Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6617
De la 07 Ianuarie 2003
122866684

Speranţe renăscute

  • Ioan Rotundu
  • 2 March 2009, 23:00
Din nou preşedintele României, căpitanul marinar Traian Băsescu, a gafat la Bruxelles. Fără a avea mandat de la Parlamentul României, preşedintele s-a raliat politicii financiare şi economice a ţărilor dezvoltate din Occident, în dauna ţărilor sărace din Est, dar şi a noastră, a românilor. Pentru că preşedintele Băsescu a salutat decizia Uniunii Europene de a nu acorda un ajutor financiar de 180 miliarde euro ţărilor sărace din Centrul şi Estul Europei. Este vorba de acele zece ţări comuniste, intrate în UE. Prin această solidarizare cu cei bogaţi, precum Angela Merkel, cancelarul Germaniei, ne-am făcut duşmani de moarte nouă din cele zece ţări, căci a zecea suntem noi. Asta ne mai lipsea, să atragem asupra noastră ura atâtor ţări, în condiţiile în care avem exemplul a ce se întâmplă în Italia lui Berlusconi cu românii aflaţi acolo la muncă.
Ajuns în ţară, de parcă n-ar fi fost suficientă gafa de la Bruxelles, în conferinţa de presă organizată Băsescu a minţit din nou, spunând că UZ.E. a hotărât ca băncile mamă să-şi susţină financiar filialele din ţările sărace. Ori, la U.E. s-a hotărât exact pe dos.
Aceste ultime gafe prezidenţiale nu vor rămâne fără urmări asupra noastră. Nu suntem atât de bogaţi încât să credem că locul nostru este alături de Franţa, Anglia, Germania şi că preşedintele nostru stă alături de cei care decid soarta lumii, participând la astfel de decizii.
M-am săturat să tot fim umiliţi, peste tot pe unde trece preşedintele nostru. S-au săturat şi românii de un preşedinte beţivan, curvar, făţarnic şi generator de scandaluri. Dovadă că aşa stau lucrurile, sunt rezultatele ultimelor sondaje, unde primarul general al Capitalei l-a depăşit la încredere pe Băsescu. Am simţit o bucurie interioară când am luat act de aceste rezultate. Românii s-au trezit la realitate. Vor să ne recăpătăm mândria de altădată, să ne bucurăm de respectul ce ni se cuvine ca naţiune care a dat lumii multe valori culturale, ştiinţifice şi politice, ca naţiune a cărei tineri culeg mai toate premiile pe la olimpiadele internaţionale organizate pe discipline de studiu.
Faptul că primarul general Oprescu se bucură de încredere mai mult decât Băsescu, poate fi şi semnalul că se naşte un viitor preşedinte al României. Oprescu este omul care-l poate înfrunta pe Băsescu. Are ceva din tupeul acestuia, este inteligent, are simţul ironiei şi are capacitatea de reacţie rapidă la a da replici adversarului.
O candidatură a lui Oprescu la preşedinţia României va scoate la vot intelectualitatea, care va avea motivaţia necesară să se prezinte la urne.
Tot ieri, am luat act că în PNL lucrurile cu privire la alegerea viitorului preşedinte s-au simplificat. Ludovic Orban s-a retras din cursă, urmând a-l susţine pe Crin Antonescu. Practic, Antonescu se va lupta pentru şefia partidului cu actualul preşedinte Tăriceanu. Liberalii, pentru a mai spăla din păcatele Guvernului Tăriceanu, îl vor susţine la preşedinţia partidului pe Crin Antonescu. Mai mult, s-a acreditat şi intenţia ca Antonescu să fie candidatul PNL la preşedinţia Românie.
Iată un alt candidat ce-i poate face faţă lui Băsescu. Intelectual rasat, istoricul Crin Antonescu are resursele politice şi capacitatea profesională de a îndeplini cu demnitate atributele de preşedinte. Şi Crin Antonescu este spontan în replică, are o fină ironie în exprimare şi, ce este mai important, are în spate o carieră politică demnă şi albă la culoare.
Bine ar fi ca şi Oprescu şi Antonescu să candideze împotriva lui Băsescu. De va fi aşa, vom avea garanţia că preşedintele României nu va fi ales în turul I. Iar în turul II, prin unificarea forţelor politice, Băsescu poate fi bătut.
Nu va fi o luptă uşoară, pentru că Băsescu nu luptă elegant, cavaleresc, precum spadasinii din romanele franceze de capă şi spadă. El loveşte mişeleşte, fabrică dosare, ponegreşte fără remuşcări, inventează fapte reprobabile chiar dacă ele nu există. Băsescu este un pericol public pentru viitorul României. De aceea trebuie scos de la Cotroceni. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ Filarmonica Botoşani
Românul şi cioara vopsită
Adevăr şi tradiţie în legenda Babei Dochia
Căruţaşii continuă să facă legea pe Drumul European 58
Vinde un medicament minune
Anunţ important
Anunţ important pentru liceeni
Bogaţii UE întorc spatele statelor estice
Blogări şi internauţi chemaţi să facă lobby pentru imaginea României în lume
Ieri s-au împlinit 17 ani de la războiul ruso-român de pe Nistru
Din nou "Fluturii"
Consultanţi germani pentru succesul firmei/instituţiei dumneavoastră
Servicii de consultanta gratuita
Bătături pe seama bugetului
Comentariul comentariilor XLII
(Ioan Rotundu)
Afaceri cu Sf. Petru
Arpagic cu carne
Conţac îşi dă drumul la gură şi dă la iveală mizeria din PSD
Multe semne de întrebare asupra afacerilor lui Prisăcaru
Consiliul Local Botoşani este proprietar cu bucata pe imobilele din Centrul Vechi
Criza a rărit numărul reclamagiilor!
Actorii botoşăneni vor face turneu în Georgia
„Ce te doare?” luat la bani mărunţi chiar de ministrul Bazac
Cadrele didactice au mai primit o lovitură în bugetul familiei
Bir pe boală: coplata la medicul de familie
Guvernul Boc i-a condamnat pe sugari la inaniţie
Grosul şomerilor îl formează cei cu vârsta de mijloc
Comunicat de presă PNL Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog