Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6999
De la 07 Ianuarie 2003
123195936
pnl

Ştefăneşti: Buţura a scos afară din primărie mucegaiul social-democrat

  • 20 November 2016, 23:00
Zilele trecute am ajuns şi pe la Ştefăneşti, satul declarat forţat oraş de către Guvernul Năstase la 1 aprilie 2004, prin Legea nr. 79/2004, la propunerea PSD-ului Botoşani prin prefectul de atunci Costică Macaleţi.
De câştigat a avut doar primarul PSD Ştefănel Rusu căruia i-a crescut leafa. Proaspeţii orăşeni au avut şi continuă să aibă de pierdut pentru că plătesc impozite şi taxe la nivel de urban deşi localitatea tot la nivel de sat a rămas.
Social-democratul Ştefănel Rusu a fost primar până în 1996 când a pierdut alegerile. A revenit în funcţie după alegerile locale din iunie 2000 şi a tot fost reales, comuna-oraş fiind un fief al PSD-ului întreţinut abil de Rusu prin acordarea de ajutoare sociale. Nemulţumirea localnicilor faţă de pasivitatea primarului Ştefănel Rusu a crescut şi ea de la un mandat la altul, cetăţenii observând cum familia primarului a pus stăpânire pe oraş, le cresc averile iar ei sărăcesc tot mai mult. Paharul răbdării s-a umplut la alegerile din 6 iunie acest an iar primarul Ştefănel Rusu a fost trimis acasă de sătenii care l-au votat masiv pe liberalul Florin Buţura, om local de afaceri şi gospodar de seamă.
Când am ajuns în faţa primăriei mai că nu-mi venea a crede văzându-i noua înfăţişare. Ştiam sediul primăriei ca un fel de cantină muncitorească las înfăţişare, atât pe dinafară cât şi prin interior. Dacă pe afară clădirea avea un aer de prospeţime şi mândreţe, în interior schimbările sunt şi mai remarcabile. Holul a fost acoperit cu o cărare pluşată grena iar pe pereţii goi au expus hărţi şi pliante informative, schiţe urbanistice, tablouri.
La primar nu se mai intră direct, Există o secretară care asigură serviciile de secretariat pentru primar dar şi viceprimar. Cum primarul era plecat pe teren, am făcut cunoştinţă cu noul viceprimar, şi el liberal, Toader Reotari, profesor de matematică la bază. M-am întreţinut câteva minute cu viceprimarul de la care am aflat că localnicii par a fi mulţumiţi de modul în care noul primar şi-a început activitatea. Spusele viceprimarului au fost întărire de către câţiva cetăţeni aflaţi în faţa primăriei şi care m-au abordat când am coborât.
Unul dintre ei a ţinut să reclame faptul că s-a asfaltat drumul judeţean Ştefăneşti – Dobârceni prin Murguţ, lucru de apreciat, numai că rigolele de pe raza oraşului sunt prea adânci şi de cazi în şanţ cu greu mai ieşi. Mi-am notat problema şi am consultat un specialist în domeniu care mi-a explicat că aşa a fost întocmit proiectul. Terenul fiind denivelat, în anumite zone rigolele sunt mai adânci pentru a permite apei să poată curge.
La Ştefăneşti, mirosul de mucegai care persista prin primărie nu mai există. Aerul s-a primenit, s-a primenit şi clădirea, dovadă de necontestat că omul sfinţeşte locul. În cazul de faţă meritul revenind proaspătului primar Florin Buţura.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Negociere profesională
Horoscopul zilei de 21.11.2016
Conacul de la Durneşti, simbol eminescian, ciuntit de proprietarul avocat
Ioan Rotundu
Titlul de doctor poate fi retras in caz de plagiat doar de o institutie independenta de cea emitenta
Traian Basescu: Am ingenuncheat sistemul, dar nu l-am invins. Pe generali nu ii ia niciodata DNA
Liderul ALDE Covasna: Avem nevoie de un presedinte nou
Istoria il cere imperativ in fruntea statului pe mitropolitul Banatului, Ioan Selejan
Dobârceni: Gaşca PSD l-atacă din nou pe primarul liberal Radu Livinschi
Ioan Rotundu
Prognoza meteo pentru luni si marti
Proteste ale tinerilor din Chisinau si ale moldovenilor din diaspora: Se cere repetarea turului II al alegerilor
Angela Merkel candideaza pentru al patrulea mandat de cancelar (presa)
Leon Dănăilă i-a lăsat cu gura căscată pe liberali:
Discursul la care nu se aștepta nimeni
Înţelepciunea octogenarului
Ioan Rotundu
Flămânzi: Primarul liberal Oloeru a umplut primăria cu neamuri
Ioan Rotundu
Sinăuţi: „Containerul morţii” a fost părăsit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog