Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13450
De la 07 Ianuarie 2003
120837916

Surse: CSM a transmis Parlamentului câteva zeci de amendamente la Codul penal şi Codul de procedură penală

  • 14 April 2014, 23:00
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis martea trecuta Comisiei Juridice din Senat cateva zeci de amendamente (aproximativ 50) la noul Cod Penal si noul Cod de Procedura Penala, au declarat pentru HotNews.ro surse parlamentare. Potrivit acestora, amendamentele ar urma sa fie votate si dezbatute in termen de 30 de zile la Senat - prima camera sesizata, urmind sa fie transmise apoi Camerei Deputatilor, care este camera decizionala.
UPDATE Ora 12.39: La Comisia juridica din Senat exista un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului Penal si Codului de Procedura Penala, proiect initiat de Guvern. In sedinta din 8 aprilie, comisia a decis sa amane cu 3 saptamani raportul. Vezi aici Proiectul initiat de Guvern
UPDATE Ora 12.17: Intr-o decizie din 3 aprilie a plenului CSM (vezi PDF, pagina 2, punctul 4) se arata ca plenul si-a insusit propunerile Directiei legislatie din CSM pentru completarea legislatiei de modificarea Codului Penal si Codului de Procedura penala, "fiind necesar ca aceste propuneri si observatii sa fie sustinute ca propuneri de amendamente" la un proiect de lege aflat in dezbatere la Comisia juridica din Senat. In Hotararea CSM nu sunt indicate modificarile si completarile propuse de institutie.
Context:
-----------------------
Liviu Stancu, secretar de stat in Ministerul Justitiei, a declarat luni intr-o conferinta organizata de comisiile juridice din Parlament si de Facias, un ONG apropiat de Dan Voiculescu ca in comisiile parlamentare exista doua proiecte de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala. "Modificarile care vor fi facute de Parlament vor corela tot ce s-a dezbatut in spatiul public cu titlul de critica", a spus Liviu Stancu. Oficialul din Ministerul Justitiei a vorbit de o armonizare cat mai buna a codurilor si "o corelare a acestora cu situatiile aparute in practica".
Reamintim ca noile coduri in materie penala au intrat in vigoare pe 1 februarie 2014. Liviu Stancu a spus ca in Franta au fost modificate deja de 4 ori dupa intrarea in vigoare.
La conferinta organizata luni, decanul Baroului Bucuresti a ridicat problema duratei prea mari a arestarii preventive, despre care a spus ca poate sa ajunga in apel la fel de mare ca pedeapsa in sine. La aceeasi conferinta, judecatoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucuresti a ridicat problema realizarii interceptarilor telefonice. Costiniu a numit noile coduri "o compilatie generala".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Mâncare turcească de miel cu legume
Bancul zilei: Dilema soţului
Horoscopul zilei
Statistica va oferi, începând de marţi, acces gratuit la propria bază de date
Ce drepturi are un contribuabil persoană fizică supus verificării fiscale
Topul băncilor după numărul de clienţi. BCR şi BRD coboară sub CEC Bank
Meteorologii anunţă precipitaţii şi răcire accentuată a vremii, pana joi
Victor Ponta: Depunem plângere penală împotriva lui Băsescu pentru declaraţiile la adresa familiei Firea
Băsescu va ajunge în închisoare
România este pregătită să facă faţă oricărei situaţii apărute în furnizarea de gaze
100 de parlamentari vor ca "păcănelele" să funcţioneze doar în cazinouri şi în agenţiile LOTO
reprezentanţii industriei susţin că se vor pierde 40.000 locuri de muncă
Traian Băsescu: Ne putem aştepta la mai multe trupe NATO în România
Circ cu vomă de vorbe otrăvite
Ioan Rotundu
Botoşani/Păltiniş: Procuror ţepuit de două beizadele popeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă