Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11025
De la 07 Ianuarie 2003
122871092

Staţiile de epurare, temei de curmei pentru cei de la Mediu

  • 24 March 2008, 23:00
Dintre cele patru mari staţii de epurare de la nivelul judeţului Botoşani numai una singură are autorizaţie de mediu de funcţionare. Este vorba de staţia de epurare a municipiului Botoşani, care este administrată de principalul furnizor de apă şi canal, societatea Apa Grup. După cum susţine purtătorul de cuvânt al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, Narcisa Dumitriu, celelalte staţii, respectiv Darabani, Dorohoi şi Săveni sunt în proces de obţinere a autorizaţiei de mediu. De asemenea, mai există o staţie de epurare la Truşeşti, care a fost realizată acum câţiva ani, dar nu funcţionează la parametri normali. „Dintre acestea doar staţia din Botoşani are autorizaţie de mediu cu program de conformare. Restul sunt în curs de autorizare şi în prezent sunt în curs de obţinere a autorizaţie de gospodărire a apelor”, a declarat purtătorul de cuvânt APM, Narcisa Dumitriu.
Investiţiile pe care deţinătorii de staţii de epurare trebuie să le realizeze ţin de îndeplinirea normelor europene privind epurarea apelor uzate şi implică nişte costuri foarte ridicate. La ora actuală nici una din staţiile de epurare amintite nu funcţionează conform normelor, zilnic înregistrându-se depăşiri ale indicatorilor de calitate. „În master-planul realizat de Apa Grup în cadrul proiectului ISPA sunt cuprinse toate proiectele care trebuie realizate. Iar modernizarea şi retehnologizarea acestor staţii reprezintă o prioritate pentru judeţul nostru”, a adăugat purtătorul de cuvânt al APM Botoşani.
În ceea ce priveşte staţia de epurare din Dorohoi, ultimele lucrări de modernizare au fostă făcute prin anii 90. În cadrul proiectului ISPA, după realizarea master-planului se va realiza şi documentaţia necesară accesării fondurilor europene din fondul de coeziune pentru aceste staţii de epurare. Faptul că staţiile de epurare nu sunt modernizare are un efect negativ asupra mediului înconjurător. În primul rând sunt afectaţi emisarii naturali, ceea ce duce la distrugerea faunei acvatice. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


De ziua lor, poliţiştii şi-au primit răsplata muncii
ca de obicei, politicienii s-au înghesuit în faţă
Medicii de familie trebuie să aibă doar o mie de pacienţi
Reabilitarea sediului CCD se va finaliza în acest an
Comentariul comentariilor (LXXXII)
(Ioan Rotundu)
Noi centre de permanenţă în judeţ
Neghiobii
Ioan Rotundu
Poliţiştii comunitari au luat „taurul de coarne”
Ministrul Silaghi vine la Botoşani
Firma Spicul participă la licitaţie
Conţac susţine că primarul de Suliţa nu s-a colorat portocaliu
Bătălie de mediu şi mirosuri pestilenţiale
Se caută halate albe pentru Italia
Horoscop
Englezoaica şi adevărul gol-goluţ
Program TELE’M Botoşani, marţi, 24 martie
Ajutaţi-l pe Dragoş!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog