul Borcoi a avut o mare surpriză. Anca Jijie, prin avocatul său pus din oficiu, a cerut recuzarea judecătoarei Anca Lemnaru pe motiv că aceasta are relaţii de amiciţie cu cuplul Stavăr㠖 Stâncescu şi nu există garanţia că va fi o judecată dreaptă. În cererea de recuzare s-au consemnat şi dezvăluirile făcute în Jurnalul, ca dovadă a amiciţiei dintre cele două dar s-a arătat şi faptul că judecătoarea a fost sancţionată disciplinar de CSM pentru activitatea profesională defectuoasă.
Fiind recuzată, judecătoarea Anca Lemnaru n-a mai audiat-o pe Raluca în calitate de martor ci a stabilit un nou termen de judecată. Clanul Borcoi a fost nevoit să plece bombănind, neaşteptându-se la un astfel de deznodământ.
Mai rămâne de clarificat o problemă. Cătălin Stavără şi Raluca Stâncescu se află sub control judiciar şi au interdicţie de a se întâlni decât numai atunci când sunt citaţi la proces, au interdicţia de a se întâlni cu părţile din dosar iar Ioan Jijie, parte vătămată a celor doi, a fost prezent la proces. Corect ar fi ca poliţistul care-i are în supraveghere pe durata controlului judiciar să înainteze un raport la Tribunalul Tg. Mureş unde se judecă dosarul celor doi pentru a-l informa pe judecătorul de dosar care va trebui să decidă ce este de făcut pentru viitor.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Miracolul fiscal
Horoscopul zilei de 10.02.2018
Nedreptatea strigătoare la cer făcută familiei Posteucă
Ioan Rotundu
Acuzaţiile pe care Dăscălescu le aduce primarului din Flămânzi
Ioan Rotundu
Furaţi cu legea în mână şi în numele ei”
Ioan Rotundu
Pavianul premier cârpeşte mantia „Revoluţiei fiscale”
Ioan Rotundu
Anumite cercuri de la Bucuresti se comporta ca acel catolic
care a vrut sa fie un catolic mai bun decat Papa de la Roma
Formularul 600 va merge pe o suma estimata si nu pe o suma realizata
Trecerea contributiilor la angajat scade deficitul la pensii
Dragnea, ironic, dupa condamnarea lui Valcov:
Trebuie omorat azi, acum. Impuscat
Presa-m gura lu' Rotundu: Emisiunea din 9.02.2018
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă