Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12641
De la 07 Ianuarie 2003
122872708

Şleahta social-democraţilor pe scena de la Păltiniş

  • Ioan Rotundu
  • 24 August 2018, 23:00
Duminică, 19 august, spre după-amiază, după deschiderea oficială a festivalului de la păltiniş dedicat omagierii personalităţii maestrului Ioan Cobâlă, compozitorul şi dirijorul a zeci de ani a Orchestrei de muzică populară „Rapsozii Botoşanilor” pe care a fondat-o, şi-a făcut prezenţa un grup masiv de social-democraţi având în frunte pe nevasta şoferului, senatorul şi preşedintele PSD Botoşani, Doina Federovici.
Au urcat pe scenă, după Federovici, deputatul Costel Lupaşcu, fost brancardier, senatorul Lucian Trufin – fost primar de Vlăsâneşti, zis Papalete, Viorel Atomi primar de Hudeşti, Maria Huţu – primar de Vf. Câmpului, îngrămădindu-se cu toţii ca să se vadă la postul tv Favorit, care a filmat festivalul.
Dacă s-ar fi mulţumit numai ca primarul Romanescu, conform protocolului,să-i fi anunţat că sunt prezenţi, totul ar fi fost un gest de normalitate. Numai că ei au ţinut să urce pe scenă, întrerupându-se spectacolul, şi pe deasupra să şi cuvânteze. Nu degeaba moşul Gheorghe de la ţară, cel cu vocea hârâită de mahorca rusească, rosteşte, scuturându-şi luleaua de genunchi, că „prostul dacă nu-i fudul nu-i prost destul”
. Prima la cuvânt, nevasta şoferului s-a ghem,uit stresată deasupra microfonului, susţinând că nu vrea un discurs politic. După două fraze de laudă pentru maestru, a dat-o chiar pe politică, făcând apel la unitatea şi solidaritatea românilor. Un apel care s-a potrivit anapoda de bine cu brutalităţile jandarmilor asupra protestatarilor la îndemnul liderului PSD Liviu Dragnea.
Mai mult, vrând probabil să fie pe placul românilor veniţi din Ucraina şi Republica Moldova a încurcat Bucovina cu Ţinutul Herţii iar pe cei de dincolo de Prut i-a împărţit între basarabeni şi moldoveni şi i-a invitat la unitate. „Deşteapta” habar n-are că basarabenii sunt de fapt moldovenii lui Ştefan. Denumirea de basarabeni vine de la Basarabia, denumire folosită prima oară în documentele Păcii de la Bucureşti din 1812, când Rusia a pus mâna pe teritoriul Moldovei de peste Prut graţie abilităţii unui francez care a negociat cu turcii Pacea de la Bucureşti în interesul ţarului Rusiei şi în dauna Voievodatului Moldovei. Nevasta şoferului, dacă tăcea, filozoafă rămânea, aşa… ce-a zis moş Gheorghe.
Când credeam că ignoranţa şi lipsa de cultură generală se va opri la nevasta şoferului, microfonul a trecut la brancardierul ajuns deputat, Costel Lupaşcu. Doamne, cât de agramat este acest om! A vorbit vorbe fără noimă, s-a repetat papagaliceşte şi n-a avut niciun mesaj coerent. Cum dracu’ a ajun ăsta şi cine l-a pus director la Casa Judeţeană de Sănătate Botoşani?! După doi ani de mandat în Parlamentul României nu s-a prins nimic de el. A stat pe scenă protejându-şi boaşele cu mâna de parcă se afla la nudism şi se jena de cei din jur. Lipsă de respect, de educaţie socială în faţa femeilor şi a copiilor pr5ezenţi
Ce credeţi, lui Lupaşcu i-a urmat Papalete de Vlăsâneşti, mare senator PSD, fost tractorist şi cântăreţ din acordeon la cumetrii. De fapt, porecla de Papalete i se trage de la una din aceste două îndeletniciri.
ce a fost agramat Lupaşcu, dar Trufin l-a surclasat. A rostit o frază pe care a repetat-o de câte ori pentru că nu-i găsea continuarea. Ascultându-l mi-am amintit de un episod din alegerile locale ale anului 2000. Din partea PNL, la Primăria Botoşani a candidat Gheorghe Ciubotariu, zis „Gelu Prăjitură”. La întrunirea publică de la Casa Sindicatelor din Botoşani organizată pentru lansarea candidaturii sale, Ciubotaru a apărut pe scenă, a repetat de câteva ori că pe el îl cheamă Gheorghe Ciubotaru şi este fiu de potcovar din Suliţa, după care a tulit-o după cortină. Trufin, cu tupeu, şi încercând să pară jovial, după discursul formă fără fond, a rămas pe scenă. De aplauze n-au avut parte, aşa că s-au aplaudat între ei.
Mă rog la Dumnezeu ca realizatorul emisiunii de la Favorit să nu taie secvenţa cu cuvântările „nemuritoare” ale aleşilor PSD de Botoşani. Să vadă întreaga ţară şi să înţeleagă de ce judeţul Botoşani este unul dintre cele mai sărace din România. Cum să nu fie când destinele sale sunt în mâna unor analfabeţi funcţionali?
Dacă şleahta PSD-ului ar fi venit la momentul deschiderii oficiale a festivalului, ar fi putut asculta discursul primarului de Rădăuţi Prut, inginerul Florin Nichiteanu. A avut un discurs scurt, ancorat în atmosfera de sărbătoare dedicată maestrului Cobâlă, coerent şi potrivit cu pregătirea sa profesională. Primar liberal la al patrulea mandat, Nichiteanu a trecut prin momente grele, când localitatea Rădăuţi Prut s-a aflat sub ape în urma inundaţiilor din 2007. S-a descurcat şi se descurcă pentru că nu-i stă mintea la furat. Motiv pentru care oamenii îl votează.
Era cât pe ce să ratez prezenţa mea la acest festival şi mult timp avea să-mi pară rău, după ce aflam de la alţii cele petrecute, că nu m-am şi eu la ştiinţa şi arta oratorică a celor trei parlamentari de PSD. Marele pedagog şi orator de acum 2.000 de ani, Marcus Fabius Quintilianus, cel care a scris tratatul „Arta oratorică”, dacă i-ar fi ascultat pe cei trei social-democraţi cuvântând în agora de la Păltiniş, ar mai fi scris un tratat despre cum să-ţi ţii gura ca să nu-ţi zboare în public de pe creier „piticii” lui Adrian Năstase.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dumnezeu cu mila!
Senatorul „Papalete”! un eveniment editorial (II)
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 20 - 26 august 2018
Bancul săptămânii: Dorinţa poliţistului rutier
Catrenul săptămânii: Dilemă
ion Mamaische
Maestrul Ioan Cobâlă omagiat pentru a doua oară la Păltiniş
Ioan Rotundu
Carmen Dan a refuzat să spună dacă a discutat cu Viorica Dăncilă în ziua protestului Diasporei
PSD se mai poate salva doar prin sacrificarea președintelui său!
Mai multe organizații civice au sesizat DIICOT după ce Liviu Dragnea a susținut că a fost vizat de o tentativă de asasinat,
cerând începerea începerea urmăririi penale in rem pentru comiterea faptei de atentat care pune în pericol siguranţa naţională. De asemenea, organizațiile le cer procurorilor să stabilească dacă șeful PSD și iubita sa, Irina Tănase, sunt pasibili de a fi săvârşit fapta de nedenunţarea unor infracţiuni contra securităţii naţionale.
LLumea lu' Rotundu: Centenarul Unjirii - Comuna George Enescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog