Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14944
De la 07 Ianuarie 2003
122900593

Spargere cu surpriză pentru hoţ, la Oficiul Poştal Frumuşica

  • culmea, clădirea se află în plin centul localităţii şi peste drum de Postul de Poliţie
  • 14 June 2009, 23:00
În noaptea de sâmbătă spre duminică, exact la nouă ani după ce un grup infracţional a încercat să sustragă din interiorul său seiful cu valori, Oficiul Poştal Frumuşica a fost spart din nou, probabil în jurul orelor 2:00, în pofida faptului că este amplasat în zona centrală a comunei, chiar pe drumul european DE58.
Se pare că spărgătorul (sau spărgătorii) cunoştea oarecum topografia locului, oficiul, amplasat într-o clădire veche, care nu a mai văzut zugrăveli şi reparaţii exterioare de zeci de ani, învecinându-se, pe de o parte, cu M. B., o bătrâna singură, cea violată în urmă cu mai bine de un an şi pe de alta cu I. M., de asemenea femeie singură, profesoară la o şcoală locală.
Nici modul de operare nu este convenţional, autorul faptei pătrunzând printr-un chepeng în podul instituţiei, de unde a coborât în poştă printr-o gaură de circa 30 de centimetri practicată în tavanul oficiului. După ce a cotrobăit în căutare de bani, fără să găsească mai nimic, sumele mari fiind încuiate în seif, spărgătorul s-a mulţumit cu nişte mărunţiş rămas de la vânzarea unor timbre şi a părăsit încăperea tot prin orificiul din tavan, la care a ajuns urcându-se pe o bancă.
Având în vedere modul în care s-a operat şi faptul că în afara distrugerilor amintite nu s-au constatat pagube importante, nefiind furate cartele telefonice sau alte valori, echipa de cercetare deplasată la faţa locului a tras deja primele concluzii, asupra cărora vom reveni după definitivarea cercetărilor. Interesant este faptul că, în grabă, spărgătorul nu a observat un portofel plin cu bani, aflat la vedere, aşezat pe un raft după ce o localnică l-a uitat acolo, din greşeală.
Chemat de urgenţă la faţa locului pentru a constata pagubele produse, poştaşul Florin Corniciuc şi-a amintit că „în urmă cu 9 ani, cam tot pe vremea asta, cu o diferenţă de cel mult două-trei zile, oficiul a fost spart din nou, de un grup care a lucrat însă organizat, încercând să fure seiful cu totul”. Cetăţenii din zonă sunt extrem de nemulţumiţi pentru faptul că, în mai puţin de un an, într-o zonă aflată practic peste drum de postul de poliţie, se produce din nou un eveniment care afectează ordinea publică. Localnica V.U., domiciliată chiar în apropierea oficiului poştal, susţine că în jurul orelor 2:00 a auzit „cum bate câinele a om” şi că s-a deplasat la fereastră pentru a se uita în stradă, dar nu a reuşit să vadă nimic din cauza beznei.
„Chiar mâine am să mă duc la dom’ primar şi am să-l întreb, referitor la iluminat, ce-i cu bătaia asta de joc? În Frumuşica, pe drumul european, iluminatul stradal funcţionează de la 9 seara până pe la 1 noaptea şi după aceea luminile se sting, lucru care nu este normal, căci iată ce se întâmplă. Eu înţeleg că e criză, dar barem să se schimbe programul, de la 11 noaptea, când tot mai circulă lumea pe stradă, până pe la 4 dimineaţa, când începe să se lumineze. Apoi, pe de altă parte, în Storeşti, de unde este primarul, în Boscoteni, mă uit şi văd luminile aprinse noaptea, pe străzi, ca de sărbătoare. Acolo nu e criză?”, a mai întrebat femeia, evident supărată, şi credem că cel mai în măsură să răspundă la această întrebare este chiar primarul Costel Rădeanu. Vom reveni. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi recuperările
Nu face sex cu „chiştoace”
Comentariul comentariilor LXLVII
(Ioan Rotundu)
Lansare de carte creştino-legionară
Ciurul lui Ţurcanu
Ioan Rotundu
Nu sunt infractor
Cel mai bălegat drum al judeţului
peste 2000 de căruţaşi circulă zilnic, haotic, pe cel mai important drum din judeţ
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 15 iunie
Horoscop
Ce se vede din satelit nu bate cu ceea ce e pe teren
Tâlhărie invocată de dragul răzbunării
Bursă pentru Codruţa!
Localitatea Truşeşti, luată la „purecat” de poliţiştii botoşăneni
Eminescu tratat cu sictir de către ministrul Paleologu şi autorităţile locale
Între Miky Mouse şi Jose Mourinho
Băncuţe noi, din cherestea de plop, pentru staţii vechi
Economiile anticriză ale preşedintelui Ţâbuleac
Generozitatea lui Boc faţă de Năstase
Dacă sunteţi generos şi stilat, sunaţi-o!
Restituire banilor pe medicamentele cumpărate, o şarlatanie guvernamentală
Criză de sânge, fără precedent
Ministrul Bazac calcă pe urmele lui Nicolaescu, dar ceva mai apăsat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog