Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10720
De la 07 Ianuarie 2003
122870787

Ţābuleac iar lăcrimează că n-are bani!

  • 6 November 2008, 23:00
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţābuleac este gata să plece iar cu jalba-n proţap la Guvern. După ce a căutat adānc prin răgăliile visteriei instituţiei pe care o conduce, astāmpărānd cāt de cāt foamea celor de la Protecţia Copilului, şeful CJ s-a văzut iar fără bani la „portofel”.
„Recent am avut o şedinţă a CJ şi am reuşit să calmăm un pic spiritele acolo, avānd şansa să găsim prin cotloanele bugetului local nişte sume neconsumate pe care le-am redirecţionat pentru plata unor salarii restante. Problema nu s-a rezolvat, Guvernanţii n-au intervenit, nu au acordat decāt sume pentru voturi. Nu-i interesează acest sector sensibil al asistenţei sociale şi protecţiei copilului fiindcă din punctul lor de vedere nu reprezintă un bazin de vot pentru ziua de 30 noiembrie”, spune Mihai Ţābuleac, specificānd că de aceea are īn plan să facă demersuri pe lāngă forurile centrale, ajutat de prefectul judeţului, Gheorghe Sorescu.
„Consiliul Judeţean a făcut tot ce se putea face, dar mai trebuie bani. Noi am alocat 81 miliarde lei vechi. Pe plan local nu mai există nicio posibilitate de finanţare. Este o obligaţie a Guvernului să intervină. Le cerem să respecte legea, să respecte judeţul Botoşani şi să īnţeleagă faptul că trebuie să se īndrepte cu privirea şi către noi şi să nu mai stea doar cu spatele”, a mai adăugat Mihai Ţābuleac.
La ora actuală, la Direcţia pentru Protecţia Copilului Botoşani a mai rămas neacoperită o sumă de 122 miliarde lei vechi, din care 24 miliarde lei la salarii, mai mult la cheltuieli materiale şi asigurarea utilităţilor, suma fiind de circa 69 miliarde lei vechi, iar la cheltuieli privind asistenţa socială pentru persoanele adulte aflate īn dificultate şi asigurarea drepturilor persoanelor cu handicap, 29 miliarde lei vechi. „Dacă Guvernul nu va vrea să se implice nu vor fi afectaţi īn mare măsură salariaţii, ci persoanele defavorizate, acele categorii vulnerabile cum sunt copiii, persoanele cu handicap sau persoanele īn vārstă. Voi merge īn echipă cu prefectul pe la toate ministerele să le aducem aminte că au o datorie de īmplinit”, a concluzionat. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cine nu vrea la Chişinău limba romānă şi vrea limba rusă - limbă de stat?
Guvernul face ordine cu patrimoniul sindical moştenit de la comunism
Noi reglementări privind circulaţia pe drumurile publice
Conspiraţia creditelor masive acordate romānilor
Horoscop
Ce māngāieri!... Ce senzaţii!...
Votează poziţia a patra pe buletinul de vot!
Tārg săptămānal cu produse agricole şi tromboane electorale
Motanul Felix şi prostănacul Geoană
Comentariul comentariilor (CCXXXIV)
(Ioan Rotundu)
OMUL faptelor – Mergi cu EL
Galbenii suflă īn ceafa portocaliilor, iar aceştia īn cea a roşilor
Pedelistul Ţābuleac a dezgropat iar securea războiului
el a stă cu tomahawkul īn mānă, aşteptānd poziţia ideală de-a lovicel vizat este veşnicul său duşman Conţacacuzat de evaziune fiscală, Ţābuleac ţipă acum că evazionistul este Conţac
Ţābuleac acuză Ministerul Sănătăţii de afaceri oneroase
Primăria Botoşani este acuzată de concesiuni ilegale de teren
Liberalii vor să facă un sondaj de tip exit pool
Vrei să fii īnvingător? Comanzi un sondaj!
liberalii au sondajul lor
Şmecherii din supermarkturi ne păcălesc cu produse expirate
cumpărăturile din supermarketuri au devenit prea riscante
Constructorii iar n-au scăpat fără amenzi
Laboratorul a fost mutat, nu īnchis
O parte din consiliaţi au reuşit angajarea
Anglia cere forţă de muncă botoşăneană
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog