Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9348
De la 07 Ianuarie 2003
122869415

Social-democratul Micuţaru faţă în faţă cu ţărănistul Bogdan

  • 12 May 2008, 23:00
Dumitru Micuţaru are 53 de ani, este căsătorit, are doi copii, este de profesie medic veterinar, deţine funcţia de preşedinte PSD Flămânzi, a fost consilier local în perioada 1996 – 2004 şi primar din 2004. Iată răspunsurile sale la întrebările puse:
De ce consideraţi că sunteţi omul potrivit pentru (re)ocuparea scaunului de primar al oraşului Flămânzi?
Mă consider omul potrivit la locul potrivit deoarece zona este una eminamente agrară şi eu sunt de profesie medic veterinar. Cunosc greutăţile cetăţenilor mai bine ca oricine de pe raza localităţii. Nu îi contest pe cei care au alte meserii, care sunt mai deştepţi sau mai bine pregătiţi, dar consider că în acest teritoriu în care predomină agricultura, locul meu este aici, deoarece eu cunosc atât greutăţile cât şi lucrurile bune ale populaţiei pe care o reprezint.
Ce credeţi că vă avantajează în „bătălia electoral㔠cu ceilalţi contracandidaţi?
Platforma mea este social-democrată, apără interesele cetăţenilor, a celor mulţi şi cu probleme, luptă pentru formarea unei clase de mijloc, clasă care poate duce la formarea unei noi societăţi, fiindcă cei bogaţi vor fi totdeauna bogaţi iar cei săraci vor fi tot săraci. În aceste condiţii, clasa de mijloc va fi cea care va duce mai departe povara taxelor şi impozitelor locale. Campania electorală, a mea personală şi a partidului pe care îl reprezint, urmăreşte continuitatea, mai ales că majoritatea proiectelor şi a banilor europeni, aşa cum afirmă şi alte partide, vor veni în următorii patru ani. De aceea le spun cetăţenilor şi pe această cale, că este bine să existe o continuitate în fapte şi realizări şi să nu uite că în ultimii patru ani s-au făcut lucrări pe care numai cei care nu vor să le vadă, nu le văd. Gustul amar al meu, este că nu am reuşit să transform oraşul în comună, aşa cum a fost înainte, pentru că eu nu sunt zapciul Flămânzilor, să strâng numai dările şi impozitele de la oamenii necăjiţi.
Ce aţi recomanda principalilor dumneavoastră contracandidaţi?
Contracandidaţilor mei, în primul rând, le urez sănătate, atât lor cât şi familiilor. Apoi, le doresc să facă o campanie care să-i reprezinte, fără să uite că şi orice campanie electorală este până la urmă oglinda lor şi a partidului care îi sprijină. Să nu amestece familiile şi problemele familiale în lupta politică. Să se gândească la faptul că sunt oameni, că mintea şi inima trebuie puse în folosul societăţii, nu pentru a ne denigra unul pe celălalt. Poate doar dacă am avea două vieţi, pe una am face-o electorală şi pe cealaltă am trăi-o între oameni!

Marius Nicolae Bogdan are 49 de ani, este necăsătorit, de profesie medic specialist în medicina generală, deţine funcţia de preşedinte PNŢCD Flămânzi, a fost consilier local în legislatura 2000 – 2002 şi consilier judeţean 2002 – 2004. redăm răspunsurile sale la aceleaşi întrebări:
De ce consideraţi că sunteţi omul potrivit pentru ocuparea scaunului de primar al oraşului Flămânzi?
Pentru că sunt singurul care poate realiza cea mai dureroasă dureroasă problemă a flămânzenilor dar şi a comunelor limitrofe, construirea unui spital european modern, la Flămânzi. Mă bazez aici pe sprijinul Uniunii Naţionale a Patronatului Român, condusă de preşedintele PNŢCD, Marian Petru Miluţ, dar şi pe sprijinul bisericii locale. Restul problemelor din Flămânzi, drumuri, poduri, şcoli, canalizare, apă, sunt capabil să le rezolv cu consilieri locali specialişti în programe (precum profesorii Elena Siminiceanu sau Petru Moraru) şi consider că le voi putea finaliza la fel de bine sau chiar mai bine decât ceilalţi contracandidaţi.
Ce credeţi că vă avantajează în „bătălia electoral㔠cu ceilalţi contracandidaţi?
Ce nu pot face contracandidaţii mei şi prin ce mă deosebesc eu de ei, este faptul că ei nu pot ridica singuri un spital. Vechiul spital a fost desfiinţat în anul 2003, în mandatul fostului primar Constantin Ţăruş, apoi a figurat printre promisiunile electorale ale actualului primar PSD, Dumitru Micuţaru. Acesta, nu numai că nu şi-a respectat promisiunea, ba chiar s-a opus în mod constant construirii sale. Dacă am fi avut înţelegerea primarului şi a Consiliului Local majoritar PSD, la ora actuală spitalul de la Flămânzi era ridicat şi nu ar mai fi fost necesară candidatura mea la funcţia de primar. Mai mult chiar, un eventual succes, pentru mine ar fi o corvoadă pe care însă sunt decis să o duc, pentru a lăsa ceva în urma mea la Flămânzi după 20 de ani de muncă, suferinţă dar şi bucurii alături de oamenii de aici. Un alt avantaj în faţa celorlalţi candidaţi la scaunul de primar îl reprezintă experienţa şi trecutul meu profesional, demonstrate la Flămânzi şi Frumuşica prin amenajarea, de-a lungul anilor, a trei cabinete medicale şi a unui Centru de Permanenţă Medicală, pe banii mei şi conform proiectelor mele. Să nu uităm că ultimul dintre ele, Centrul de Permanenţă, a fost menţinut în viaţă doar datorită insistenţelor mele pe lângă autorităţile sanitare judeţene. Un alt avantaj este că lucrând cu oamenii zi de zi, de peste 20 de ani, le cunosc foarte bine problemele.
Ce aţi recomanda principalilor dumneavoastră contracandidaţi?
Cer flămânzenilor să conştientizeze că, pentru prima dată, la alegerile locale se joacă o carte mare, cartea sănătăţii lor şi că au o şansă unică pentru deceniul următor: un spital! De aceea le recomand să nu voteze cu sufletul, ci cu mintea şi cu ochiul deschis. Contracandidaţilor mei, cărora le înţeleg frustrările sau, după caz, dorinţele şi aspiraţiile, vreau să le spun că pe toţi mi-i consider prieteni. Trăiesc speranţa să avem o campanie electorală civilizată, fără atacuri la persoană, fără aluzii la viaţa intimă şi familială. Totodată, le recomand ca, pentru proiectele propuse flămânzenilor, să indice şi termene clare de execuţie, să specifice ce nu vor face dacă nu îşi vor respecta promisiunile. Personal, consider că doar a promite ceva pentru patru ani, este o chestiune prea vagă. În acest sens, referindu-mă la construirea spitalului, eu închei un contract cu flămânzenii pe care, dacă nu îl respect, într-un an de zile demisionez. (B.P.F.)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CXI)
(Ioan Rotundu)
Şi minorii au manifestări politice... dar infracţionale
De ce s-a supărat şefa Zelincă pe primarul de Adăşeni
Bărbaţii continuă să ocupe locul întâi la şomaj
Un alt român mort la locul de muncă - zdrobit de un copac în Sicilia
”Daciada” , o noua asociaţie românească în Toscana
Program Tele'M Botoşani marţi, 13 mai
CARTEL AFLA - Campanie de sindicalizare
Horoscop
Ce întreabă profesoara şi ce-i răspunde Ionel
Liberalii botoşăneni sunt interesaţi de viitorul judeţului Botoşani
Unii vând, alţii cumpără
Sărăcia – raiul partidelor bogate
Ioan Rotundu
Pentru că n-a curs sânge, Ştefan ne desconsideră eroii şi istoria
Şi veteranii de război pot fi de folos în campania electorală
Ciuştea şi mirarea sa, la avutul altora
Primarul cel viteaz şi flăcăul bătut măr
Ţâbuleac este hoţul care strigă hoţul
Cine-i de vină că penegiştii suferă de daltonism politic ?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog