Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19891
De la 07 Ianuarie 2003
122905540

Societatea MBB Construcţii descoperită cu nereguli

  • 30 June 2008, 23:00
În perioada 23 – 27 iunie 2008 a avut loc campania naţională privind verificarea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă în domeniul construcţiilor. Obiectivul acţiunii a fost verificarea respectării de către angajatorii din domeniul construcţiilor a prevederilor legale în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă. Au fost controlaţi agenţii economici care au ca obiectiv de activitate construcţii civile şi industriale, drumuri şi poduri.
În acest scop, Inspecţia Muncii a declanşat acţiuni de control, cu caracter inopinat, la angajatorii care au profilul de activitate menţionat, fiind sprijinită în aceste acţiuni de organele de politie, atunci când situaţia a impus-o. În urma acestor controale, inspectorii de muncă au constatat un număr de 3.359 neconformităţi faţă de prevederile legale în vigoare în campania desfăşurata în perioada 4 -5 mai 2007 şi respectiv 3.545 neconformităţi în campania desfăşurată în perioada 23 – 24 mai 2007.
În timpul acestei campanii desfăşurate de către Serviciul de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani au fost verificaţi un număr de 37 angajatori cu un număr de 2.227 angajaţi. Au fost constatate 145 deficienţe şi dispuse 166 măsuri. Au fost sancţionaţi 28 angajatori cu un număr de 22 avertismente şi 6 sancţiuni în valoare de 35.000 lei. Societăţi sancţionate: MBB Construcţii SRL, SC Edil General Construcţii SRL, SC E&CO Perfect Construct SRL, SC Bif Con SRL, SC Axi Conn SRL, SC Condor SA. Neregulile găsite au fost deosebit de multe. Unii angajatorii nu erau în posesia unei evaluări a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor, instruirea necorespunzătoare în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a lucrătorilor, lucrători angajaţi fără a se efectua examenul medical la angajare nu erau întocmite instrucţiuni proprii pentru completarea şi sau aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă.(Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Al 5-lea Premiu "Mihai Traistariu " a fost câştigat de Boiangiu Alma Nicole
S-a logodit în Bulgaria - la Nisipurile Aurii!
Program Tele'M Botoşani marţi, 1 iulie
Horoscop
Mailul buclucaş
Cârnăciori după care-ţi lasă gura apă
Preacinstitul general Rusu a făcut o numire pe sub mână
Deputatul Mălaimare cugetă la reluarea Festivalului usturoiului
Se scindează Liga Romanilor din Italia
Ofensiva rusă în Basarabia
Oficialii ucraineni continuă să dezinformeze în privinţa canalului „Bastroe”
Medvedev se va întâlni cu Smirnov
UE ne scumpesc pesticidele
Vecina bătăuşă
Comentariul comentariilor (CXLIX)
(Ioan Rotundu)
La alegerile parlamentare nu mai ţine faza: „Bani puţini”
Vicepreşedinţii CJ s-au instalat în birou, dar n-au primit atribuţiuni
Ţâbuleac şi-a luat „adio” de la Parlament
43 de căpriori planificaţi pentru vânătorii botoşăneni
Florin Ţurcanu vrea la Parlament
Comunicat de presa
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog