Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5547
De la 07 Ianuarie 2003
122577486

Taberele de sinistraţi vor fi amenajate cu bani din donaţii

  • 5 August 2008, 23:00
Autorităţile locale au în vedere să angajeze o firmă, prin încredinţare directă, care să se ocupe de amenajarea taberelor de sinistraţi de la Baranca şi Rădăuţi Prut. Subprefectul judeţului Botoşani, Mihai Elvădeanu precizează că aşa lucrările ar fi mai bine coordonate. În sensul că nu ar mai trebuie să intervină acolo zece firme, ci una singură, puternică şi cu toate utilajele necesare în dotare. Deja au fost purtate discuţii cu managerul SC Victor Construct SRL Botoşani, care a dat asigurări că poate finaliza lucrările în scurt timp, mai exact într-o săptămână. „Dorim să se facă o amenajare unitară, completă a acestor tabere. Vrem o societate puternică care să aibă capacitatea să termine cât mai repede şi calitativ lucrările. Nu putem face improvizaţii acolo. Acele module trebuie racordate la energia electrică, trebuie cabluri, specialişti, proiect pentru tabere, canalizare, fosă, toalete, duşuri ecologice. Prin angajarea unei firme, avem siguranţa că aceste tabere vor avea toate condiţiile să funcţioneze cum trebuie”, a declarat Mihai Elvădeanu, specificând că în acest sens a solicitat Ministerului de Finanţe ca fondurile ce intră în contul Prefecturii şi al primăriei să poată fi utilizate în acest sens.
„Din contul deschis la Prefectură vom transfera sumele către Primăria Rădăuţi Prut. Însă suma este destul de mică. S-au strâns doar 57.000 lei. Sper ca în urma Teledon-ului să ne dea şi nouă nişte sume. Probabil oamenilor le-a fost mai uşor să doneze bunuri sinistraţilor decât bani”, a mai adăugat subprefectul Elvădeanu.
Şi Consiliul Judeţean Botoşani nu are la dispoziţie niciun leu la fondul de rezervă, iar banii din fondul de rulment nu pot fi utilizaţi decât pentru investiţii. ,,Fondul de rezervă prevăzut în bugetul pe 2008 de către cei care au aprobat bugetul, respectiv fostul preşedinte şi fostul Consiliu Judeţean este zero, ceea ce este foarte grav, probabil nu s-au gândit că o să se întâmple aşa ceva şi ne-a prins inundaţiile cu fond de rezervă zero”, a informat şeful CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac.
Acesta a făcut un apel către toţi preşedinţii de Consilii Judeţene pentru a sprijini sinistraţii din fondurile lor de rezervă. Deja CJ Timiş şi Ialomiţa au virat câte 100.000 lei, iar de la Vaslui au venit cantităţi mari de făină şi cereale. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mobilizare generală pentru edilii comunei Copălău
Baciu speră să năşească primul proiect integrat din istoria comunei
Horoscop
Degetul plăcerii
Program Tele'M Botoşani miercuri, 6 august
Un primar interzice grupurile formate din mai mult de trei persoane
Mareşalul şi Protocoalele...
Campanie electorală pe cinci continente
Naţional Geographic confundă cecenii cu românii
Cum se derulează mecanismul unei ţepe cu autoturisme pe Mobile.de
A apărut primul caz de botulism
Case reconstruite după numărul de membri
Ţâbuleac vrea bani pentru asfaltarea drumului naţional Rădăuţi Prut-Ştefăneşti
Camere video la Protecţia Copilului
Ieşean dispărut în pădurea de la Liveni
Locuinţele din Baranca vor fi strămutate pe deal
Peste 600 cadavre de animale incinerate
Recrurează reprezentanţi de firmă
Sute de miliarde de lei băgate în pământ… fără folos
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog