Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5402
De la 07 Ianuarie 2003
122577341

Şmecheria corecţiilor financiare

  • 23 April 2013, 23:00
În ultima perioadă, mai exact de când cei de la Comisia Europeană au oprit finanţările pe diverse axe din motive cunoscute de Guvernul Ponta, blocând investiţii importante pe întreg teritoriul României, Ministerul Dezvoltării a inventat o metodă de jumulire a beneficiarilor de investiţii. Metoda se numeşte „corecţie financiar㔠şi se aplică cu prioritate Instituţiilor statului, principalele victime fiind Consiliile judeţene.
Cum se procedează? Autoritatea de Management din Ministerul Dezvoltării trece în revistă cam ce investiţii cu finanţare europeană au fost finalizate şi aplică la valoarea totală de finanţare un procent de corecţie de la 2 până la 25%. Corecţia n-are o bază legală de calcul, n-are la temelie o verificare în teren, b-are o expertiză tehnică. Pur şi simplu depinde de starea sufletească a celui din minister care aplică corecţia, după care facturează suma ce trebuie restituită Ministerului Dezvoltării şi o dă spre urmărire şi executare Fiscului.
Banii adunaţi din corecţii sunt folosiţi ca şi cotă de finanţare a guvernului la fondurile europene, Guvernul neavând alocaţi bani din buget pentru acest an la co-finanţarea cu fondurile europene. Este un fel de a ne fura căciula, lucru pe care cei de la Comisia Europeană l-au sesizat şi l-au adus în atenţia Guvernului Ponta pentru a stopa fenomenul.
Ne mirăm că România nu poate accesa fondurile europene repartizate. Dar cine mai are curajul să depună proiecte când tocmai guvernul României este cel care te blochează, inventând fel de fel de piedici.
Consiliul Judeţean Botoşani a trebuit să suporte grave consecinţe de pe urma acestor nedrepte corecţii financiare. Mai multe proiecte depuse au avut blocată finanţarea pentru că cei de la Fisc au emis certificatul fiscal ce trebuia depus la dosarul finanţării bcu precizarea că CJ are datorii la stat, aceste datorii fiind de fapt corecţiile financiare contestate în instanţa de judecată.
Iată că din nou CJ a câştigat o contestaţie asupra unei astfel de corecţii care viza suma de 56 mii lei aplicată investiţiei de modernizare a Spitalului Mihăileni. Cea mai mare corecţie, în procent de 25% din valoarea investiţiei, a fost aplicată la modernizarea drumului judeţean Mihălăşeni – Ripiceni, de peste un milion de euro. (I.R.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Sondajul bărbăţiei
Gastronomie: Omletă pentru pofticioşi
Va găsi Primăria Botoşani o „victimă”?
În rând cu lumea bună a USL: consilier judeţean condamnat
Daimler vrea să construiască o uzină în România
Botoşani: Mafia imaşurilor
Ioan Rotundu
Zilele oraşului sărbătorite în stil Cănuţă om sucit
Ioan Rotundu
Porc nu, lapte nu, miel nu, ce dracu’ să mâncăm de Paşte?
Ioan Rotundu
Apa din stratosfera lui Jupiter provine de la coliziunea cu o cometa
Parlamentarii au modificat CPP pentru a nu mai fi trimişi în judecată
cum au fost puşi la zid procurorii judecătorul de cameră are puteri discreţionare
Radu Mazăre susţine că i s-a cerut mită de la un minister pentru un aviz
mă duc să discut cu Ponta
Ecou la reportajul "La ușa duhovnicului Iustin Pârvu"
Uvertura Mall găzduieşte expoziţia ,,Un colţ de artă,,
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog