Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12888
De la 07 Ianuarie 2003
122898537
Societatea Nova Apaserv se apropie de faliment

La Roşiori, averea managerului Tănase dă pe dinafară

  • Ioan Rotundu
  • 16 October 2018, 10:44
După apariţia articolului intitulat „Somn uşor şi vise plăcute directorului general Albert Tănase” am primit mai multe telefoane prin care mi se aducea la cunoştinţă diverse decizii luate de managerul societăţii Nova Apaserv, Albert Tănase, care au dus la ruinarea activităţii societăţii şi aducerea ei în pragul falimentului.
Dintre toate informaţiile care mi s-au oferit, cea că ar ridica casă somptuoasă în satul Roşiori, comuna Răchiţi mi s-a părut interesantă. Ajuns în Roşiori, am început să mă interesez unde ridică casă mare Albert Tănase. Unii dintre cei întrebaţi habar nu aveau că în satul lor ar exista un Albert Tănase director la societatea Nova Apaserv Botoşani. În zona căminului cultural am dat peste un cetăţean mai curăţel care mi-a explicat binevoitor unde se află casa. De altfel era în apropiere, având grijă să-mi precizeze că este Mb>„o casă de prost gust cât o fi el de director”
. Am ajuns în zona cu pricina situată în spatele căminului cultural şi a părculeţului din centrul satului. În curtea casei agitaţie mare. Se lucra de zor. În stradă două furgonete aşteptau să fie descărcate de materialele aduse.
Într-adevăr, casa are o arhitectură cam ciudată pentru specificul nostru moldovenesc dar astfel de ciudăţenii putem vedea prin toate localităţile judeţului. Problema apare dacă comparăm arhitectura clădirii cu statutul social al proprietarului, mai exact cu gusturile sale estetice.
Pe terenul unde ridică casă nouă Tănase a fost casa campionului mondial la lupte Alex Ciuraru. Părinţii acestuia au vândut casa şi terenul lui Albert Tănase în urmă cu vreo 5 ani. Tănase a dărâmat casa bătrânească şi a început a ridica alta nouă în vremea pe când deţinea funcţii în administraţia publică municipală.
Noua construcţie a evoluat în etape, probabil după puterea financiară a proprietarului. Imediat ce a fost trimis de PSD manager la societatea Nova Apaserv Botoşani, construcţia casei s-a accelerat, semn că şi proprietarul a intrat într-o perioadă de prosperitate. Iată un motiv pentru care directorul Albert Tănase a cerut în mai multe rânduri majorarea salariilor la angajaţii societăţii, deci şi al lui, aducând societatea în pragul falimentului.
O altă informaţie primită sugera că Tănase mai încasează ceva bani şi de urma altor activităţi printre care şi la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani unde ar deţine funcţia de consilier juridic. L-am contactat pe directorul Traian Apetrei care i-a declarat că „Este colaboratorul nostru pe domeniul juridic dar cu contract civil şi cu un onorariu lunar modest, de până în o mie lei” Aşadar, mai ciupeşte un ban din administraţia publică locală în virtutea vechilor funcţii deţinute prin Primăria Botoşani, inclusiv de consilier local.
Şi despre activitatea sa ca jurist am primit informaţii nu tocmai măgulitoare. Mi s-a relatat că pe vremea primarului Florin Egner, Tănase era consilier juridic. L-a apărat pe Egner în dosarul penal deschis pe numele acestuia pentru nerespectarea legilor privind un teren al primăriei pe care l-a înstrăinat ilegal. Tănase a pierdut procesul iar fostul primar Florin Egner a fost condamnat alături de fostul secretar al primăriei Ioan Apostu.
Cu aşa un palmares profesional, nu-i de mirare că de când Albert Tănase, prin graţia divină a PSD-ului ajuns manager şi director general al societăţii Nova Apaserv Botoşani, a adus societatea în pragul falimentului. Nu singur. A fost ajutat şi de Dan Deleanu, cumătrul senatorului Doina Federovici, pus de aceasta preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii.
Bietul Deleanu, cât a deţinut această funcţie, n-a reuşit să afle care este obiectul de activitate al societăţii. N-a mai apucat să-l afle pentru că cumătra sa senator l-a făcut subsecretar de stat în Ministerul Pădurilor.
Parcă Ţuţuianu, senatorul şef al PSD Dâmboviţa, spunea la supărare că în PSD cu cât eşti mai prost cu atât ai şanse a ajunge într-un minister sau chiar ministru. Deleanu a ajuns!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 15 - 21.octombrie 2018
Bancul săptămânii: Concluzie ,logică
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 12.10.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Durneşti
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaiusche
Somn uşor şi vise plăcute directorului general Albert Tănase
Ioan Rotundu
Fostul primar Scutariu suspectat de Conţac de răzbunare
Ioan Rotundu
Din repetenţie în repetenţie apoi director adj şi… în sfârşit, inspector şcolar
Ioan Rotundu
Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF
pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Cum va verifica Fiscul banii care se cheltuie la nunți:
primul detaliu care atrage atenția / Oficial ANAF: „Cu ajutorul mirilor sperăm să obținem datele de contact ale persoanelor respective”
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 19.10.2018
Enoriaşi pedepsiţi pentru că n-au votat la referendum
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Vorniceni
S-a înfiinţat Asociaţia Scriitorilor Botoşăneni „Mihai Eminescu”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog