Iată că a reapărut în spaţiul public, de această dată în calitate de preşedinte al Biroului Electoral Comunal Suharău. Cum a ajuns un miliţian care a servit cu credinţă regimul comunist să coordoneze activităţi electorale de alegeri libere şi democratice, răspunsul trebuie căutat la şefii de la nivel de judeţ în spatele cărora se află PSD-ul.
La Suharău, în urma solicitării candidaţilor Partidului România Unită, am editat în formă printată o foaie de informare electorală format A3, 2 pagini, în care am înserat obiectivele candidatului la funcţia de primar al comunei Suharău din partea PRU, tehnicianul veterinar Gheorghe Poraicu.
În partea a doua a publicaţiei am reprodus articolele apărute în Jurnalul de Botoşani despre nemulţumirile cetăţenilor din comună la adresa primarului Marcel Chelariu. Au fost reproduse mai multe articole apărute în intervalul 2012 2016, pentru ca cetăţenii când vor merge la vot să fie în cunoştinţă de caută cu activitatea primarului în funcţie.
Ieri, în urma contestaţiei depusă la BEC de către primarul Chelariu, miliţianul Flămânzanu, în calitate de preşedinte BEC i-a ameninţat pe membrii Biroului să voteze pentru a se interzice difuzarea publicaţiei şi retragerea celor deja difuzate pe motiv că p0ublicaţia nu este înregistrată.
Miliţianul nici după 26 de ani de democraţie şi stat de drept n-a aflat că prin Constituţia României dreptul la exprimare şi informare sunt drepturi inviolabile şi că în România nicio publicaţie nu poate fi suprimată.
Editorul publicaţiei, aşa cum s-a consemnat, este Jurnalulbtd.ro, publicaţie existentă în Botoşani începând cu 15 august 1993 şi este cea mai longevivă publicaţie postdecembristă. La cine trebuia să fie înregistrată foaia de informare electorală pe care am numit-o Vocea Suharăului pentru că toate articolele inserate făceau trimitere la activitatea administraţiei publice din comună? Probabil că miliţianul din el ar fi dorit să obţin aprobarea primului secretar PCR îmbrăcat în haina social-democraţiei PSD.
Flămânzanu a ameninţat-o pe Oltiţa Tătaru (foto). membru în BEC din partea PRU, că dacă nu votează pentru suprimarea publicaţiei o va trimite în puşcărie. Curat miliţieneşte a procedat.
Fapta miliţianului de a suprima dreptul la exprimare şi informare este una extrem de gravă şi aştept solu8ţia pe care o va da cei de la BEJ Botoşani, după care voi proceda în consecinţă. Dar pe viitor miliţieni precum Flămânzanu trebuie să dispară din viaţa publică şi să nu ne mai otrăvească viaţa .
Redau articolele din Constituţia României care garantează libertăţile de exprimare şi dreptul la informare să afle şi miliţianul Flămânzanu că nu mai trăim în epoca c de aur a lui Ceauşescu când el tăia şi spânzura destinele oamenilor oneşti ca să se evidenţieze în ochii şefului şi să promoveze în grad.
Libertatea de exprimare:
ARTICOLUL 30(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată.
Dreptul la informaţie:
ARTICOLUL 31(1) Dreptul persoanei de a avea acces la orice informaţie de interes public nu poate fi îngrădit.
Ei, miliţianule, cum ai respectat aceste drepturi fundamentale ale cetăţenilor?
N.R. Aseară, târziu, am primit un telefon cum că primarul Marcel Chelariu, însoţit de Mihai Surugiu, primul candidat pe lista PSD la consilieri locali, beţi, s-au deplasat în satul Comăneşti şi au rupt toate afişele cu fotografia lui Gheorghe Poraicu afişată de cetăţeni pe propriul gard odată cu foaia de informare electorală.