Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2725
De la 07 Ianuarie 2003
122888374
Statul va acorda companiei Ford un ajutor de 143 de milioane de euro

Păi tot noi le dăm?

  • 10 September 2008, 23:00
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) ar putea acorda companiei Ford, in perioada 2008 - 2012, un ajutor de stat in valoare de 143 milioane de euro, daca grupul american va realiza investitiile programate la Automobile Craiova, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta citat de NewsIn. Proiectele de investitii vizeaza extinderea, modernizarea si renovarea fabricii de automobile si a celei de motoare. In urma acordului semnat cu Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS), prin care a preluat pachetul de 72,4% din actiunile Automobile Craiova, Ford Motor Company s-a angajat la investitii de circa 600 milioane de euro pentru modernizarea si retehnologizarea fabricii, precum si pentru cresterea numarului de angajati. Din acest total, 494 milioane de euro vor fi folositi pentru producerea de automobile noi si 181 milioane de euro pentru producerea de motoare.
Compania Ford Motor a mai anuntat ca vrea sa ajunga la o productie de 300.000 de automobile si 300.000 de motoare pana in 2012.
"Ajutorul de stat individual se acorda pentru implementarea fiecarui proiect de investitii in amplasament, dupa cum urmeaza: ajutor de stat in valoare nominala de pana la 94,45 milioane de euro pentru proiectul de investitii destinat producerii de automobile, in echivalent lei si ajutor de stat in valoare nominala de pana la 48,55 milioane de euro pentru proiectul de investitii destinat producerii de motoare, in echivalent lei", se arata in proiectul de ordonanta de urgenta.
Ajutorul de stat pentru compania Ford a fost deja aprobat de Comisia Europeana.
Stau insa drept si judec stramb : pai tot noi le dam ? care mai este sensul in care trebuie sa intelegem faptul ca aceasta mare investitie americana va salva economia tarii noastre ? Daca tot noi le dam in vreme ce ei ne spun ca vor incerca sa produca ? Ford s-a angajat sa faca investitii de 600 de milioane de euro insa daca nu le va face, ce vor pati ? pana acum niciodata o firma americana nu a pierdut pe unde prin lume bani asa ca, eu cred ca statul roman va plati , exact ca in cazul Bechtel, si nu va vedea nici el si nici noi romanii, acel El Dorado care ne-a fost promis de americani.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLXXXVII)
(Ioan Rotundu)
CJ susţine cofinanţarea cu 15% a reabilitării Casei de cultură
Şoferiţa criminală cu minte de piţipoancă
„sunt agresivă şi în pat şi la volan”
Afacere de succes pentru două românce din Italia
Marian Mocanu va candida la Senat pentru PSD
Cine împrăştie vânt culege furtună
başchirii cer independenţa faţă de Rusia
Confesiunile lui Eric Braeden
Ultima şansă pentru accesarea fondurilor europene de dezvoltare a resurselor umane
Băncile dau ţepe elegante clienţilor
Cum fac carieră din plătitul taxelor
Program Tele'M Botoşani joi, 11 septembrie
Horoscop
Studentul cel isteţ şi profesorul umilit
Daltonismul lui Funar
Ocazie să locuiţi în buricul târgului
Românul şi astronomia
Ţurcanu vrea capul celor de la Apa Grup
Ţiprigan nu mai vrea grevă
Nitriţii au mai produs o dramă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog